Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2008 00:00

Reklam dünyasının çıldırtan sorunları

99 Francs

Yön:
Jan Kounen
/images/100/0x0/55eaaa53f018fbb8f88ee61b

Oyn: Jean Dujardin, Jocelyn Quivrin, Patrick Mille, Vahina Giocante

KOMEDİ

9.90 YTL

Film, Fransız yazar Frederic Beigbeder’in 2001’de yayımlanan 99 Francs adlı kitabından uyarlandı. Aynı yıl, Doğan Kitap’ın Türkçe yayınladığı kitap, yıllar içinde döviz kuru değiştikçe Türkiye’de çeşitli isimler aldı: 3.900 TL, 4.900 TL ve 9.900 TL. Şu sıralarsa 9.90 ismiyle satılıyor. Kitapta uluslararası bir reklam ajansında çalışıp çok para kazanan metin yazarı Octave’ın hayatı anlatılıyor. Reklam sektöründe yaşanan kötü ve dramatik olaylar, komik bir şekilde işleniyor. Kitaba fazlasıyla sadık kalınmış. Kahramanımız Octave, kendini dünyanın hakimi sanıyor. Ancak kendisini para, kızlar ve kokaine gömülmüş hissettiği dönemde iki olay hayatını değiştiriyor: Ajansın en güzel kızı Sophie ile yaşadığı aşk ve reklam filmi satmak için gittiği Madone şirketindeki toplantı. Yaşadığı tüm garip ve ultra lüks koşullardan sıkılan Octave, bu toplantı sırasında aklını oynatıyor. Reklam kampanyasını sabote edip kendisini bu hale getiren sisteme karşı isyan etmeye başlıyor.

60’ların popüler dizisi film oldu

Get Smart

Yön:
Peter Segal

Oyn: Steve Carell, Alan Arkin, Dwayne "Rock" Johnson, Anne Hathaway

AKSİYON/KOMEDİ

AKILLI OL

Get Smart, aslında 1965-1970 yılları arasında Amerika’da gösterilen bir dizi film. 2 kere Altın Küre ödülü aldı. 1989’da Get Smart Again adıyla yeniden çekildi. Dizi o kadar popülerdi ki, 1995’te ilk versiyonu tekrar yayımlanmaya devam etti. 43 yıl sonraysa film haline getirildi. Konusunda pek bir değişiklik yapılmamış.

Baş karakter Maxwell Smart’ı, uluslararası gözlem kasetlerindeki şüpheli durumları çözmek ve ABD’nin gizli casus örgütü Kontrol’deki meslektaşlarına rapor hazırlamak için yoğun bir çalışma içinde görüyoruz. Aslında Max’in tek istediği, saha ajanlığı yapmaktır. Ancak o kadar değerli bir analiz uzmanıdır ki, patronu ona bu fırsatı tanıyamaz. Bir gün ajanların kimlikleri ortaya çıkar. Şef’in tek bir seçeneği kalır: Maxwell Smart’ı sahaya sürmek.

Miskin kedi birinciliğe oynuyor

Garfield’s Fun Fest

Yön:
Mark A. Z. Dippe, Kyung Ho Lee

Ses: Okan Bayülgen, Ahmet Erez, Serhan Arslan, Ayhan Kahya, Devrim Parscan

ANİMASYON

GARFIELD KOMEDİ FESTİVALİ

Dünyanın en ünlü kedisi Garfield, bu kez bir yarışmayla karşımızda. Garfield, çizgi roman dünyasının en eğlenceli performansının ödüllendirildiği "Komedi Festivali"nde uzatmalı sevgilisi Arlene ile birlikte bugüne kadar defalarca birincilik ödülü kazanmıştır. Ancak bu kez tek başına yarışmak zorundadır, çünkü yakışıklı kedi Ramone ortalığı kasıp kavurmakla kalmamış, inanılmaz sayıda hayran edinmiştir. Üstelik Arlene’in de kalbini kazanmıştır. Ramone ile Arlene’in birlikte sergilediği tango dansı çok beğenilince Garfield ümitsizliğe kapılır ve eski popülerliğini elde edebilmek için çareler aramaya başlar. Yanında sadık dostu Odie vardır.

2. Dünya Savaşı’ndan kalan yüzük

Closing The Ring

Yön:
Richard Attenborough

Oyn: Shirley MacLaine, Christopher Plummer, Mischa Barton, Stephen Amell

DRAM/ROMANTİK

KAYIP YÜZÜK

Film, 300 bin Amerikalı askerin öldüğü 2. Dünya Savaşı sırasında geçiyor. 1 Haziran 1944’te 10 genç askerin içinde bulunduğu B-17 uçağı yoğun sis içerisinde kalır ve Belfast Cave Tepesi’ne çarpar. Kaza gerçekleşmeden önce bir asker nişan yüzüğünü uzaklardaki sevgilisine ulaştırması için köylülerden birine emanet etmiştir. Yüzüğün yıllar sonra ortaya çıkmasıyla, geçmişten kalan bazı sırlar da gün yüzüne çıkar.

120 yeniden gösterimde

Geçen şubat ayında vizyona giren 120, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bu hafta tekrar gösterilmeye başlıyor. Film, Haziran 1914’te başlıyor. Hayatının baharındaki Münire, lise müdürü babası Cemal öğretmen, iki erkek kardeşi Mehmet ve Mustafa’dan oluşan ailesiyle Van’da mutlu bir hayat yaşamaktadır. Ağustos 1914’te seferberlik ilan edilir. Sarıkamış Harbi’nin başlamasıyla çatışmalar yoğunlaşır. Sınır bölgesinde harp etmekte olan jandarma tümeninden acil bir telgraf gelir. Süratle cephane yetiştirilmediği takdirde harbin ve Van şehrinin tehlikeye gireceğini bildirmektedir. Yaşları 12-17 arasında değişen 120 çocuk, cephane sevkiyatı için yola çıkar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!