Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2008 00:00

Oscar adayı petrol destanı

There Will Be Blood
/images/100/0x0/55eb0914f018fbb8f8a6cdc0


Yön: Paul Thomas Anderson

Oyn: Daniel Day-Lewis, Paul Dano, Dillon Freasier, Mary Elizabeth Barrett

DRAM

KAN DÖKÜLECEK

En iyi yönetmen dalında Oscar adayı Kan Dökülecek, 20. yüzyıl başlarında, Kaliforniya’da geçen epik bir film. Daniel Plainview, kaba saba bir madencidir. Toprağın altında yatan asıl madenin, petrolün farkına varınca tüm hayatı değişir. Petrol sayesinde, servet sahibi otoriter işadamına dönüşür. Bir yandan da evlatlık oğlunu, selefi olarak yetiştirmektedir. Edward Doheny ve John Rockefeller gibi tarihe geçmiş işadamlarıyla aynı seviyeye gelir. Sayesinde Kaliforniya topraklarına zenginlik ve gelişme hakim olur. Ancak her çıkışın bir de inişi vardır...

Romantikler kaçırmasın

PS: I Love You

Yön:
Richard LaGravenese

Oyn: Hilary Swank, Gerard Butler, Lisa Kudrow, Harry Connick Jr.

ROMANTİK/DRAM

NOT: SENİ SEVİYORUM

Holly Kennedy güzel, zeki bir kadındır. Kocası Gerry ile mutlu bir hayat sürmektedir. Gerry’nin hastalanıp ölmesi, Holly’nin hayatını karartır. Bu travmayı nasıl atlatacağını bilemeyen kadının yardımına gene kocası yetişir. Gerry, öleceğini anladıktan sonra, Holly’ye bir dizi mektup yazmıştır. Mektuplar o öldükten sonra, zamanı geldikçe Holly’nin eline geçmeye başlar. Aylar boyunca gelen mektupların her biri, Holly’yi yeni maceralara yollar. Bütün mektupların son cümlesi ise, "Not: Seni Seviyorum"dur. Annesi ve yakın arkadaşları, mektupların Holly’yi geçmişe mahkûm ettiğini düşünüp endişelenir. Ama aslında, Gerry mektupları aracılığıyla karısına yeni bir gelecek hazırlamıştır.

Böyle aile düşman başına

Before the Devil Knows You’re Dead

Yön: Sidney Lumet

Oyn: Philip Seymour Hoffman, Ethan Hawke, Albert Finney

GERİLİM/DRAM

ŞEYTAN DUYMADAN ÖNCE

Charles ve Nanette’in büyük oğulları Andy, bir muhasebe şirketinde çalışmakta ve iyi para kazanmaktadır. Ama kazancı, aşırı harcamalarına ve uyuşturucu masrafına yetmediği için, maaş bordrosu üzerinde hile yapar. Şirketi, vergi memurları tarafından denetlenmeye başladığında, hayatının çökmekte olduğunu anlar ve kendisi gibi para sıkıntısı çeken kardeşi Hank’i yanına alarak, anne ve babasının mücevher dükkanını soymaya karar verir. Hank, soyguna yalnız gitmekten korktuğu için yanına deneyimli bir hırsız olan Bobby’yi alır. Ama işler planlandığı gibi gitmez. Soygunun sonunda hem Bobby, hem Nanette ölür. Hank ve Andy yakalanmadan kaçmayı başarır. Polisin incelemesini yeterli bulmayan Charles, karısının katilini araştırmaya başlar. Bundan sonra ailede ortaya çıkan sırlar, herkesi birbirine düşürür.

Tim Burton-Johnny Depp ikilisinden

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

Yön: Tim Burton

Oyn: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Timothy Spall

MÜZİKAL/DRAM

SWEENEY TODD: FLEET SOKAĞININ ŞEYTAN BERBERİ

Benjamin Barker, karısı ve küçük kızını ondan çalmak isteyen bir yargıç yüzünden, haksız yere yıllarca hapiste yatar. Özgürlüğüne kavuştuğunda tek isteği intikam almaktır. Sweeney Todd kimliğine bürünerek, eskiden kendine ait olan berber dükkanına geri döner. Bu arada, İtalyan rakibi berber Pirelli, Barker’ı kimliğini ifşa etmekle tehdit edince, onu öldürür. Cesetle ne yapacağını bilemezken, alt kattaki pastaneci Bayan Lovett imdada yetişir ve insan eti ile doldurulmuş turta yapmayı teklif eder. Turtalar müşteriler tarafından çok beğenilir ve satış patlaması yapar. İlk kez 1979’da Broadway’de sergilenen müzikalin sinema uyarlamasındaki performansıyla, Johnny Depp en iyi aktör dalında Oscar’a aday oldu.

Canavarlar New York’u istila ediyor

Cloverfield

Yön:
Matt Reeves

Oyn: Blake Lively, Lizzy Caplan, Mike Vogel, Michael Stahl

AKSİYON/GERİLİM

CANAVAR

New York’ta yaşayan Rob, çalıştığı şirketin Japonya’daki ofisine tayin edilmiştir. Bunu kutlamak için kardeşi Jason ile kız arkadaşı Lilly bir parti düzenler. Manhattan’da gerçekleşen parti devam ederken, kulakları sağır eden bir gürültü duyulur. Hemen caddeye bakmak için pencerelere koşan kalabalık, gördüğü manzaraya inanamaz. New York’un tüm caddeleri alev alev yanmaktadır. Cehenneme dönen şehrin, her tarafı yıkıntı ve enkazla doludur. Bir şidetli patlama daha olur ve Özgürlük Heykeli parçalanır. Herkes şehirden kaçmak gerektiğini anlar ama bu o kadar kolay olmayacaktır.

Amerikan Pastası’nı sevdiyseniz

Wedding Daze

Yön:
Michael Ian Black

Oyn: Jason Biggs, Isla Fisher, Joe Pantoliano, Joanna Gleason

KOMEDİ

TAZE GELİN ŞAŞKIN DAMAT

Anderson’ın ilk nişan deneyimi hayal kırıklığı ile sonuçlanmıştır ve hayatta artık en son ihtiyaç duyduğu şey yeni bir nişanlıdır. Uzun ilişkilerden tamamen kaçmak istediği bu dönemde, sadece macera yaşamak için karşısına çıkan ilk yabancıya evlenme teklif eder. Ama hiç beklemediği bir şey olur ve karşısındaki neşeli genç kadın teklifini kabul eder. Bundan sonra evlilik günü gelip çatana kadar, aileleri ve arkadaşları onları rahat bırakmayacaktır.

Brian De Palma’nın gözünden Irak Savaşı

Redacted

Yön: Brian De Palma

Oyn: Patrick Carroll, Daniel Stewart Sherman, Ty Jones, Izzy Diaz

DRAM

ÖRTÜLÜ GERÇEK

Örtülü Gerçek, Irak’ta konuşlanmış küçük bir Amerikan askeri birliği üzerine odaklanıyor. Askerlerin karşılaştıkları durumlara verdiği tepkileri, yerel halka karşı tutumlarını ve her iki taraftaki medyanın bu olaylara nasıl yaklaştığını farklı bir bakış açısıyla yansıtıyor. Gerçek olaylardan esinlenerek kurgulanan film, medyanın gücünü ve tercihlerimizi nasıl etkilediğini sorguluyor. Filmin yönetmeni Irak Savaşı’nın gerçek öyküsünün medya tarafından çarpıtılarak yansıtıldığını ve bu film aracılığıyla bunu değiştirmeyi amaçladığını söylüyor.

120 kahraman çocuğun hikayesi

Yön: Özhan Eren, Murat Saraçoğlu

Oyn: Özge Özberk, Burak Sergen, Cansel Elçin, Emin Olcay

DRAM

Birinci Dünya Savaşı’nın ilk yıllarında, Van’da yaşayan genç Münire, nişanlısı Süleyman Teğmen ile evleneceği günü beklemektedir. Fakat savaşla beraber ülkede seferberlik ilan edilir ve Süleyman Teğmen cepheye gider. Sarıkamış Harbi’nin de başlamasıyla birlikte çatışmalar yoğunlaşır. Sarıkamış’a cephane yetiştirilmediği takdirde, hem savaşın hem Van’ın tehlikeye gireceği bildirilir. Ancak o günlerde Van karlar altındadır ve yollar sadece yürüyerek aşılabilecek durumdadır. Savaş yüzünden şehirde eli tüfek tutan pek kimse kalmadığı için, cephaneyi çocuklara taşıtmaya karar verirler. Böylece yaşları 12 ile 17 arasında değişen 120 çocuk yola çıkar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!