Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2007 00:00

Jet Li ise koy sepete

The War

Yön:
Philip G. Atwell

Oyn: Jet Li, Jason Statham, Steph Song, Nadine Velazquez

AKSİYON/MACERA
/images/100/0x0/55eaa176f018fbb8f88c9c16


SUİKASTÇI

Ortağı, kötü şöhretli suikastçı Rogue (Jet Li) tarafından vahşice öldürüldükten sonra, FBI ajanı Jack Crawford (Jason Statham) kaçak katili bulmaya ve ortağının intikamını şahsen almaya yemin eder. Ama Rogue izini kaybettirir, ta ki 3 yıl sonra Çin mafyasının lideri Chang (John Lone) ile Japon Yakuza patronu Shiro (Ryo Ishibashi) arasında kanlı bir savaş başlatmak üzere tekrar ortaya çıkana kadar. Bu kez Rogue’u yakalamaya kesin kararlı olan Crawford, özel suç uzmanlarından oluşan ekibini dosdoğru bu çatışmanın içine sürükler. İntikam arzusu mesleki yargılarını gölgelemektedir. Şiddetin dozu artarken Crawford nihayet düşmanıyla yüz yüze gelir ama keşfettiği şey, Rogue ya da planları hakkında hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığıdır...

Aksiyon filmlerinin vazgeçilmez ismi Jet Li, The One ve Cehennem Silahı 4’ün ardından yine kötü adam olarak karşımızda... Suikastçı’nın yönetmeni sinemada oldukça tecrübesiz bir isim. Philip G. Atwell’ın ilk uzun metrajlı sinema deneyimi oluyor. Ancak Atwell, her ne kadar sinemada tecrübesiz olsa da klip sektöründe hatrı sayılır bir üne sahip. Eminem, 50 Cent, Xzibit gibi ünlü raper’lara çektiği kliplerle tanınıyor ve bu filmi çekerken The Transporter’da harikalar yaratan Corey Yuen’den yardım aldı. Filmdeki bütün aksiyon sahnelerinin koreografisi Corey Yuen’e ait. Ridley Scoot, Michael Mann gibi ustaları kendine örnek aldığın belirten Atwell’dan biz ümitliyiz. Çünkü ilk yönetmenlik denemesi olsa da Jet Li ve Corey Yuen gibi doğru isimlerle yola çıkmış. Özellikle Jet Li hayranlarının bu filmi kaçırmayacakları kesin!

Cennet cehenneme dönüşüyor

The Marsh

Yön:
Jordan Barker

Oyn: Gabrielle Anwar, Justin Louis, Forest Whitaker, William Cuddy

KORKU/GERİLİM

LANETLİ BATAKLIK

Claire Holloway (Gabrielle Anwar) genç, seçkin ve oldukça başarılı bir çocuk kitapları yazarıdır. Fakat özel hayatı hiç de kitaplarında anlattığı hikáyelere benzememektedir. Karanlığın ve gölgelerin arasında vahşi görüntüler ona bilincinin gizli köşelerinde işkence çektirmektedir. Claire’in doktoru, işinden bir süre uzak kalıp huzur içindeki bir ortamda tatil yapmasını önerir. Rose Marsh Çiftliği işte tam bu huzuru bulabileceği ve kafasını boşaltabileceği bir yer olarak gözükmektedir.

Claire, yaşamak için en ideal yere geldiğinde, kafasındaki her problemin yavaş yavaş çözüme kavuşacağını beklemektedir. Oysa her şey gitgide çözülmesi daha zor bir sır olmaya başlar. Açıklayamadığı garip görüntüler, gerçek ve illüzyon arasındaki korkunç bir dünya onu hapsetmiştir.

Başroldeki Gabrielle Anwar’ı, Kadın Kokusu’nda Al Pacino ile yaptığı tangodan hatırlayacaksınız.

Lanetli Bataklık, doğaüstü olayları ele alan bir gerilim. Kadrodaki asıl önemli isim ise geçtiğimiz yıl En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazanan Forest Whitaker. Lanetli Bataklık, ünlü aktöre Oscar kazandıran İskoçya’nın Son Kralı (The Last King of Scatland) ile aynı dönemde çekildi. Kanada yapımı filmin imdb notu oldukça düşük, 10 üzerinden 4.9.

Not: Filmin, konusu itibariyle yağmurlu ve bataklık bir ortamda çekilmesi gerekiyordu. Yapımcılar bütçede sıkıntı çektikleri için çekimleri Toronto’da tamamladı. Filmde izleyeceğiniz yağmurlu bataklık ortamı bilgisayar ortamında hazırlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!