Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2007 00:00

En pahalı komedi filmi

Evan Almighty
/images/100/0x0/55ea845bf018fbb8f8852200


Yön: Tom Shadyac

Oyn: Steve Carell, Lauren Graham, Jimmy Bennett, Johnny Simmons

FANTASTİK/KOMEDİ

AMAN TANRIM

Tanrı’nın çok özel bir görev yüklediği kişi bu kez, haberciliği bıraktıktan sonra siyasete atılan ve kongreye yeni seçilen Evan Baxter’dır. Geçmişini Buffalo’da bırakarak ailesini Virginia’ya taşımıştır. Ancak yeni yaşamında Tanrı’nın aniden karşısına çıkması ve Nuh’un gemisinin benzerini inşa etmesini buyurmasıyla hayatı bir anda altüst olur. Bu durum karşısında ailesinin de kafası karışmıştır. Evan gerçekten Tanrı’dan aldığı mesaj doğrultusunda mı hareket etmektedir? Yoksa sergilediği garip tutumlar, olağanüstü bir orta yaş krizinin ya da ruhsal bir sorununun göstergesi midir?

Evan Almighty, 81 milyon dolara mal olan ve dünya çapında 484 milyon dolar hasılat elde eden Bruce Almighty’nin (2003) devam filmi olarak vizyona giriyor. Morgan Freeman yine Tanrı’yı oynuyor ve yine insanoğluna doğru yolu göstermesi için bir insanı görevlendiriyor. Jim Carrey, artık komedi filmlerinde rol almaktan kaçındığı için başrolü bu kez ilk filmde Bruce’un (J. Carrey) rakibi olan Evan Baxter rolünde izlediğimiz Steve Carell üstleniyor.

Evan Almighty’nin en büyük özelliği, şu ana kadar çekilen en pahalı komedi filmi olması. Filmin 170 milyon dolarlık bütçesinin büyük kısmı özel efektlere ve 100 hayvana harcanmış. Filmde eğitilmiş filler, zürafalar, kargalar, güvercinler rol alıyor. Tabii filmdeki her hayvan canlı değil. Birçok egzotik hayvan bilgisayar teknolojisiyle yaratılmış.

Dev bütçesine rağmen film yurtdışında olumlu eleştiriler almadı. Birçok eleştirmen, Tom Shadyac’i fazla dini mesaj vermekle suçladı. Sinema yazarlarının eleştirileri Tom Shadyac’i Yalancı Yalancı, Patch Adams ve Bruce Almighty’deki dini, ahláki ders verme misyonunu bir komedi filmi için abarttığı yönünde. Ancak ne olursa olsun film ilgiyi hak ediyor. Nuh’un Gemisi efsanesinin bu modern versiyonunu izlemek, birçokları için eğlenceli olacak. Steve Carell’ın müthiş performansını da unutmayalım. Evan Almighty, haftanın en iyisi.

Fantastik Dörtlü’ye zorlu rakip

Fantastic Four 2: Rise of The Silver Surfer

Yön: Tim Story

Oyn: Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Chris Evans, Michael Chiklis

FANTASTİK/MACERA

FANTASTİK 4: GÜMÜŞ SÖRFÇÜNÜN YÜKSELİŞİ

Süper kahramanlardan oluşan Fantastik Dörtlü, uzayın derinliklerinden gelen esrarengiz bir habercinin meydan okumasıyla karşı karşıyadır; Gümüş Sörfçü. Dünyayı yok olmaya hazırlamak için gelen bu ilginç misafir dünyaya ulaşır ulaşmaz öfkeli bir yıkım işine girişir. Kahramanlarımız Reed, Sue, Johnny ve Ben, bu gizemli varlığa karşı koymak için neredeyse tüm ümitlerini yitirmek üzeredir...

2005’te vizyona giren ve dünya çapında 330 milyon dolar hasılat elde eden Fantastik 4’ün devam filminde sinemaseverler, Marvel çizgi romanlarının en karizmatik kötü adamlarından biri kabul edilen Gümüş Sörfçü’yü izleme fırsatı bulacaklar. Oscar ödüllü görsel efekt yapımcısı Weta Digital (The Lord of the Rings, King Kong) ve görsel efekt uzmanı Scott Squires (Star Wars Episode 1 -The Phantom Menace) bir araya gelerek yarattıkları Gümüş Sörfçü, daha şimdiden bilgisayar teknolojisiyle yaratılan en başarılı karakterler arasında gösteriliyor. Ancak Gümüş Sörfçü’nün hikáyeye dahil olması filmi pek kurtarmışa benzemiyor. Yurtdışında birçok eleştirmen, yönetmen Tim Story’yi sadece çocuklara yönelik fantastik bir macera çekmekle suçladı. Ancak serinin ilk filmi de olumsuz eleştiriler almasına rağmen, gişede kayda değer bir başarı elde etmişti. Kısacası bu seriyi gözü kapalı takip eden belirli bir kitle var. Sanırız bu kitle, ikinci filmde de yapımcıları memnun edecek.

Bireysel adalet dağıtmanın peşinde yeni bir kahraman

Outlaw

Yön: Nick Love

Oyn: Sean Bean, Danny Dyer, Lennie James, Rupert Friend

AKSİYON/MACERA

KANUNSUZLAR

Yer, günümüz Londra’sı. Kontrolsüz sokaklardaki suçlular neredeyse kendi halinde bırakılmıştır. Irak’taki görevinden dönen emekli paraşütçü Danny Bryant, ülkesinin bıraktığından çok daha farklı bir yerde olduğunu görünce sarsılır. Bu konuda bir şeyler yapmaya karar verir. Tıpkı kendi gibi düşünen, iyiyle kötü arasındaki dengeyi çözmeye kararlı bir grup insanı bir araya toplar ve günahkárlara, adaletten kaçanlara hadlerini bildirmeye karar verirler...

Goodbye Charlie Bright, The Football Factory ve The Business gibi başarılı filmlerinden tanıdığımız genç yönetmen Nick Love, Kanunsuzlar’da, kanunların adaleti dağıtmada yetersiz olduğunu düşünen insanları bireysel adaleti dağıtmaya yönelten etkenleri ve şiddet olgusunu aksiyon macera türünde ele alıyor. Film, imdb’den 10 üzerinden 5.8 gibi düşük bir not almasına rağmen aksiyon ve macera tutkunlarının ilgisini çekebilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!