Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2007 00:00

Oscar Ödülleri pazar gecesi sahiplerini buluyor; Rüya Kızlar, İskoçya'nın Son Kralı, Kraliçe gibi Oscar adayı filmler de bugün gösterime giriyor.

BEYONCE KNOWLES FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN,

RÜYA KIZLAR'IN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İlk kez 1981’de sahnelenen, altı dalda Tony ödülü alan, tam 1522 kez seyirciyle buluşan ünlü Broadway müzikali Rüya Kızlar, sekiz dalda adaylığıyla bu yılki Oscar ödüllerinin en favori filmi. 1960’ların başından 70’lerin ortalarına dek süren çalkantılı süreçte, umut vaat eden The Dreamettes adlı müzik grubunu kuran Effie (Jennifer Hudson), Deena (Beyonce Knowles) ve Lorrell (Anika Noni Rose) adlı üç siyah kızın zorlu yükseliş hikayesini anlatıyor.

Rüya Kızlar, En İyi Film (Müzikal-komedi dalında), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (E. Murphy) ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (J. Hudson) dallarında Altın Küre kazandı. Müzikleri ve oyuncuların üstün performanslarıyla dikkatleri çekiyor. Komedilerde izlemeye alıştığımız Eddie Murphy, dramatik bir rolle izleyicileri şaşırtacak. Filmin asıl yıldızı ise 700 aday arasından sıyrılıp Effie rolünü kapan ve altı ay boyunca yaklaşık 10 kilo alıp, aynı kiloyu vermek zorunda kalan Jennifer Hudson. Moulin Rouge ve Chicago tadında bir müzikal olan Rüya Kızlar’ın farkı, ABD’deki ırk ayrımcılığı konusunda sıkı eleştiri yapması.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!