Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2011 21:13

Kızlar yine macera peşinde

KAYIP HAZİNE
MACERA / KOMEDİ

St. Trinian’s 2: The Legend of Fritton’s Gold
/images/100/0x0/563d649af018fb32c8ee93a6

Yön: Oliver Parker - Barnaby Thompson
Oyn: Rupert Everett, Colin Firth, David Tennant, Talulah Riley

St. Trinian kızlarını hatırlıyor musunuz? Onlarla bundan birkaç sene önce tanışmıştık. Sadece kızların gittiği St. Trinian lisesinin felsefesi ifade özgürlüğüydü ve okul da yaramaz kızlarla doluydu.
İlk filmde, yaramazlıklarıyla ilgi çeken kızların hedefi bu kez, Fritton Ailesi’ne ait kayıp hazine. Tüm hazırlıklarını onu bulmak için yaparken karşılarına ilkinden çok daha farklı rakipler çıkıyor.
Okuldaki küçük öğrencilerden biri, Fritton Ailesi’ne ait tozlu arşivden eski bir yüzüğü çalarken yakalanır. Okul her türlü deliliğe alışık olabilir belki ama hırsızlığı kimse kabul etmez. St. Trinian kızları, hırsızı müdireye götürür. Müdire yüzüğü gördüğü anda gözleri parlar, çünkü yüzük eski bir aile efsanesi olan Fritton Hazinesi’nin anahtarıdır, daha doğrusu anahtarın yarısıdır. Kızların artık anahtarın diğer yarısını bulup hazineyi ele geçirmekten başka hayali yoktur. Tabii hazinenin peşine düşen sadece St. Trinian kızları değildir, gizli AD1 cemaatini yöneten zengin ve güçlü Sir Pomfrey de işin içindedir.

Ted, bağımsızlığını ilan etti

MUTLUYUM, DEVAM ET
KOMEDİ / DRAM

Happy Thank You More Please
Yön: Josh Radnor
Oyn: Josh Radnor, Malin Akerman, Kate Mara, Zoe Kazan


‘Mutluyum, Devam Et’, cnbc-e kanalında yayınlanan “How I Met Your Mother” dizisinin baş karakterlerinden Ted’i canlandıran Josh Radnor’un ilk yönetmenlik deneyimi. Bağımsız yapımların yarıştığı Sundance Film Festivali’nde geçen yıl izleyici ödülü alan filmde, Sam karakterinin çevresindeki insanların hikayelerini izliyoruz.
Yazdığı romana yayıncı bulamadığı için bunalımda olan Sam’in hayatı, metroda karşılaştığı küçük bir çocuğu evine almasıyla değişir. Sam’in en yakın arkadaşı Annie ve kendi ilişkisi de sürprizlerle dolu olan kuzeni Mary de bu sırada Sam için endişelenmektedir. Sam, bir de göz alıcı güzellikteki şarkıcı Mississipi ile tanışınca hayatı çok daha heyecan verici bir hal alır.

Kuralsız bir eş değiştirme oyunu

MUTLU AZINLIK
ROMANTİK

Happy Few
Yön: Antony Cordier
Oyn: Marina Fois, Elodie Bouchez, Roschdy Zem, Nicolas Duvauchelle

Bir takı mağazasında çalışan Rachel, yeni tanıştığı Vincent’ın açık sözlülüğünden çok etkilenir. Arkadaşlıklarını pekiştirmek için eşleri Frank ve Teri’yi de yanlarına alarak dörtlü bir akşam yemeği organize ederler. Ancak çiftler birbirleriyle tahminlerinden daha fazla kaynaşır. Kendilerini kuralları bile belirlenmemiş bir eş değiştirme oyununda bulurlar. Bir süre sonra devreye kıskançlık ve acımasızlık girince işler karışır.

Ken Loach Irak’tan bildiriyor

TEHLİKELİ YOL
DRAM

Route Irish
Yön: Ken Loach
Oyn: Mark Womack, Andrea Lowe, John Bishop, Trevor Williams


Tehlikeli Yol, askerliklerini dahi birlikte yapan Liverpoollu iki çocukluk arkadaşı; Fergus ile Frankie’nin öyküsünü anlatıyor. 2004’teki terhislerinden sonra çok yüksek bir maaş teklifini reddedemeyen iki arkadaş, Irak’ta özel güvenlik firmasında çalışmaya başlar. Frankie 2007’de, savaşta en tehlikeli bölge “Route Irish”te öldürülünce Fergus, olayın basit bir tesadüften öte olduğuna inanır. Hem öfke, hem de intikam duygularıyla cinayet olduğunu düşündüğü olayı araştırmaya başlar. Cannes Film Festivali Resmi Seçkisi olan film, yönetmen Ken Loach’un en iyi işi olmasa da izlemeye değer.

Çukurova’nın sakinleri

ÖFKELİ ÇILGINLIK, KARAMSAR ÇİLE
DRAM

Yön: Hatice Yakar
Oyn: Asiye Dinçsoy, Barış Koçak, Hatice Yalçın, Zeynep Öncü


Film, 1960 yılında Çukurova’da geçiyor. Hamileliğinin son günlerini yaşayan Zeynep, bir çadırın içinde sancılarla boğuşmaktadır. Diğer yanda sürüsünün peşinde dolaşan çoban, üç gündür açlık çekmektedir. Memet, Haso ve Hamo ise define bulacaklarına inanan üç arkadaştır. Birbirinden farklı dertleri olan bu insanların hayattan tek korkusu vardır; dağlarda alçak uçuş yapan bir jet...

Kasabadaki gizem

SUPER 8
GERİLİM

Yön: J. J. Abrams
Oyn: Kyle Chandler, Elle Fanning, Joel Courtney, Gabriel Basso


ABD’nin Ohio eyaletindeki küçük bir kasabada yaşayan bir grup arkadaş, 1979 yazında film çekerlerken bir tren kazasına tanık olurlar. Gördükleri şeyler, onlara bunun bir kaza olmadığını düşündürür. Bir süre sonra kasabada sıra dışı kaybolmalar ve açıklanamayan olaylar meydana gelmeye başlar. Şerif yardımcısı gerçeği ortaya çıkarmaya çalışır. Sonuçta hiçbirinin hayal edemeyeceği kadar dehşet verici şeylerle karşılaşırlar.

Öykü tanıdık ama film iyi

DEMİR KAPILAR
FANTASTİK

Iron Doors
Yön: Stephen Manuel
Oyn: Axel Wedekind, Rungano Nyoni


Son yıllarda Testere serisinin kopyaları çıkmaya başladı. Aniden uyanan biri, kendini neresi olduğunu bilmediği bir yerde bulur ve sonrasında gizemli olaylar gelişir... İşte Demir Kapılar da bu konseptte hazırlanmış. Filmde uyandığında kendini demir kapılar ile çevrilmiş bir odada bulan adamın, kaçmaya çalışması anlatılıyor. Güçlü oyunculukları ve çekimleriyle izlenmesi gereken bir film.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!