Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2008 00:00

Avustralya’nın büyük prodüksiyonu

AVUSTRALYA
/images/100/0x0/55eae669f018fbb8f89de23f


Australia Yön: Baz Luhrmann Oyn: Nicole Kidman, Hugh Jackman, Brandon Walters

2. Dünya Savaşı’nın hemen öncesinde geçen romantik bir macera, Romeo ve Jülyet, Moulin Rouge gibi filmleriyle tanınan ünlü Avustralyalı yönetmen Baz Luhrmann’ın yıllarca uğraştıktan sonra nihayet çekmeyi başardığı, ülkesinin en yüksek bütçeli filmi. Filme daha bitmeden "Avustralya sinemasının Rüzgar Gibi Geçti’si" bile dendi. Filmde Nicole Kidman, çok uzaklardan ve bambaşka bir kültürden gelen İngiliz aristokrat Lady Sarah Ashley olarak karşımızda. Kendisine miras kalan toprakları almak için gelen Lady Sarah, bölgenin yerlilerinden olan sert mizaçlı ve bir o kadar da kaba olan Drover (Hugh Jackman) ile aynı safta yer almak istemese de buna mecbur kalır. Bulundukları yerden milllerce uzakta olan bu dünya harikası topraklara varabilmek için uzun bir yol katettikten sonra Darwin isimli bu şehrin, Pearl Harbor’a saldıran Japon kuvvetleri tarafından bombalandığını öğrenirler. Zarif ve kaba; yerli ve şehirli; inat ve tutku, aşk ile savaş arasındaki zıtlıkları ortaya koyan, zevkle seyredilebilecek bir macera filmi, büyük bir prodüksiyon.

Haftanın yeni komedisi

KOMEDİ

ŞEYTANIN PABUCU

Yön: Turgut Yasalar ve Hilal BakkaloğluOyn: Fatih Ürek, Aysun Kayacı, Barış Falay

Film, yaşlı ablası Nebahat ile birlikte yaşayan, zamanını altılı ganyanda para kaybederek geçiren Burhan’ın (Fatih Ürek) trajikomik hikáyesini anlatıyor. Filmin kahramanları sürekli şeytana pabucunu ters giydirmeye çalışıyorlar. Filmin yapımcısı Banu Akdeniz, projeye çok inandığını, Arog gibi şu anda vizyonda olan diğer komedi filmleriyle rahatlıkla rekabet edebileceğini söylüyor. Filmde Aysun Kayacı da, Burhan’ın (Fatih Ürek) aşık olduğu sarışın komşu kızını canlandırıyor. Filmin çekimleri Kurtköy’de geniş bir platoda yapıldı ve kullanılmayan bir fabrika set haline getirildi.

Gökçeada yarı açık cezaevinde aşk

DRAM

YAĞMURDAN SONRA

Yön: Görkem Turgut Oyn: Serhan Yavaş, Pelin Batu, Turan Özdemir

Osman Şahin’in "Üzüm Bağları" adlı öyküsünden esinlenilerek yazılan ve çekimleri Gökçeada’da yapılan filmde 12 Eylül askeri darbesi sonrasında tutuklanan Nuri ağır işkencelere maruz kalır ve yıllarca cezaevinde kalır. Cezasını tamamlamasına 9 ay kala iyi hali dikkate alınarak Gökçeada Yarıaçık Cezaevi’ne sevk edilir. Cezaevinin karşıt görüşlü müdürü Halim ile aralarında bir gerilim oluşur. Nuri’nin üzüm bağlarındaki çalışmalar sırasında tanışıp aşık olduğu Sumru, Halim ile yaklaşık 8 yıldır evlidir. Sumru, aralarında yaş farkı olan kocasını hiç sevememiştir. Bu olay, Cezaevi Müdürü Halim ile mahkûm Nuri arasındaki gerilimi büsbütün artırır.

Televizyon kahramanı köpek

ANİMASYON

BOLT

Yön: Chris Williams Seslendirenler: Arda Aydın, Aysun Topar, Güneş Berberoğlu

Disney Stüdyolarında üretilen üç boyutlu ilk Disney animasyonu olan film 7’si üç boyutlu, olmak üzere toplam 111 kopyayla gösterime giriyor. Bernie Mac’ Bolt adlı köpek, çıktığı televizyon şovunda çeşitli görsel efektlerle yaratılan süper güçlerinin gerçek olduğuna inanmaktadır. Daha da ünlü olma hırsına kapılarak soluğu New York’ta alır ve aslında dişi bir kedi olan Bay Mittens ile tanışır. Yeni dostları arasında Rhino adlı bir hamster de vardır. Filmin ikinci yarısında sahip olduğunu zannettiği güçlere aslında sahip olmadığını keşfeder. Biricik sahibesi ve rol arkadaşı Penny’e yeniden kavuşabilmek için ülke sınırlarını aşan bir yolculuk yapmak zorundadır.

Yine dövüşüyor, yine áşık oluyor

AKSİYON

TAŞIYICI 3

Transporter 3

Yön: Olivier Megaton

Oyn: Jason Statham, Natalya Rudakova, François Berleand

Transporter serisinin üçüncü halkası olan bu devam filminde kahramanımız Frank Martin (Jason Statham) Marsilya’daki Ukrayna Çevre Koruma Ajansı Başkanı Leonid Vasilev’in kaçırılan kızı Valentina’yı (Rudakova) Ukrayna’ya götürme görevini üstlenir. Valentina’yı Stuttgart ve Budapeşte üzerinden Karadeniz kıyısındaki Odessa’ya götürmeye çalışır. Yolculuk sırasında Frank’i sayısız zorluk beklemektedir. Bir yandan bu işi alması için baskı yapan insanlarla uğraşırken bir yandan da Vasilev tarafından gönderilen ajanlarla başa çıkmak zorundadır. Sürekli alaycı tavır takınan Valentina’nın işbirliği yapmaktan uzak havası da işini zorlaştırır. Saldırılardan kıl payı kurtula kurtula kaçmaya çalışan Frank ile Valentina kısa sürede birbirlerine áşık olacaklardır. İlk kez áşık olan Frank tehlikeye atılmak konusunda daha gözüpektir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!