Şimdiki gençler duvara değil bilgisayarlarına yazıyor

Güncelleme Tarihi:

Şimdiki gençler duvara değil bilgisayarlarına yazıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2012 23:00

Ressam Burhan Doğançay’ın yarım yüzyıllık sanatsal birikimine yer veren ‘Kent Duvarlarının Yarım Yüzyılı: Burhan Doğançay Retrospektifi’ bugün İstanbul Modern’de başlıyor. Dünyanın bütün duvarlarını resmine yansıtan Doğançay şimdiki gençlerin duvarlara değil bilgisayarlarına yazdığını söylüyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL Modern, yeni sergisi ‘Kent Duvarlarının Yarım Yüzyılı: Burhan Doğançay Retrospektifi’ni dün gerçekleştirilen toplantıyla basına tanıttı. Ünlü ressam Burhan Doğançay’ın 50 yıllık çalışmalarına yer veren serginin küratörü ve İstanbul Modern Şef Küratörü Levent Çalıkoğlu, toplantıda uluslararası anlamda çok büyük başarılara vakıf olmuş Doğançay’ın kent duvarları aracılığıyla yaşadığımız zamanın kaydını tuttuğunu, serginin adını da buradan aldığını vurguladı.
Dünyanın bütün duvarlarına eserlerinde yer veren Burhan Doğançay artık duvarların zamanın ruhunu yansıtmadığını belirterek; “Şimdi duvarlar tertemiz. Çünkü her gencin bilgisayarı var. Yazacaklarını buralara yazıyorlar. 1970’li yıllarda İstanbul’da bir santimetrekare yer yoktu duvarlarda. Politik mesajlarla doluydu. Şimdi duvarlarda yazan tek şey ‘Buraya çöp dökmeyin’ yazısı” dedi.
120 eser yer alıyor
İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı ise, “Doğançay’ın Türkiye’deki ilk retrospektifi, 2001’de Dolmabahçe Kültür Merkezi’nde düzenlenmişti. Böyle bir serginin bir müzede sergilenmesini arzu eden sanatçının isteğini, yıllar sonra İstanbul Modern’de gerçekleştirmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
Sergide yer alan ve sanatçının 14 ayrı dönemini gösteren 120 eser, dünyanın önde gelen 13 müzesinin koleksiyonlarından alınarak bir araya getirildi. Yıldız Holding’in sponsorluğunda gerçekleşen sergi, bu özelliğiyle Burhan Doğançay’ın yarım yüzyıllık sanatsal birikimine yer veriyor. Bugün sanatseverlerin ziyaretine açılan sergiyi 23 Eylül tarihine dek izlemek mümkün.
Adres: Meclis-i Mebusan Caddesi, Antrepo 4, Karaköy. (212) 334 73 00.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!