Şimdi kısa film zamanı!

Güncelleme Tarihi:

Şimdi kısa film zamanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2013 00:00

9. Akbank Kısa Film Festivali için geri sayım başladı. 18-28 Mart tarihleri arasında düzenlenecek festivale 29 ülkeden 102 film, 10 söyleşi ve sinema dünyasından 17 konuk katılacak.

Haberin Devamı

BU yıl 9. yaşını kutlayan Akbank Kısa Film Festivali, 18-28 Mart tarihleri arasında, 29 ülkeden 102 film, 40 seans, 10 söyleşi ve sinema dünyasından 17 konuğun katılımıyla gerçekleştirilecek. Festival, yarışma ve yarışma dışı bölümleriyle farklı coğrafyalar ve kültürleri bir araya getirecek. Festivalin ‘Uluslararası Bölüm’ünde Türkiye, Almanya, Brezilya, Yeni Zelanda, İsviçre, Fransa, İtalya, Kore, Kanada, Kenya, Somali, İspanya, A.B.D, Belçika, Yemen, İngiltere, Avustralya, Arjantin, Rusya, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Hollanda filmlerinden oluşan bir seçkinin yanı sıra; dünya festivallerinde gösterilen ve ödül alan kısa filmler de sinemaseverlerle buluşacak. Festivalin ‘Kısadan Uzuna’ bölümünde, yönetmen Emin Alper, ‘Belgesel Sinema’ bölümünde Vedat Atasoy, ‘Deneyimler’ bölümündeyse Joan C. Gratz konuk edilecek.

Haberin Devamı

EN İYİLER SEÇİLECEK

Bu yıl ilk kez yarışma kategorileri arasına eklenen ‘Canlandırma Kısalar’ bölümünde, Türkiye’den 10 film ‘En İyi Canlandırma Film’ ödülü için yarışacak. Yeni eklenen bir diğer bölüm ‘Deneysel Kısalar’daysa; Norveç, Finlandiya, Almanya, Malezya, Hollanda, Japonya, Estonya ve Türkiye’den türünün seçkin örneği 9 film sergilenecek. Jüri kurullarının festival süresince yapacakları değerlendirmenin ardından belirlenecek ‘En İyi Kurmaca Film’, ’En İyi Belgesel Film’ ve ‘En İyi Canlandırma Film’ yönetmenleri 28 Mart Perşembe günü gerçekleştirilecek kapanış gecesinde Akbank Sanat tarafından 8 bin lirayla ödüllendirilecek. Ayrıca festival boyunca Akbank Sanat’ın üçüncü katında; ‘Feza Çaldıran ile Görüntü Yönetmenliği’, ‘Berat İlk ile Bir Dünya Yaratmak için Animasyon’, ‘Tuğushan Özdener ile Dijital Sinema’ ve ‘Mehmet Güleryüz ve Feza Sınar ile Setem’in Sinema Endüstrisi Nitelikli Yardımcı Eleman Yetiştirme Projesi’ atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek. Ayrıntılı bilgi; www.akbankkisafilm.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!