Silinmeyen güzellik

Güncelleme Tarihi:

Silinmeyen güzellik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2006 21:04

Makyaja fazla zaman ayıramayan, ancak uyurken dahi güzel görünmek isteyenlere, kalıcı güzelliğin kapıları açıldı. Almanya’da geliştirilen Long-Time-Liner Conture Make-up adlı makyaj tekniği, artık Türkiye’de.

İki saat içinde doğal ve kalıcı bir makyaj sağlayan Long-Time-Liner Conture Make-up, Almanya, İsviçre, Fransa ve İspanya’dan sonra Türkiye’de de uygulanmaya başlandı. Bu teknikle küçük kusurlar kolayca kapatılıyor ve doğal görünüm kaybedilmeden daha canlı kaş, dudak ve göz çizgilerine sahip olunuyor. Üstelik dövme, lazer gibi tekniklerden farklı olarak, anesteziye gerek duyulmadan acısız olarak uygulanabiliyor. Ayrıca sadece cildin üst tabakasına uygulandığı için, yaklaşık iki yıllık bir dönemin sonunda tamamen kayboluyor. Bu da, makyajı farklı şekillerde tekrar yeniletme şansı veriyor.

DOĞALLIK HİÇ KAYBEDİLMİYOR

Long-Time-Liner Conture Make-up’ı Türkiye’ye getiren Zeynep Temelli, yöntemle ilgili şunları söyledi: "Bir yurtdışı seyahatim sırasında, bu merkezin vitrinindeki modelin gözleri beni çekti ve içeri girdim. Tekniği kendimde uygulatmaya karar verdim. Doğal minerallerden elde edilen boyalar kullanıldığını öğrenince mutlu oldum. İnsanların doğallığını bozmadan sadece hatların ortaya çıkması, yapay bir görünüm olmaması da güzel. O yüzden ’Bu merkez Türkiye’de de olmalı’ dedim ve çalışmalara başladım. Altı estetisyen arkadaşımı orada eğitime yolladım. Üç hafta boyunca bu işin eğitimini aldılar ve üç ay boyunca da orada çalıştılar. Firma sonunda bana ismini vermeyi kabul etti. Açıkçası güzel uyanmak ve yazın denizden çıktığın makyajın bozulmaması, kadınlar açısından büyük kolaylık."

YOLUMUZ CANNES’DA KESİŞTİ

Long-Time-Liner Conture Make-up’ı 18 yıl önce annesinin keşfettiğini söyleyen sistemin kurucusu ve CEO’su Corinna Kuffner ise yöntemin bugünlere varan öyküsünü şu sözlerle anlattı: "Annem bu işe 18 yıl önce başlamış. Güzellik uzmanıymış ve özenerek yaptığı makyajın ertesi gün çıkmasına üzülüyormuş. Bunun kalıcı hale getirilmesi için yollar aramaya başlamış. Teknisyenlerle oturup konuşmuş ve bu cihazı bulmuşlar. Patentini aldıktan sonra annem Almanya’da şirketimizi. Zamanla başka ülkelerde de bu merkezden açmaya başladık. Zeynep Hanım da Cannes’a gelen müşterilerimizdendi. Sonrasında bu yöntemi Türkiye’ye taşımak istediğini söyledi. Onun çok istekli olması ve verdiği emek beni etkiledi. Türkiye’de bu şekilde temsil edilmek hoşuma gidiyor."

Ne kadar güvenli

Son derece güvenli bir teknik, çünkü renkleri alerji testinden geçirilmiş, yüzde 100 doğal ve anti-bakteriyeldir. Tek kullanımlık iğne ile uygulanıyor. Ayrıca ekipmanları en üst derece sağlık koruma uygulamalarına tabi tutuluyor.

Nasıl uygulanıyor

Kalem benzeri ultra-ince uçlu bir aletle, cildin sadece en üst tabakasına yumuşak hatlar çizilerek uygulanıyor. İşlem yaklaşık 1-2 saat sürmekle birlikte, ilk uygulama genellikle daha uzun zaman alıyor. Çünkü bu işi yapan Linergist uzmanları, Conture Make-up için bir ön çizim yapıyorlar. Ön çizimde kararlaştırılan renge ve tipe göre esas çizim başlıyor. Nihai karar çizimden önce verildiği için, işlem sonunda hiçbir sürpriz ile karşılaşılmıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!