Şiirin buluşma yeri Antalya

Güncelleme Tarihi:

Şiirin buluşma yeri Antalya
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2011 20:27

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen Altın Portakal Şiir Ödülü programı çerçevesinde, Türkiye’nin önde gelen şair ve eleştirmenleri mart ayında Antalya’da olacak. 17 Mart’ta gerçekleştirilecek sempozyumda geçen yılın ödüllü şairi Ahmet Telli’nin şiirleri konuşulacak.

Haberin Devamı

Her yıl mart ayında Türk şiirinin nabzını tutan Altın Portakal Şiir Ödülü ve sempozyumlarına başlangıçtan bu yana 186 şair, yazar, eleştirmen ve kültür-sanat insanı konuk oldu. 15 şaire ödül verildi, 14 sempozyuma imza atıldı. Sempozyumlara sunulan bildirilerden oluşan 14 kitap, Altın Portakal Yayınları arasında yayımlandı. Ödüllü şairlerin şiirlerinin değerlendirildiği 14 kitapta 228 ayrı bildiri yer aldı.
Bu sene 16’ncısı düzenlenecek Altın Portakal Şiir Ödülü, yine sergiler, söyleşiler, şiir dinletileri, imza günleri ve sempozyumlarla dolu zengin bir program sunuyor şiir meraklılarına.

15 - 16 Mart tarihlerinde kentin dört bir yanında, Türk ve dünya şiirinin çeşitli yönleriyle ele alınacağı paneller düzenlenecek; okullarda ve dershanelerde şair ve öğrenci buluşmaları, kitabevlerinde imza törenleri gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

15 Mart Perşembe günü saat 17.30’da AKM fuayesinde açılışı yapılacak ‘El Yazması Şiirler’ sergisinde Altın Portakal ödüllü ‘14 Altın Şair’in yanı sıra, Altın Portakal’a konuk olmuş şairlerin el yazması şiirlerine de yer verilecek. Sergi açılışını Antalya Büyükşehir Belediyesi ve AKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın yapacak.

16’NCI ALTIN ŞAİR KİM OLACAK?

Sergi açılışının bitiminde Altın Portakal Şiir Ödülü jürisi toplanarak, 2011 yılında yayımlanmış şiir kitapları arasından yapacağı değerlendirme neticesinde 2012 yılının Altın Portakallı şairini belirleyecek. Şiir ödülüne değer görülen şaire ödülü 17 Mart Cumartesi günü, sempozyum programı içinde sunulacak.
2012 yılının Altın Portakallı şairini belirleyecek jüriye başkanlık edecek isim Doğan Hızlan. Diğer üyeler ise; Cevat Çapan, Ahmet İnam, Mustafa Durak ve Ahmet Telli’den oluşuyor. Altın Portakal Şiir Ödülü ve Sempozuyumu’nun bu seneki onur konuğu ise Gülten Akın.

KİMLER KATILACAK

15 - 17 Mart tarihleri arasında Antalya’nın konuğu olacak diğer şair ve yazarlar arasında şu isimler yer alıyor: A. Galip, Ahmet Say, Akif Kurtuluş, Asuman Susam, Aydın Afacan, Aydın Çubukçu, Aydın Şimşek, Derya Çolpan, Didem Gülçin Erdem, Emirhan Oğuz, Faris Kuseyri, İsmail Mert Başat, Halim Şafak, Haydar Ergülen, Hayri K. Yetik, Kemal Varol, Levent Sergin, Mahmut Temizyürek, Necmiye Alpay, Nizamettin Uğur, Orhan Koçak, Ömer Erdem, Sezai Sarıoğlu, Şerife Yalçınkaya, Şükrü Erbaş, Tuğrul Keskin, Tuncer Uçarol, Türkân Yeşilyurt.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!