Sezon makyajında püf noktalar

Güncelleme Tarihi:

Sezon makyajında püf noktalar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2009 10:39

Yaz mevsimine doğru adım adım ilerlerken, makyajınızda nasıl değişiklikler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?Max Factor Makyaj Uzmanı Nur Toktay, 2009 İlkbahar - Yaz makyaj trendleri hakkında merak edilenleri anlattı.

Haberin Devamı

1- 2009 Ä°lkbahar - Yaz makyaj trendleri nelerdir?                   Â

Bu sezon makyajda heykel yüzler, gül rengi ışıltılar, güçlü gözler, pırıltılı renkler ve kontrast dudaklar öne çıkıyor. İlkbahar yaz sezonunda genellikle hafif tonlar kullanılırken 2009’da cesur, canlı makyajlar geri dönüyor. Yüz özellikleri, kontür kullanılarak ve aydınlatılarak öne çıkartılıyor.

                                                              Â

2- Hangi renkler ön plana çıkacak?                                                Â

Koyu kahverengiler, gösterişli metalik renkler; bakır, altın, gümüş, bronz ve tabii ki güçlü dramatik gözler için siyah yine ön planda olacak.

 

Haberin Devamı

3- 2009’da makyaj çantamızda eksik etmeyeceÄŸimiz ürün hangisi olacak peki?                                                                            Â

Bu, her ne kadar kişiden kişiye göre değişen bir şey olsa da vurgulanmış gözler ve dolgun kirpikler için takma kirpik etkisi yaratacak maskaralar yine makyaj çantamızın vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor. Bunun yanında doğal ve ışıltılı görünüm için mineral fondötenler ve renkli nemlendiriciler, makyaj çantamızdan eksik olmayacak.

                                               Â

4- Yeni sezon makyajı için, özellikle de göz makyajı için birkaç ipucu alabilir miyiz?                            Â

Bu sezon canlı renkler heyecan verici. Neredeyse gökkuşağının tüm renklerini gözlerde görmek mümkün; morlar, pembeler, maviler... Gündüz göz makyajında olabildiğince açık renkler tercih edilirken, gece makyajında ise turkuvaz ve mor ön planda olacak.

 

5- Saç tipine göre ve ten rengine göre nasıl bir makyaj uygulanabilir?

Bronzlaşacağımızı düşünerek, saç renklerine göre bronz bir tenle nasıl makyaj yapılması gerektiğinden bahsetmek istiyorum.

Kızıl saç ve bronz ten: Kızıl saçlı bronz tenlilerin göz farı olarak bronz bakır tonlarını ve dudakta da kahve tonlarını kullanmaları hoş olur. Daha iddialı olanlar da nar çiçeği rengini çok iyi taşıyacaklardır. Allıkta ise pembe ve yine bronz allıkların içinde kırmızı rengin baskın olduğu toprak renkleri de kullanılabilir.

Haberin Devamı

Siyah saç ve bronz ten: Burada kastettiğimiz koyu renkli saçlar... Bu tip saç rengine ve tene sahip olanlar oldukça şanslılar. Arzu ettikleri renklerin neredeyse hepsini kullanabilirler. Bakırları, gümüşleri, metalik bütün tonları uygulayabilirler. Vurguyu gözde tutmak istiyorlarsa rujlarını açık renklerde hatta sadece parlatıcı kullanarak bitirmeleri çok daha şık bir görüntüye sahip olmalarını sağlar.

Sarı saç ve bronz ten: Bu tiptekiler de yine bakır tonlarını, kahvenin acı tonlarını ve neredeyse gökkuşağının tüm renklerini kullanabilirler. Fakat makyajda önemli olan sadece rengi sürmek değil, ona bir de koyu bir renkle gölge vermektir. Allık olarak da yine şeftali renginin ve pembenin tonlarını tercih edebilirler.

 

Haberin Devamı

6- Saç tipine göre ve ten rengine göre nasıl bir makyaj uygulanabilir?

Makyajda sık yapılan hataların başında, yoğun far uygulanmış gözlerin, yine çok ön plana çıkacak tarzda boyanmış dudaklarla bir arada kullanılması geliyor. Doğru makyajda ya gözleri ya da dudakları ön planda tutmalıyız.

7- 2009 makyaj trendinin geçen seneye göre farkı ne?

Geçtiğimiz sezon dudaklar renksizken, bu sezon makyajında göze çarpan fuşya renkler ve mürdüm tonları dudak renginde ön planda.

 

8- Makyaj sırasında sık yapılan hatalar nelerdir?

Makyaja başlamadan önce cildimizi çok iyi temizlemeli, SPF 15 içeren bir nemlendiriciyle nemlendirmeli ve makyaja bundan sonra başlamalıyız. Göz altına uygulanan beyaz far, kesinlikle olmaması gereken bir uygulama… Göz altındaki morlukları kapatmak için yoğun kapatıcılardan ziyade, daha ince dokulu hatta mineral fondötenleri tercih etmeliyiz. Far uygulamalarında, rengi dümdüz sürüp bırakmak doğru değildir, mutlaka gölgelendirmek gerekir. Pudralı ürünle başladığımız makyajımızda allık olarak yine toz bir allık seçmeliyiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!