Sezen Aksu’nun gözü onlarda

Güncelleme Tarihi:

Sezen Aksu’nun gözü onlarda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2010 16:46

Sezen Aksu’nun “Keskin Bıçak” şarkısı, bir diziye ilham kaynağı oldu. Bu müthiş şarkının adını taşıyan, şarkıyı aynı zamanda dizi müziği olarak kullanan “Keskin Bıçak”, FOX’ta yayınlanmaya başladı. Aksu’nun da takipçisi olduğu diziye dair merak edilenleri, genç ama iddialı oyuncularına sorduk.

Haberin Devamı

İBRAHİM ÇELİKKOL (MİTHAT): TÜRKİYE’DE BENDEN İYİ AKSİYON OYUNCUSU YOK

Dizinin başrolünde siz varsınız. Öncelikle Mithat nasıl biri, bize biraz ondan söz eder misiniz?


- Yetimhanede büyümüş bir çocuk. En yakın arkadaşları da yetimhanede tanıştığı Eren ve Çetin... Sodradan adam gibi büyümeleri ve eğitim almaları için bir abi gibi kol kanat germiş onlara. Mithat aslında çok derin bir karakter ama kendini deşifre etmiyor. Birçok duygusunu kendine saklıyor.
   
Aşık olduğu Aslı’ya nasıl Eren’e kaptırıyor?  

- Aslı’ya aşık ama kardeşi dediği Eren’in ona olan aşkını görünce ikisinin de iyiliğini düşünerek aradan çekiliyor, Bursa’ya yerleşiyor. Aşkını onlar için feda ediyor ve bunu sadece Çetin’e anlatabiliyor. Aslında Aslı’nın da Mithat’a karşı derin bir aşkı var ama Mithat’ın Aslı’dan ayrılmasının bir sebebi de onu korumak.

Eren’i kim vuruyor?

- Orası hâlâ sır. Hâlâ Kemal mi, Karacabey mi diye araştırıyor. Herkesten şüpheleniyor.

Aksiyon denince akla ilk gelen isimlerden biri misiniz? Kendi seçiminiz mi bu?

- Açıkçası Türkiye’de benden iyi aksiyon çekebilecek biri olduğunu düşünmüyorum. Bunu da zaman içerisinde hem bu dizide hem de “İstanbul’un Fethi” filminde oynadığım Ulubatlı Hasan rolünde görecekler.

İlerleyen bölümlerde neler olacak?

- ışler daha da karışacak. şunu söyleyeyim; bu dizi eğlencelik değil. ınsanların bir şeyleri düşünmesi ve fikir yürütmesi gerekiyor. Bence sezonun en iyi işlerinden biri. Ama inanın biz de önümüzdeki bölümlerde ne olacak, tam bilmiyoruz.

Haberin Devamı

HANDE DOĞANDEMİR (ASLI): SEZEN AKSU ADININ AĞIRLIĞINI TAŞIYORUZ

Canlandırdığınız Aslı karakterinden bahseder misiniz?

- 20’li yaşlarında bir kız. Turizmci ama Eren’le nişanlanınca işini bırakıyor. Hayata dair başka planları var. Aslında Aslı’nın sorunlu bir hayatı olmuş. Çok acı çekmiş ama hep bir şekilde hayata tutunmuş. Her seferinde daha da güçlenmiş. Her bölümde onun hakkında yeni bir şey öğreniyoruz zaten.

Aslı aslında kime aşık?

- Mithat’a zamanında çok aşıkmış ama o hayatından çıkıp gitmiş. Sonrasında Eren’i bir liman olarak görmüş. Aklının bir kenarında hep Mithat olsa da ona güvenmiyor. Ve çocukluk arkadaşı Kemal sayesinde çocukluğunu ve saf günlerini hatırlıyor. Henüz Kemal’e karşı ne hissedeceği ise net değil.

Dizi adı ve müziği, Sezen Aksu’nun şarkısından alınmış. Bu sizi nasıl etkiliyor?

- Sezen Aksu gibi önemli bir ismin buna izin vermesi çok güzel... Bunun ağırlığını taşıyoruz tabii... Onun şarkılarının olduğu sahnelerde oynamaksa gerçekten onur verici.

Haberin Devamı

PAMİR PEKİN (KEMAL): KONDÜSYONUMU KORUMAK İÇİN SPOR YAPIYORUM

Dizinin genç polisi Kemal nasıl biri?


- Babası da polismiş, sonra asılsız suçlamalar yüzünden polislikten atılmış. Kemal de babası gibi polis olmaya karar vermiş ve istihbaratçı olmuş. Babasına çamur atanlara kafayı takmış. Karacabey diye bir adam var, her şeyin suçlusunun o olduğuna inanıyor. Onun işlerini halleden has adamı Mithat’ı kullanarak Karacabey’e ulaşmak niyetinde... Önce Mithat’ın çocukluk aşkı Aslı’ya, oradan Mithat’a, sonra da Karacabey’e ulaşmayı planlıyor ama Aslı’ya ulaştığında ona tutulmuş oluyor.

İşler karışıyor tabii...

- Hem de nasıl... Aslı yüzünden zaman zaman hedefinde sapmalar bile oluyor.

Aksiyon dizilerinin önemli isimlerinden birisiniz. Bu zorlu bir iş değil mi?

- Evet, bu yüzden sürekli spor yapıyor, kondüsyonumu mümkün olan en iyi seviyede tutmaya çalışıyorum. Ama hâlâ bazı aksiyon sahnelerinden sonra, nefes alırken kaburgalarım batıyor.

Diziyi nasıl buluyorsunuz, her yönüyle içinize sindi mi?

- Ben çok güzel buluyorum. Her geçen bölümde işler daha da karışıyor. Sürekli yükselen bir tansiyon ve çözülmesi gereken bilmeceler var. Gittikçe daha da güzelleşiyor. Sezen Aksu izliyor diziyi bir kere, daha ne olsun!

Haberin Devamı

PERİHAN ÜNLÜCAN (DİLEK): KEMAL’E TUTULMAYA BAŞLIYORUM

Siz “Keskin Bıçak”ın Dilek’isiniz. şimdiye kadar izlememiş olanlar için önce bu karakterden biraz bahseder misiniz?


- Dilek diziye ikinci bölümde girdi. Kemal’in Bursa’daki partneri ve o da sivil polis. Çok akıllı bir kadın. Kemal yüzünden Burcu karakteriyle sürtüşmeler yaşıyor bazen...

Kemal’ı aşık mı?

- Önceleri sadece iş arkadaşı olarak bakıyor ama sonra ufak ufak tutuluyor.

Siz Aslı-Kemal-Mithat üçlüsünün neresinde kalıyorsunuz?

- Tam göbeğinde, çünkü herkesle diyaloğum var. Dilek çok iyi rol yapıyor, çok iyi bilgi alıyor.

Set devam ederken başınızdan ilginç bir olay geçti mi?

- Bir gece arkadaşlarımla Asmalımescit’e gittik. Sezen Aksu küçük bir grupla oturuyor ve onlara bir şarkı mırıldanıyordu. Beni gördü, “Keskin Bıçak’ta oynuyorsun, değil mi?” dedi. ızliyormuş diziyi, çok beğeniyormuş. Benim için unutulmaz bir andı.

Haberin Devamı

BAHAR YANILMAZ (ZUHAL): GENÇ KIZ ROLLERıNDEN SIYRILDIM

Zuhal nasıl bir karakter?


- Karanlık işler çeviren Karacabey’in sevgilisi... Benim için de oynaması çok zevkli bir karakter çünkü bugüne kadar üstlendiğim rollerden çok farklı. Her bölümde Zuhal’in farklı bir yönünü görüyoruz.

Daha önce hep genç kız rollerindeydiniz, o anlamda bir ilk sanırım...

- Evet, bu rolle genç kızlıktan çıktım. Kötü özellikleri de olan bir kadını canlandırıyorum.

Bu dizide olmayı neden istediniz?

- Güvendiğim bir yapım şirketi, iyi bir ekip ve yönetmen var. Senaryo güzel. Daha ne olsun...

Zuhal’i izleyenler, sizi sokakta gördüklerinde nasıl tepkiler veriyorlar?

- Şaşırıyorlar. Ben normalde çok enerjiğimdir, yerimde duramam. O yüzden görenler “Sen eğlenceliymişsin” diyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!