Seyahat ile modayı birleştiren dergi: NICHE

Güncelleme Tarihi:

Seyahat ile modayı birleştiren dergi: NICHE
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2007 00:00

3200 kilometre yol yaptılar. Yol hikayelerini modayla anlattılar. Sonuçta Niche adında bir dergi çıkardılar. Geçen hafta derginin ikinci sayısı için ciplere atlayıp daha uzaklara gittiler.

"Önemli olan yolculuktu, ne zaman nereye varacakları değil." Niche dergisi ekibinin sloganı bu. Bu sloganı niye atıyorlar? Çünkü arayış duygusuna vurgu yapmaya çalışıyorlar. Bu dergiyle yeni bir yaşam stili yaratmaya çalışıyorlar. Derginin yaratıcısı Sertaç Tosun amaçlarını şöyle anlatıyor: "Niche dergi ile katalog arası bir yayın. Seyahat ile modayı birleştiriyor. Sürekli yeni şeyler arıyor. Yola çıkarken önceden plan yapmıyoruz. Çünkü farklı olanı arıyoruz. Bütüncü bir pazarlama iletişimimiz var. Derginin yanında DVD’sini hediye ediyoruz. Önümüzdeki aylarda partilerini düzenleyeceğiz. Amacımız bizim gibi düşünen insanları bir araya toplamak. Eğlenmeye ve gece hayatına çok önem veriyoruz. Biz Urban Cool’uz. Zevklerimiz için kariyerlerimizden ödün veriyoruz. Hayata kaygılarla değil optimist hayallerle bakıyoruz."

İKİNCİ YOLCULUK SARIKAMIŞ

Her şeye geçtiğimiz ekimde başladılar. Sekiz kişi, dört Vespa ile yola çıktılar. Kimi zaman çadırda kimi zaman lüks otellerde konakladılar. Kendilerine "Niş" dediler. Gittikleri her yerde bir moda çekimi yaptılar. Bazen birer rock yıldızı bazen seksenlerden fırlamış bohem tipler oldular. Her zaman yol hikayelerini moda fotoğraflarıyla anlattılar.

İlk yolculukları 3200 kilometreydi. İstanbul’dan İzmir’e gemiyle yola çıktılar. İzmir’den Antalya’ya kadar kıvrıla kıvrıla indiler. Geçtiğimiz hafta ikinci yolculuk başladı. Bu kez ciplere bindiler ve Sarıkamış’a gittiler. Sarıkamış’ta sosyal mevzulara değinmeyi hedefliyorlar. Sertaç Tosun kafasındaki bir moda çekimini şöyle anlatıyor:

"Kars Bebeği ile Kardan Adam’ın hikayesini anlatacağız. Aralarına dikenli tel çekeceğiz. Bir tarafta Müslüman kızımız yani Kars bebeği, diğer tarafta Ermeni çiftçi yani kardan adam olacak. Sarıkamış’tan kardeşlik ve barış mesajlarıyla döneceğiz."

Niche’in üçüncü etabı 2007’nin yaz aylarında gerçekleşecek. Bu kez New York’tan Mexico City’ye uzanacaklar. Amaç hep aynı: Aramak, aramak, aramak...

NICHE EKİBİ: Berk Doan: Moda fotoğrafçısı. Bilgi Üniversitesi mezunu. Tanyeli: Editör. Domus Academy Fashion Master öğrencisi. Koç Üniversitesi mezunu. Vadi Genguc: İndigo’nun yaratıcılarından. Yiğit Uzunçarşılı: Onu da Godet Sürmeli organizasyonlarından tanıyoruz. Sertaç Tosun: Konsept geliştirici ve derginin yaratıcısı. Finja Nissen: Moda editörü ama mankenlik de yapıyor. Magdalena Copuroglu: Video prodüksiyon ve makyaj sorumlusu. Tanyeli: Editör.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!