Seyahat için 10 altın kural

Güncelleme Tarihi:

Seyahat için 10 altın kural
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2012 20:34

Seyahatlerde çocukların güvenliği ve rahatı her şeyden önce geliyor. Çünkü, uzmanlara göre yolculuk esnasında rahat edemeyen çocuk, büyük tehlike nedeni. Lastik markası Goodyear, çocuklarla mutlu bir seyahat için 10 altın kuralı derlemiş. Otomobilinizde seyahat öncesi çocuklarınızın rahat edeceği bir ortam hazırlamanın önemi her şeyden büyük. Tatile çıkmadan önerilere göz atmakta fayda var.

Haberin Devamı

1- Çocuğunuzu, çocuk koltuğuna oturtun ve kemerini bağlayın. Haziran 2010’dan bu yana Türkiye’de geçerli olan kurallara göre boyu 1.50 metreden kısa çocukların uygunluğu onaylanmış çocuk koltuğunda seyahat etmesi gerekiyor. Unutulmaması gereken bir başka nokta da emniyet kemeri. Çocuğunuzun emniyet kemerini bağladığından emin olun çünkü yolculuk esnasında arabanın içinde dolaşan çocuk ciddi tehlike yaratıyor.
2- Çocuğunuzun uyku saatinde yola çıkın. Çocuklarınızın uyuyacağı saatte yola çıkarsanız, sürekli uyumuş olacağı için siz rahat seyahat edersiniz. Ayrıca mola vereceğiniz yerleri önceden belirleyin. Çocuklu bir ailenin ihtiyaçlarını karşılayacak bir yer seçmeye dikkat edin.
3- Camlara güneşlik takın. Aracınızın camlarında güneşlik yoksa çocuğunuzun güneşten etkilenip huzursuzlanacağını unutmayın.
4- Bol su tüketin. Yeterli derecede sıvı tüketilmemesi baygınlığa kadar giden tehlikelere yol açar.
5- Güneşin yaratacağı tehlikelere karşı önlem alın. Çocuğunuzun yanmasını önlemek için park halindeyken çocuk koltuğunun üzerini örtmeyi unutmayın.
6- Uzun seyahatlerde çocuklara rahat ve hava geçiren giysiler giydirin. İçeriği yüzde 100 pamuk olan kıyafetleri tercih edin.
7- Onları eğlendirin. Çocukların seyahat esnasında eğlenceli aktivitelerle meşgul olması uzun yolculukların herkes için daha sakin geçmesini sağlıyor. Çocuklarınıza oynayabilecekleri şeyler verin. Özel çocuk CD ve DVD’leri, çocuk kitapları da uzun yolda çocukların sıkılmasını önleyecektir.
8- Çocuklarınızın yanına yetişkin birini oturtun. Arkaya dönmek veya dikiz aynasından çocukları izlemek, sürücünün trafik üzerindeki dikkatini dağıtıp kaza yapma riskini artırıyor.
9- Bagajı akıllıca yükleyin. Son konan eşyanın ilk çıkacağını düşünerek bagajınızı yerleştirin. Yiyecek, içecek, mendil, çocuk bezi, ilaç, oyuncaklar ve diğer temel eşyaları varış yerine kadar rahatça erişebilmeniz için aracınıza en son yerleştirin.
10- Aracın dışında da çocuklarınızın güvenliğini sağlayın. Mola verdiğiniz yerde veya aracın arızalanması halinde çocuklarınızı kontrol altında tutmayı unutmayın.

Haberin Devamı

ONLARA ÖZEL ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Haberin Devamı

İstanbul Mecidiyeköy’deki Trump Towers Mall’da bulunan Türkiye’nin çocuklara özel ilk alışveriş merkezi MiniMall yaz mevsimini İstanbul’da geçiren aileler ve çocuklarına birbirinden eğlenceli alternatifler sunuyor. Burada çocukları Minimall Atölye’deki etkinliklerin yanı sıra serbest oyun alanları, dijital tırmanma duvarı ve buz pateni pisti bekliyor. Etkinlikler 11.00-20.45 saatleri arasında. Ayrıca, Trump Towers Mall mağazalarından 75 liralık alışveriş yapan tüm ziyaretçiler Disney Live! Mickey’nin Müzikali gösterisine ücretsiz bilet kazanıyor. Sıcak havalardan etkilenmeden keyifli bir yaz günü geçirmek istiyorsanız bence MiniMall’a mutlaka uğrayın.

Haberin Devamı

ÇOCUK ZİRVESİNE AZ KALDI

17-21 Ekim 2012 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek ‘9. Uluslararası Eller Bilimde Konferansı’ kapsamında 20 Ekim’de Akdeniz Üniversitesi Kampüsü’nde Bilim ve Çevre Eğitimi temalı ‘I. Uluslararası Çocuk Zirvesi’ gerçekleşiyor. ‘Yaparak Yaşayarak Bilim ve Çevre Eğitimi’ temalı bu zirve Türkiye ve yurtdışından başvuran tüm eğitimcilere, öğrencilere, okullara ve anne babalara açık. Antalya Çocuk Senfoni Orkestrası’nın klasik müzik konseriyle başlayacak program, bilimsel etkinlik ve deneyler, sunum, seminer, sergi ve oyunlarla sürecek. Çocuklara bilimi sevdirmeyi ve onlarda doğayı koruma bilinci geliştirmeyi hedefleyen etkinliğe 23 Temmuz’a kadar projelerinizi gönderebilirsiniz. www.hsci2012.org

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!