Sevgi ve nefret ilişkisi olarak şehir hayatı

Güncelleme Tarihi:

Sevgi ve nefret ilişkisi olarak şehir hayatı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2012 00:00

Modada sekizinci yılını dolduran ve olgunluk dönemine girdiğini söyleyen Gamze Saraçoğlu, 2013 İlkbahar-Yaz koleksiyonunun ilhamını tüm kaotikliğine rağmen bağımlısı olduğumuz şehir hayatından alıyor. Bu yüzden fotoğrafları Galata’daki Georges Hotel’in yanındaki çatıdan panoramik bir İstanbul görüntüsüyle çekildi. Antrepo’daki defileyse 13 Ekim Cumartesi saat 17:00’de

Haberin Devamı

* KOLEKSİYONUN DETAYLARI...
Vurgu, şehir yaşantısında var oluşumuz ve aynı zamanda kayboluşumuz... Bizler günümüzün hızlı yaşamında gelecek kaygılarıyla var olmaya çalışan, zaman zaman da kaybolan şehirli insanlarız. Bu çeşitlilik, bu hız ve kaosu kumaşlarda anlatmak istedik. Bir yandan desenli brokarlar, ipek şifonlar kullanırken, diğer yandan metalik iplerle dokunmuş, soğuk mavi kumaşlara yer verdik. Bahsettiğim kaotik fakat bağımlılık yapan bu şehir hayatı hikayemizi, koleksiyon akışında ve kombinlerde sık sık kullandık. Koleksiyonun tümü birbiriyle kombin edilebilen, rahat kullanımlı tasarımlardan oluşuyor. Renk uyumundan, fazla ezberden olabildiğince uzak durmak istedik. Bu koleksiyon, gardırobun kapağını açıp önünde beklediğimiz an gibi. Hepsi aynı gardıropta, hepsi tek bir kadının bin bir türlü ruh haline hitap ediyor.

 

Haberin Devamı

* HİSSİ...
Özgür, modern, cesur 

* RUHU...
Ezberden uzak, hikayesini kendi yazan özgür ve güçlü kadınlar.

* HİKÂYESİ...
İhtişamını kaybetmeyen zamansız şehirler ve bu şehirlerin kadınları; geleceğe bakıp, hikayesini bugün yazan özgür şehirli kadınlar.

* KUMAŞLAR...
Bu sezon kumaşlarımıza Saydam tekstil sponsor oldu, bizim için çok özel kumaşlar tasarladılar. Koleksiyonda bolca brokar, ottoman, krep, vual, ipek şifon ve krepler kullanıldı. Özellikle brokar kumaşlarda metalik iplik kullanılarak güzel yansımalar elde edildi.

* RENKLER...
Ekru, metalik gri, buz mavisi, haki ve özel tasarladığımız farklı tonlardan oluşan desenlerimiz var. Desenlerimizde degrade renk geçişlerini sıkça kullandık.

* NEDEN FONDA İSTANBUL SİLUETİ?
Defilenin ilhamı, ihtişamını kaybetmeyen zamansız şehirler ve yaşadığı şehri temsil eden kadınlar. Bizim hikayemiz bu şehre ait. Bu siluetin önünden geçiyor hikayelerimiz. Özelikle panoramik bir çekim yapmak istememizin en büyük nedeni her şeyiyle, her yönüyle, her haliyle bu şehri yaşayan kadının şehirle ilişkisini göstermekti. Sonuçta da Bennu Gerede objektifinden Hakan Öztürk styling’iyle İstanbul’u kucaklayan muhteşem bir çekim ortaya çıktı.

Haberin Devamı


* SEZONUN EN ÖNEMLİ STİL SIRRI?
Trendlere birebir bağlı kalmaktansa, deneyerek kendine yakışanı bulmak ve kendi hayat tazına göre yorumlamak... Herkes kendi hikayesini kendi yazmalı...

* SEKSİ Mİ?
Çalışma esnasında bunun üzerine konuşmuyoruz bile diyebilirim. Buna rağmen her defasında bu şekilde seksi hissediliyorsa, bunun bir Gamze Saraçoğlu kadını özelliği haline geldiğini görmek beni mutlu ediyor. Ben tasarımlarımda doğrudan seksapel çağrışımları tercih etmiyorum. Bence bu durum tamamen kadının duruşuyla, tasarımın birleştiği doğru noktadır. O noktada biliyoruz ki jean tişört giymiş olsa dahi, aynı etkiyi yaratabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!