Sevdiğim ilk adam! Bu yazı sana...

Güncelleme Tarihi:

Sevdiğim ilk adam Bu yazı sana...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2009 09:52

Sizin onunla ilk anınız nedir bilmiyorum ama…

Haberin Devamı

Benim onunla ilgili hatırladığım ilk anım, çocukken hemen her gece uyumadan önce, gülmekten bayılana kadar beni gıdıklaması…

Sonra…

Bana anlattığı ‘Ali adında yaramaz bir çocuk varmış. Camlara taş atar, kamyonların arkasına asılırmış…’ diye başlayan, benim de her gece bıkmadan aynı heyecanla dinlediğim hikayeler… Gece ben yatarken, onun vardiya sebebiyle o saatte işe gitmesi…

Sonra…

Büyüme dönemi… Ortaokul ve lise döneminde arkadaşlarımdan hep şöyle cümleler duyardım. “Akşam tartıştık, beni anlamıyor, vs…” Bu sözleri duyunca şaşırırdım hep. Çünkü benim onunla, hiç tartışmam olmamıştı ya da onun beni anlamama durumları hiç yaşanmamıştı o dönemler.

Ama üniversite dönemimde; yapmak istediğim işle ilgili hedeflerimi, hayallerimi onunla paylaştığımda, umudumu ve beni çok kırmıştı söyledikleriyle…

Haberin Devamı

“Senden hiçbir şey olmaz, sen hiçbir şey yapamayacaksın, para kazanamayacaksın.” diyerek… Bu sözleri duyma konusunda tek değilim sanırım. Çoğu çocuk -ya da yetişkin- bu cümleleri duyuyor galiba. Yeşim Salkım da bu sözleri duyduğunu söylemişti bana, yaptığımız röportaj sırasında.

Ne demek ‘Senden bir şey olmaz?’ Yani bir şey olmayacak olsa bile çocuğa -ya da yetişkine- böyle söylenir mi Allah aşkına?

Onun bana söylediği bu kırıcı sözlerine çok ağlamıştım yatağımda. Ve söz vermiştim kendime, ‘Ne zaman ve ne olursa olsun, senin ‘Olmaz’ dediğin hedeflerime ulaşıp, başarılarımla karşına çıkacağım bir gün.’ diye.

Gözümü alan hayallerime, mücadeleler vererek gerçekleştirmek istediklerime, kendime koyduğum hedeflere ulaştığımda, onun şimdi benden çok gururlandığını da söylememe gerek yok sanırım.

Yıllar önce yarım bıraktığı öğrenimini tamamlamak için bundan onyedi yıl önce üniversite sınavına girip, kazanması, 44 yaşında üniversite öğrencisi olması… Sonrasında bölüm birincisi olarak üniversiteyi bitirmesi ve şu an Öğretim Görevlisi olarak yoluna devam etmesi ve tüm bu yaptıklarıyla “Hiç bir şey için geç değil!” cümlesini bana öğretmesi.

Ondan çok şey öğrendim.

Doğruluğu, dürüstlüğü, sessiz sakin olabilmeyi, zararlı şeylerden, kavgalardan, tartışmalardan uzak durmayı, olaylar karşısında soğukkanlı olabilmeyi, ne iş yapılırsa yapılsın o işte en mükemmele ulaşmayı, yapılan her işte bir önceki işten daha iyi sonuç çıkarmayı, kendini sürekli geliştirmeyi, her yeni günde yeni şeyler öğrenebilmeyi, daha çok okumayı, bir şeyi yapacaksan şikayet etmeden yapmayı, bulunduğun ortama uygun yaşayabilmeyi ama daha iyi ortamlarda bulunabilmek için de çabalayıp çalışmayı, elinden geldiği kadarıyla iyi ve kaliteli yaşamayı, ne yaparlarsa yapsınlar her koşulda insanları sevmeyi, herkese saygı göstermeyi, kimsenin hakkını yememeyi ve hayatla ilgili bir çok şeyi…

Haberin Devamı

Tüm bunları bana aşıladığın için, bu özelliklerle hayata tutunmamı sağladığın için çok teşekkür ediyorum.

Doğruluk, dürüstlük, sevgi, saygı; senin diğer isimlerindir bende saklı olan… Ve bunları kendime ilke edindiğim…

Babalar günün kutlu olsun.

Seni çok seviyorum babacığım…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!