Sertab’ın gönlüne göre

Güncelleme Tarihi:

Sertab’ın gönlüne göre
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Açıldığı günden beri beğeni toplayan Zihni Oz Project, Ocak ayı boyunca her çarşamba, cuma ve cumartesi gecesi pop müziğin şahsiyetli isimlerinden Sertab Erener'i ağırlıyor. Sertab Erener'in Zihni Oz Project için özel olarak hazırladığı programının adı ‘‘Sertab'ın Zaman Tüneli''. Erener, programı süresince klasik müzikten müzikallere, yabancı pop müzikten kendi şarkılarına kadar her telden çalacak.

Sertab Erener ile iki prova arasında sıkıştırılmış küçücük bir zamanda ve televizyon kameralarının ışıkları altında konuştuk. Hani etraflarındaki her şeye ve her duruma hákim becerikli küçük kadınlar vardır ya, Sertab onlardan biri.

Sertab'ın kliplerinde de oynayan sarışın köpeği Can ortalıkta dolaşırken Sertab hem onu, hem orkestrayı, hem de üstüne çevrilmiş televizyon kameralarını idare ediyor, üstelik TV izlemediğini söylüyor! Bu arada büyük bir hazla, bağıra bağıra şarkı da söylüyor, insanın bu kadar büyük sesi olunca göstermek istiyor tabii. Sertab'ı ve arkadaşlarını provada çalıp söylerken izlemek bile çok zevkli, haliyle programın da epey eğlenceli olacağı çok belli.

Sertab'ın arkasında çalan saz arkadaşları Aydın Karabulut (davul), Cem Tuncer (elektro gitar), Can Şengün (akustik gitar), Murat Ejder (bas), Ozan Tügen (klavye). Ama programını izlemeye gelen yıldız müzisyenler de (Kenan Doğulu) zaman zaman ona eşlik ediyor. İki bölümlük programın ilk bölümünde Sertab'ın seçimi İngilizce parçalar, ikinci bölümdeyse Sertab'ın kendi şarkıları yer alıyor. Zihni Oz'daki program tam Sertab'ın gönlüne göre. Çünkü kolayca tahmin edebileceğiniz nedenlerle albümlerine alamadığı ama söylemekten çok hoşlandığı İngilizce şarkıları burada seslendirme fırsatı buluyor.

Kubbe şeklindeki tavanından altın renkli melekler sarkan, duvarları mücevherlere benzeyen binlerce renkli taşla bezenmiş Zihni Oz'un dinleyici kapasitesi 400 kişilik. Sertab'ın programı, seyirciden gelen istek doğrultusunda muhtemelen şubat ayında da devam edecek.

Sertab Erener'in içinde Ricky Martin ile yaptığı düetin de yer aldığı kendi şarkılarından oluşan ve yurtdışı için hazırlanan bir albümü yakında Sony Müzik'ten çıkacak. Dünyadaki müzik marketlerin etnik müzik raflarında yer alacak albümün hazırlıkları tam gaz sürüyor.

Dünya çapında bir star olma yolunda mısın?

Artık dünyada star olmak için iyi şarkı söylemenin ve güzel bir sesin yanı sıra başka şeyler de gerekiyor. Büyük şirketler, akıllı prodüksiyonlar ve sana inanan iyi bir ekip şart. Bir de insanları yakalayabilecek hit şarkılar ve görsellik. Bütün bunların bileşkesini ne zaman buluruz bilmem ama denk düştüğünde inşallah ben de bir dünya starı olacağım. Şarkı söyleme meselesi başladığı andan itibaren en çok istediğim şeydi bu.

Zihni Oz'da şarkı söyleme projesi nasıl doğdu?

Onlardan bu yönde bir teklif gelince kabul ettim ama değişik bir şey yapmak da istedik. Şimdi bir milenyum tantanası da var ya aklıma böyle bir şey geldi, tarihte müziğin gidişatına yön veren belli şarkıları seçtik. Benim söylemekten çok hoşlandğım ‘‘Sound of Music'' (Neşeli Günler) müzikalinden bir parça var, epeydir caz söylemiyordum, caz şarkıları var. Bence yüzyılın en önemli kadını olan Madonna'nın eski şarkıları, Whitney Houston'un şarkıları var...

Bu tür bir mekánda şarkı söylemek; konser vermek ile barlarda şarkı söylemenin ortasında bir şey mi?

Allaha çok şükür insanlar bugüne kadar şarkılarımdan çok benim sesimi dinlemeye geldiler. Ortam ne olursa olsun, bar da olsa, konser de olsa daha çok beni dinlemeyi tercih ediyorlar. Burada da aynı şeyi yakalayacağımızı sanıyorum.

Sertab Erener zaman içinde yolculuğa çıkacak kadar eskidi mi?

‘‘Zaman tüneli'' derken sadece kendi kişisel müzik tarihimden değil genel müzik tarihinden söz ediyorum. İlk bölümdeki şarkılar 1960'lardan 2000'lere kadar uzanıyor. İkinci bölümde de kendi şarkılarım var.

Zihni Oz Project, Muallim Naci Cad. 119, Ortaköy. Tel: (0212) 258 11 54

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!