SEN O AKLINI KENDiNE SAKLA

Güncelleme Tarihi:

SEN O AKLINI  KENDiNE SAKLA
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2014 09:27

Başbakan Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un eleştirilerine, “Almanya’da öldürülen, evleri kundaklanan vatandaşlarımın hesabını sorup veremeyenler, gelip bize akıl vermesinler, sen o aklı ken­dine sakla” tepkisini verdi. Erdoğan, partisinin dünkü Meclis grubunda, “Kendisini hâlâ rahip zannediyor” dediği Gauck’u şu sözlerle hedef aldı:

Haberin Devamı

Erdoğan, partisinin dünkü Meclis grubunda, “Kendisini hâlâ rahip zannediyor” dediği Gauck’u şu sözlerle hedef aldı:

GARİP GARİP ŞEYLER KONUŞUYOR

Alman Cumhurbaşkanı gelmiş, be­nimle konuştuğu şeylerden sonra OD­TÜ’ye gidiyor, garip garip şeyler konu­şuyor. Kendilerine yalan yanlış neler öğretilip anlatılmışsa onu ifade edi­yor. Bunu bizimle paylaştığın gibi ay­nen o şekilde ODTÜ’de yansıtsana. Ama üzüntü veren ne biliyor musu­nuz, ODTÜ’de ona ev sahipliği yapan­ların gerçekleri ona söylememeleri, bu ülkede bunların olmadığını söyle­memeleri. Almanya’da ‘Ali’siz Alevi­lik’ denilen bir olay var, yani Ateist bir anlayışın, Alevilik kisvesi altında ve kendilerinin de desteklediği bir yapı, sen bu yapıyı Alevilik olarak bize yan­sıtıyorsun. Türkiye’de böyle bir Alevi­lik yok. Türkiye’de siz hiçbir Alevi’ye, ‘Sen Müslüman değilsin’ diyemez­sin, dediğin anda seni tersler, Alevili­ği farklı yaşar. Ama Almanya’daki bir kısım, avuç içi bir grup var, bu grubu Almanlar destekliyor, onların diliyle gelip burada konuşuyorlar. Bu yakış­maz. Hele hele bir devlet adamına.

KENDİSİNİ HÂLÂ RAHİP ZANNEDİYOR

Kendisiyle yaklaşık 2 saat baş başa olduk, beraber yemek yedik, o yemek­te bunları açık açık konuştuk. İşin asıl sahibi biziz. Kendisine somut örnekler verdik. Bu somut örnekleri bir kenara koyup da eğer Almanya’da sana anla­tılanları gider orada konuşursan, ‘Güç­lü bir hükümet olarak bunlardan niye korkuyorsun, çekiniyorsunuz.’ Böyle bir çekinme, korku yok, nereden çıkar­dın dedik. En son kendisine, ülkemi­zin içişlerine karışılmasına asla ta­hammül edemeyiz dedik. Sadece onu kullandı orada. Ne dedi? ‘Bu içişlerini­ze karışmak gibi anlaşılmasın, ama...’ Bizim amayla falan uğraşacak halimiz yok. Devlet adamlığının gereği ney­se onu yapmak lazım. Herhalde hâlâ kendisini rahip zannediyor. O anlayış­la bakıyor. Bunlar çirkin şeyler. Bun­ları, azınlıklara karşı davranışlarımı­zı anlattık.

ÖLDÜRÜLEN VATANDAŞIMIN HESABINI VEREMİYOR

Başkasının özgürlük alanını ihlal etmediğin sürece, bütün özgürlükleri yaşamak herkesin hakkıdır. Bundan kimsenin çekinmesine gerek yok. Batı’da şahsımla alakalı olumsuz yayınları çok iyi biliyoruz. Bizim hakkımızda böyle yayınlar yapıyorsa doğru istikametteyiz demektir. Almanya’da 8 vatandaşımız öldürülüyor, bunun hesabını veremeyenler gelip de bize akıl vermesinler. O aklı kendilerine saklasınlar. Türklerin evleri kundaklanıyor, bu evleri yakanlar ırkçılık saikiyle bunu yapanların hesabını Almanya soramıyor, gelip bize akıl veriyor. Sen o aklı kendine sakla. Hale bak, bize gelip basın şöyle böyle. 15 basın mensubu var içeride, bunların büyük bir kısmı bizden önce içeri girmişlerdir. Tamamı bölücü örgüt mensubu, kimse bunu sormuyor. Silahlı eylemlerin içerisinde bulunan, silahla yakalanan tipler bunlar. Kendilerine bunu da söyledim, ‘Tablo bu, sizin bundan haberiniz var mı?’ dedim. Ses yok. Çünkü bilgilendirmeler farklı. Bunları duyunca bir taraftan şoke olurken, öbür taraftan da diyor ki ‘Sizde bölücü terör örgütünün binlerce mensubu var.’ Siz bunlara da ev sahipliği yapıyorsunuz. Bunlarla ilgili de kalkıp açık ve net bir tavır sergileyemediniz.

ERMENİLERE ÇAĞRI: TOKALAŞARAK KONUŞMAYA HAZIRIZ

Tarihimiz ya galipler ya güçlüler tarafından çarpıtılarak yazıldı. Kendi tarihçilerimiz tarafından çarpıtılarak kayda geçirildi. Bazı tarihi hadisele­rin 100. yıl dönümlerine yaklaşırken bu korkuların, tehdit amacı olarak kullanılmasını artık masaya yatır­mak zorundayız. Geçmişin ağırlık­larından, prangalarından cesaret­le kurtuluyoruz. Allah’a hamdolsun, bizim kadim tarihimizde utanaca­ğımız, korkacağımız, yüzleşmekten çekineceğimiz hiçbir hadise bulun­muyor. İşte Dersim hadisesiyle yüz­leştik. Faili meçhullerle, Diyarbakır cezaeviyle, Sivas, Çorum, Kahraman­maraş, Gazi mahallesi olaylarıyla yüzleştik. Korkularla, yasaklarla yüz­leştik. Biz tarihimizle yüzleşmeye ha­zırız. Arşivlerimiz açık. Türkiye ola­rak korkumuz yok. Çok büyük acılar çekmiş bir millet olarak, yeryüzün­deki her milletin acılarını anlarız. Ta­rihi aydınlatmaya, ortak acılarımızı anlamaya hazırız. Korkmadan çekin­meden, sıkılı yumruklarla değil toka­laşarak konuşmaya hazırız. Bir asır önceki hadiselerin aydınlatılmasını isterken, acıları paylaşırken, karşı ta­raftan da bunu görmeyi arzuluyoruz. Gerek Ermenistan devleti, Ermeni di­asporası bizim bu yürekli adımımı­zı görür, aynı cesur tavrı onlardan da görür bekleriz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!