Selülitten nefret ediyoruz

Güncelleme Tarihi:

Selülitten nefret ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Mayolar, bikiniler çok şık. Ama şimdiden cehennem azabı yaşayanların sayısı da bu nedenle çok yüksek. Hiç üzülmeyin. Çaresi yok değil. Estetik Tıp uzmanı, Opr. Dr. Hasan Subaşı, selülitten kurtulmak için neyi merak ediyorsanız anlattı.

‘‘Her sene mart ayından itibaren benim telefonum en çok selülit için çalar, kadınlar yenilikleri öğrenmek ister, ben de önce selülitlerinin olup olmadığının incelenmesi gerektiğini söylerim. Çünkü bölgesel yağ birikmesi de olabilir. Bazen cilt sarkması selülit zannedilir, bazen de anatomik yapı suçludur’’ diyor Opr. Dr. Hasan Subaşı. Selülit, bir hastalık ve kan dolaşımının yavaş olduğu bölgelerde ortaya çıkıyor. Irk, kalıtım, hormon dengesizlikleri, bacaklarda kan veya lenf dolaşım bozuklukları, ortopedik rahatsızlıklar, yanlış beslenme, fazla çay ve kahve içme alışkanlığı, kabızlık,

Stres, selülitin en yaygın sebepleri.

Eğer hormonal bir sebepse, hormon tedavisi uygulanıyor. Duruş bozukluğuyla ilgisi varsa, uzmanına başvurulması gerekiyor. Selülitin tıbbi tedavilerinin başında mezoterapi geliyor. Cilt içine ince iğnelerle ilaç zerkediliyor. Önemli olan hangi ilacın kullanılacağı. İlaca, ultrasonografik tetkiklerden sonra karar verilmesi gerekiyor. 8 seans. Daha sonra ayda bir veya iki ayda bir tekrarlanıyor. Mezoterapinin yanısıra lenf drenajı da hayli faydalı. Bu masajlar lenf akımını rahatlatıyor, ödemleri çözüyor. Kozmetikler de bu tedavilerde takviye amacıyla kullanılabiliyor.

SADECE KALÇAM ERİSİN

Çok şişman olmayabilirsiniz ama bölgesel yağlanmalarda, fazlalıklar, karın, bel ve kalçada birikiyor. Yapılan testlerin sonucuna göre lipolitik terapiyle yok edilebiliyor. Lipolitik tedavi, yağ hücrelerine uyarılar gönderiyor ve içlerindeki yağı boşaltmalarını sağlıyor. Yağ hücreleri normal boyutuna vardığında, incelme görülüyor. Lipolitik tedavide iki yöntem var, mezoterapi ve elektrolipoliz. Elektrolipolizde ince iğneler yağ dokusu içine yerleştiriliyor ve elektrik veriliyor, elbette çok düşük güçte. Yağı erittiği gibi cildi de toparlıyor. Bazen mezoterapiyle birlikte uygulanıyor. Bir de liposüksiyon adı verilen cerrahi yöntem mevcut. Genel anesteziyle uygulanıyor. Cilt altına sokulan ince boruların yardımıyla yağ hücreleri emiliyor. Bazı bölgeler için sadece lokal anestezi yeterli olabiliyor. Dizin iç kısımları gibi. Ancak bu yöntem doku harabiyetine neden olduğundan tedaviye, kan dolaşımını düzenlemek için mezoterapiyle devam etmek gerekiyor. Yeniliklerden biri, bu tedavide artık ultrason çubukları kullanılıyor. Bir başka yenilik ise ultrason dalgaları. Anesteziye ihtiyaç yok, muayenehanelerde yapılabiliyor. Cilt altına enjeksiyonla su veriliyor. Ultrasonla su parçalanıyor, etraftaki hücrelerde tahrip edilmiş olunuyor. Ya da biraz kapalı mayo seçersiniz, olur, biter!

Bu adam için çıkılır

Beyaz ve düz kesim bir mayo. Tanıdık çizgiler, hata örten, şık bir plaj kıyafeti. Bacak oyukları yüksek tutulmuş. Amerikan iş kadınlarının pek sevdiği Anne Klein'ın koleksiyonundan.

Sportif tasarımlar

Ralph Lauren'in koleksiyonundan canlı, aktif, hayatı seven, yüzü gülen insanlar için bir bikini. Polo Sport serisinde yer alıyor.

İpliler geri geldi

İpli bikiniler yine moda oldu. Dünyanın en iyi koleksiyonlarında, bir yerlere sıkışmış bir ipli bikini mutlaka bulunuyor. Kırmızı, lacivert çizgili bikini Moschino Mare kreasyonu.

Diyet yetmiyor

Bölgesel yağlanmalarla savaşabilmek için önce çeşitli tahliller yapılması gerekiyor. Kandaki şeker, yağ, üre oranlarına bakılıyor. Ve ne tür diyet uygulanacağına karar veriliyor. Ancak sadece diyetle, kalça ve bacaklar çok zor zayıflıyor. Belden üst ve yüz çok inceliyor. Bu nedenle diyetle birlikte mezoterapi uygulanıyor. Bu arada kozmetik kullanımı da bu programı destekliyor. Kozmetiklerde de çok fazla seçenek var. Vücuda uygun olanını bulabilmek için hepsini araştırmak gerekiyor. Ancak düzenli kullanım sonucunda netice alınabiliyor. Çok uzun süre kullanılması gerekebiliyor.

Bikiniden vazgeçmek zor

Mükemmel bir kesim ve ayrıntıdaki özen dikkat çekici. Mavi ve klasik. Kaşmir kazaklarıyla tanınan Malo kreasyonu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!