Selülitten korunmak için ne yapmalı

Güncelleme Tarihi:

Selülitten korunmak için ne yapmalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2014 12:28

Yoğun uğraşılarla azalıp yok olsa da hormonal ve kalıtımsal kökenleri selülitin geri gelebileceğinin, kronikleşeceğinin önemli kanıtıdır. İyisi mi selülitle barışın, sürekli ve düzenli uğraşmayı kabullenin.

Haberin Devamı

NEDEN TEKRARLAR?

Adipositlerin kök hücreleri yani preadipositler çoğalma yeteneğine sahiptir. Oysa olgunlaşmış adipositler çoğal­maz. Yalnızca dolup boşalabilir. Yağ aldırma operasyonlarından 4-5 yıl sonra alınan bölgelerin dolmaya başlamasının nedeni budur. Burada önemli olan, toplanan kök yağ hücrelerinin sayısı ve geride kalanların çoğal­ma hızıdır. İşte bunu etkileyen en önemli noktalar da yaş ve kalıtımsal mirastır.

NE YAPMALI?

Selülitten korunmak için ne yapmalı

Selülit uğraşısında pek çok uzman değişik önerilerde bulu­nuyor. Önemli olan kalıcı çözüm. Bunu elde etmenin yolu da kararlılık, süreklilik ve düzenli­likten geçiyor.
Evet, kremler işe yarıyor. Ama her gün, yeterli miktarda ve uygun biçimde uygulanırsa sonuç veriyor.
Evet, masajlar etkili. Elbette düzenli gidilirse ve yaptırılırsa... Tabii konunun uzmanı kişilerce uygulanması başarıya giden yol­daki en önemli unsurlardan biri.
Evet, cihaz yardımı ile adipo­sit yani yağ hücrelerini hareket­lendirmek yararlı.
Ama mutlaka ardından serbest kalan yağları yakacak bir fizik aktivite yapılacaksa. Farklı farklı yöntemlerle yağlar hareketlendirilebiliyor. Piyasada birçok cihaz var. Hepsi de en iyi sonucu veriyor!
Burada unutulmaması gereken nokta, depolarından çıkarılan yağların yakılması için kasları kullanmanın şart olduğudur.

SUDA PEDAL ÇEVİRİN

Son yıllarda giderek daha çok konuşulan ve yapılan bir ak­tivite var: AQUABIKING. Suyun içerisinde bisiklete binilen bu uygulama ilk olarak lenfödemin tıbbi tedavisi sırasında kullanıl­mış. Hem dolaşımı hızlandırıyor, hem kasların yağ depolarını kullanmasını sağlıyor, hem de kalori harcatıyor. Üstelik zinde­lik katıyor.
Bir yandan pedal çevirirken öte yandan suyun direnci ile mücadele etmek, karşıt kas grup­larının çalışması sayesinde çok etkili oluyor. Suyun sıcaklığının nispeten düşük olması, derinin en azından 34-35 derecelere kadar ısıyı yükseltme çabasına ve dolayısıyla daha çok enerji yakılmasına neden oluyor. Bir taş ile kaç kuş?!
Bana sorarsanız illa suyun içerisine bisikleti sokup binmek de gerekmez. Havuzda ya da denizde sanki bisiklete binermişçesine hareket etmek de neredeyse aynı etkiyi yaratır.
Uzmanlara göre yaklaşık yarım saat, tempolu ama nefes nefese kalmadan pedal çevirmek (ya da pedal çevirme hareketi yapmak) selülitle başa çıkmak için yeterli oluyor.

KORUNMAK İÇİN NE YAPMALI

Haberin Devamı

- Sık sık su için.
- Yapay tatlandırıcılardan, renklendiricilerden, cipsler ve hazır gıdalardan uzak durun.
- Meşrubatlara, kolalı içeceklere elinizi sürmeyin.
- Bol ve sık sebze ve meyve yiyin. Özellikle koyu renkli olanlarını tüketin.
- Daha az kafein tüketin.
- Alkol kullanmayın ya da azaltın.
- Şekeri kesin. Tatlılardan uzak durun.
- Bilinçli masaj selülit oluşumunu azaltabiliyor. Haftada 2-3 kez derin masajdan yararlanın.
- Güneşte fazlaca kalmak da selüliti artırıyor. Saat 10.00-15.00 arasında güneşlenmeyin. Güneşten koruma etkisi 15’ten yüksek koruyuc­ular kullanın.
- Selüliti azaltabilecek en etkili yolun aerobik egzersizler olduğunu sakın unutmayın.
- Daha az kalori tüketin. Düşük yağlı bir diyet, aerobik egzersiz kadar etkin bir selülit azaltıcısıdır.
- Son bir öneri: Selülit deyip geçmeyin ama bu “kozmetik” sorunu fazla da önemsemeyin. Selülitlerin­izden sizden çok genetik mirasınızın sorumlu olduğundan şüphe etmeyin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!