Selülite özel reçeteler

Güncelleme Tarihi:

Selülite özel reçeteler
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 19, 2007 14:32

Dünya üzerinde milyonlarca kadını mutsuz eden selülit için bitkilerden yararlanmak mümkün. Rezene, kekik, papatya yağları ve kolayca hazırlanan bitki çaylarıyla selülitler yok edilebiliyor.

Haberin Devamı

Selülit:

İçeriğinde göl yosun ekstresi bulunan jellerden yararlanabilirsiniz. Selülitli bölgeye sürülen bu jeller aynı zamanda bölgesel kilolarda da etkili. Bunun dışında biberiye, kekik, papatya, rezeneden oluşan bitkisel yağları masajla sorunlu bölgeye uygulayabilirsiniz.

Ayrıca idrar söktürücü, terletici canlandırıcı ve rahatlatıcı nitelikleri olan erkeçsakalının selülite olumlu etkisi yadsınamaz. Bitkinin çiçeklerini günde 4-5 kez demleyerek aç karna için. Fincan başına  iki tutam erkeçsakalı yeterli.

Bölgesel kilolar:

Rezene, anason, funda yaprağı, papatya, kuşburnu gibi sıkılaştırıcı ve yağ yakıcı bitkilerin çaylarından tüketebilirsiniz. Yine içeriğinde farklı yosun ekstreleri olan  bitkisel jeller yarar sağlayabilir.

Akneler:

Yağlı ciltlerde kurutucu etkisi olan kil maskesi önerilir. Kırlangıç otu losyonu da çok etkilidir.

Günde iki-üç kez sivilceli bölgeye sürün. Ayrıca iç temizlik için, karaciğeri olumlu etkileyen kan temizleyici çaylar (ısırgan otu, hindiba, papatya) tüketin. Çikolata, kola, şarküteri ürünleri, alkol,
yaÄŸlı yiyeceklerden uzak durulur.Â

Kırışıklıklar:

Yüzde yüz saf jojoba yağı kırışıklıklar üzerinde çok etkilidir. Yağlı ciltlerde aloe vera yağı, kuru ciltlerde jojoba yağı, karma ciltlerde ise buğday yağı önerilir. Yağlar, cilt temizlendikten sonra akşam sürülür ve güneşe çıkılmaz.

El çatlakları:

Nemlendirici etkisi olan tüm bitkisel yağlar el çatlaklarında etkilidir. Papatya, jojoba, susam
yağı karışımı kullanabilirsiniz.

Nasır:

Nasırlı bölgeyi isveç şurubu losyonuyla sürekli nemlendirin.

Romatizma ağrıları:

Kanın temizliği gerekir. Bunun için birer tatlı kaşığı ısırgan yaprağı, civan perçemi, aynısefa, atkuyruğu, hindiba, yapışkan otu, kereviz tohumu, ardıç meyvesi karıştırılır. Hazırlanan malzeme  bir su bardağı kaynar suda 10 dakika demlemeye bırakılır. Çaya İsveç şurubu ilave edilerek içilirse ağrılar süratle azalır.

Kireçlenme:

Kireçli bölgeye sürülecek karışım yağ hazırlanır. İçeriği şöyle: Saf alabalık yağı, pelesenk yağı, karanfil yağı, çam terebentin yağı, kekik yağı, susam yağı. Bu karışım her akşam sürülür, sabaha kadar bekletilir, sabah kireçli bölge soğuk suyla yıkanır.

Soğuk algınlığı:

Bağışıklık sistemini güçlendiren ve mikropları öldüren bitkiler önerilir. İşte bunlardan bazıları: Ihlamur, kuşburnu, papatya, ısırgan otu, mersin yaprağı, biberiye, hindiba, zencefil, havlıcan, hint safranı, tarçın, ginseng. Bu bitkiler demlenerek sıcak içilir. Terletici özellikleri vardır.

Mantar:

Antibiyotik etkisi olan aynısefa, ayıüzümü yaprağı gibi bitkiler çay olarak tüketilir. Gene bu bitkilerin çaylarıyla mantarlı bölge yıkanır. Ayrıca çay ağacı yağı, aynısefa merhemi, civanperçemi merhemi de sorunlu bölgeye sürüldüğünde etkili sonuç alınabilir. Bir diğer etkili yöntem İsveç şurubu losyonu. Bu losyonu mantarlı bölgeye 3-4 saat bekletilerek uygulayın.

Haberin Devamı

Bitkiyle güzel göğüsler

Haberin Devamı

Kadınlar yüzlerine baktıkları kadar vücutlarının diğer bölgelerine önem vermezler. Ama yine de göğüslerinin güzel görünmesini isterler. Bunun için de bitkilerden faydalanmak mümkün. Hele de emziren anneler için meme çatlakları çok büyük sorundur. Eğer  özen gösterilmezse meme başlarında süt kanallarının iltihaplanmasına yol açan küçük yaralar oluşturur. İlerleyen zamanlarda da iyileşmesi, çok güç mikroplu kötü bir yara hatta bir fiskül bırakarak olgunlaşır ve patlar. Meme çatlaklarının daha başlangıç aşamasında tedavi edilmeleri gerekir. Çok kez bebeğin tükürüğü ve anne sütünün mayalanmasından oluşurlar.

Nasıl önlem alınabilir?

Bebeğin sadece gerekli ve doğru zamanlarda anne sütü emmesine izin verin. Beslenmesi bittikten sonra, memeyle, onu ısırarak 'eğlenmesine' izin vermeyin. İki emzirme arasında meme başına 60 derecelik bir alkolle silin ve sonra zeytin, badem veya daha da iyisi kılıçotu yağıyla yıkayın.

Acil durumlar için

Eğer çatlaklarınız dayanılmaz bir hal aldıysa ve apseden korktuğunuz için bebeğinizi emzirmekten vazgeçtiyseniz hemen doktorunuza görünün.

Anne sütünü kesen ilaçları size ancak o önerebilir; onlarsız, meme tıkanması tehlikesiyle karşılaşabilirsiniz. Tıbbi tedaviye yardımcı olmak amacıyla aşağıdaki bileşimleri kullanın:

Karakafes otunun taze yapraklarından lapa,
Akpapatya yaprak ve çiçeklerinden lapa,
Kaynamış kayınağacı tomurcuğundan ıslatılmış kompresler (fincan başına 4 tutam).

Şifalı bitkilerle geleneksel çareler

Taze civanperçemi özsuyuyla kompresler. Demlenmiş civanperçemi yaprak ve çiçeği ile küçük papatya çiçeği suyundan ıslatılmış kompresler. (Her gün iki fincan içmek üzere, 1 litre suya her ikisinden 2 tutam.)

Göğüsler için mucize reçete

Aşağıdaki losyonlarla göğüs banyosu yapın (1 litre su için):

2 tutam çemen (tohum)
2 tutam kuşburnu (çiçek).
Bunları 10 dakika kaynatın, eğer aşağıdakileri de eklerseniz ilaç daha iyi sonuç verecektir:
1 tutam aslankuyruğu (yaprak ve çiçek)
1 tutam karakafes (kıyılmış kök).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!