Seks maratonunun ardından

Güncelleme Tarihi:

Seks maratonunun ardından
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2012 00:00

Evliliklerini kurtarmak adına 101 günlük bir seks maratonuna giren çift amacına ulaştı mı? Doug ve Annie Brown’dan dinleyelim.

Haberin Devamı

Yıl 2007. Amerikalı Doug ve Annie Brown’un evliliği git gide monotonlaşır, seks hayatları yüzünden bitme noktasına gelir. Doug’un aklına son bir çare gelir: Bir hedef koyup o güne kadar her gece sevişmek. 101 günlük süreçte çift tüm işe güce, çoluk çocuğa, hır güre rağmen aksatmadan, duraksamadan her gece sevişir. Maraton başarıyla tamamlanır, üstüne tüm o sürecin gün gün anlatıldığı ‘Just Do It: How One Couple Turned Off the TV and Turned On their Sex Lives (No Excuses)’ kitabı yazılır.
Aradan geçen beş yıl, deneyin ne kadar başarılı olduğunun sağlaması gibi. “101 gün boyunca her gün sevişmeseydik seksin bir ilişkideki önemini fark etmeyecektik belki de.” diyor Annie. En merak edilen soru da şu: Onca tantanaya değdi mi? Maraton sonrası birlikte geçen geceler git gide seyrekleşmiş, birkaç ayın sonunda ‘haftada bir kez’ rutinine bağlanmış.Yine de çıkarılan ders çok: “Eşinizle arka arkaya yaptığınuz seksler, performans stresini sıfırlıyor. Her seferinde çok iyi olma gibi bir zorunluluğun olmadığını kavrıyorsun.”
Doug, “İyi ki yapmışız”ı sık sık laf arasına serpiştirse de zorunluluğun getirdiği sıkıntıyı bazı günler bacaklarında hissettiğini söylüyor. Peki, insan eşiyle sevişmekten sıkılır mı? Her ne kadar “Ayarını kaçırmadığınız sürece sıkılmak söz konusu değil,” dese de benzer bir yola baş koymuş bir diğer çift, Charla ve Brad Muller’ın 365 gün süren maratonunu hatırlatınca derinden bir itiraf geliyor: “O kadarını yapamazdım. İyi dayanmışlar!”
Evet, denemedik pozisyon bırakmamışlar. Hayır, tekrar aynı sürece girmeye niyetleri yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!