Seçil için elele

Güncelleme Tarihi:

Seçil için elele
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Onun adını ilk kez beş yıl önce duyduk. Seçil adıyla müzik piyasasına giren şarkıcı Seçil Hekimoğlu, ‘‘Uhde’’ albümünü çıkartmıştı. Özellikle albüm şarkısına Yerebatan Sarayı'nda çekilen klip, fazlasıyla ilgi uyandırdı. Ardından diğer klipleri geldi ve Seçil, Türk Pop Müziği'nde kendine iyi bir yer edindi. Sonra da ‘‘Rabbana’’ adını verdiği müzik albümü çıktı.

Özel hayatıyla adını duyurmayı pek sevmediğini bütün röportajlarında dile getiren şarkıcı, bundan iki sene önce manken Hakan Hekimoğlu ile dünyaevine girdi. Ne yazık ki hayat acı ya da tatlı sürprizlerle dolu olduğunu bir kere daha kanıtladı. Genç şarkıcı evliliğinin ikinci yıldönümünde hastanede şuurunu kaybetmiş olarak yatıyordu. Doktoru Alper Tunga Demiraslan'ın verdiği bilgiye göre; şarkıcıda ilk olarak grip belirtileri başlamış. Sürekli yüksek ateş, halsizlik... Sonra birden sara krizi geçirircesine nöbetler ortaya çıkmış. Ondört gün yoğun bakımda kalan Seçil, güçlü yapısı ve doktorların çabasıyla kendini toparladı. Bu kez de hafıza kaybı sözkonusuydu. ‘‘Herkesin başına gelebilir. Sadece grip olmuşsunuzdur. Vücudunuzdaki herhangi bir doku iltihaplanmıştır. Bu beyin dokusu da olabilir, başka bir organınızın dokusu da. Seçil'in beyin dokusu iltihaplandı ve hafızasını kaybetti’’ açıklamasını yapıyor Doktor Demiraslan.

Hafızası yerine geliyor

Şarkıcı eskiye göre daha iyileşip, evde bakılacak duruma gelince taburcu edildi. Bu arada hafızası yavaş yavaş yerine gelmeye başlamış. Birkaç gün önce eşi Hakan Hekimoğlu'nun mesleğini hatırlamazken, röportajımız sırasında eşinin telefonunu ezbere söylüyor. Elbetteki tüm aile bu duruma çocuklar gibi seviniyor. Herşey zamanla düzene girecek. Geriye tek bir sorun kalıyor; milyarlar değerindeki ilaçlar. Hakan Hekimoğlu'nun kuzeni Kadıköy Şifa Hastanesi'nde doktor. Hastane yönetimi, şarkıcının hekim ve hastane masraflarını üstlenmiş durumda. Fakat Seçil'in yıllarca kullanması gereken ilaçları var. Doktoru Alper Tunga Demiraslan: ‘‘Burada üçyüz, beşyüz milyondan değil; milyarlık ilaçlardan söz ediyoruz.’’ diyor.

Eski manken Hakan Hekimoğlu, eşi için: ‘‘Seçil, hiçbir yardım konserini kaçırmazdı. Herkese koşardı. Şimdi onun için birşeyler yapılmasını rica ediyorum’’ derken, bize de bu mesajı iletmek düşüyor.

Hakan Hekimoğlu

Yaşım otuz ve geç gelen bir askerlik beni hazırlıksız yakaladı. Gerçi hazırlıklı yakalasa ne olurdu? ‘‘Benim’’ diyen insan ödesin bakalım günde ikibuçuk milyar özel hastane parasını. Artı devlet hastanesinde dörtyüz milyondu bu fiyat. Bir özel sağlık sigortası yaptırmamanın zararını görüyoruz. Karımı İlk etapta ateşi var diye yatırdım hastaneye. Beş gün için altıyüz milyon ödedik. Üstelik yoğun bakımda değildi. Şimdiye dek iki milyar gibi bir para harcadık. Bunun bir milyarını ben ödedim, bir milyarını babamdan rica ettim. Çalışabilirse kimseye muhtaçlığımız olmaz. Ama herşey doktorun söyleceklerine bağlı.

Seçil açısından bir yardım gelirse kabul edip etmeme konusunda tereddütlerim var. Bir kere bizim arkadaş çevremiz çok iyi standartlarda yaşayan insanlar. Seçil'le ya da bir erkek arkadaşımla Türkiye'nin en pahalı yerinde yemek yediğim zaman:‘‘Bak, Seçil için toplanan paralardan yiyorlar’’ lafı mutlaka çıkacak. O yüzden şöyle bir şey düşündüm. Seçil'e bir yardım yapılacaksa çirkin olaylara yer vermemek için Hürriyet kanalıyla toplansın. Zaten doktor parası, ilaç parası faturalı şeyler.

Dostları

ne diyor?

Pınar Dilşeker

Seçil benim ortaokuldan beri, aşağı yukarı yirmi senelik arkadaşım. Ben yanında olmayacağım da, kim olacak? Yalnız Seçil büyük bir moral çöküntüsü içinde. Çünkü doğru düzgün arayan, soran olmadı. ‘‘Ben şuna vokal yaptım, buna vokal yaptım. Ama gelmediler ziyaretime’’ deyip üzülüyor. Ne firmasından, ne de sanatçı dostlarından can-ı gönülden ilgilenen olmadı. Ziyarete gelen de bir ‘‘Merhaba’’ dedi, bir daha da aramadı. Seçil için birşeyler yapmak istiyorum. İnsanlar konsere yanaşmıyorlar. ‘‘Uzun zaman gerekir’’ gibi bahaneler buluyorlar. Ben belki onun adına kendim bir konser düzenleyebilirim. Tabii katılan arkadaşlar olursa çok sevinirim. Olmazsa kendi aramızda para toplarız.

Zafer Peker

Yarınımızın ne olacağı belli değil. Herkesin başına, herşey gelebilir. Seçil benim turne arkadaşım. Önceki sene tüm yaz mevsimi boyunca birlikte turnedeydik. Benim ‘‘Anlamazsın’’ şarkıma söz yazdı. Ailece dost olduğumuz bir isim. Seçil'in hastalığını geç öğrendim. Basın da gereken önemi vermedi. Yoğun bakımda olduğu süre boyunca sürekli ailesinden bilgi aldım. Sonra da ziyaretine gittim. Çok önemli bir hastalık geçirdi. Pahalı ilaçlar kullanıyor. Sanatçı arkadaşlarımızla kendisine şahsi yardımlarımız olabilir. Ancak Türkiye'de konser düzenlemek kolay değil. Organize edecek birileri olmalı.

Ferda Anıl Yarkın

İnsanlar mutlu günlerinde birbirlerinin yanında yer alıyorlar. Ancak asıl önemlisi acı gününde dostunla beraber olmak. Seçil'in durumunu gazeteden öğrendim. Küçücük bir yer ayırmışlardı. Sonuçta Seçil Türk Pop'unda yer alan bir şarkıcı. Kasetleri çıkmış, konserler vermiş bir isim. Ancak medyada hastalığının düzgün bir yer tutması için tüm bunlar yetmiyor herhalde. Seçil için bir yardım konseri düzenlenirse mutlaka katılırım. Tabii birilerinin bu organizasyonu gerçekleştirmesi lazım. Böyle günlerde hepimiz elimizden geleni yapmalıyız.

Başhekim Yardımcısı ve

Yoğun Bakım Uzmanı

Doktor Alper Tunga Demiraslan

Beyin dokusunun iltihabı ve buna bağlı gelişen şuur kaybı. Genelde bir enfeksiyonu takiben başlıyor. Üşütme gibi, yüksek ateş gibi belirtiler görülüyor. Sonra da tüm diğer dokularda da olabileceği gibi beyin dokusunda bir iltihap oluşmuş. Beyin şişmesi sonucu gelişen ödem. Buna bağlı olarak hafıza kaybı ve koma tablosu.

Bu durum aşağı yukarı on-onbeş gün sürdü. Bizden önce Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Nöroloji Servisi'nde yatıyordu. Orada tedavisine başlamışlardı zaten. Hastanemizde görevli Profesör Hıfzı Özcan'la görüşüp, Seçil'i bizim yoğun bakım ünitesine aldık. Gün geçtikçe düzelen bir tabloyla şimdi iyi diyebilirim.

Şarkıcının hastaneye başvuruda bulunma sebebi; sara gibi nöbetler geçiriyor olması.

Şu anda tam anlamıyla konuşamıyor. Bunda, verilen ilaçların da etkisi var. Nöbet geçirmesin diye bir takım sakinleştirici ilaçlar veriyoruz.

Olumsuz bir etki bırakıp, bırakmayacağını bilemiyoruz. Ama çabuk geri döndüğünü gördüğümüz için biz Seçil'den umutluyuz.

Doktor arkadaşımızın yakını olmasından dolayı hastane ve hekim ücreti talep etmiyoruz. Ancak çok ciddi ilaç giderleri var. Bir kısmını yıllarca kullanmak zorunda. Sanatçılar arasında düzenlenecek bir konserin ya da bankada açılacak bir hesap numarasının büyük faydası olacağına inanıyorum. Sosyal bir destek lazım. İlaçlar için milyarlara ihtiyaç var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!