Savaş psikolojisi

Güncelleme Tarihi:

Savaş psikolojisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2011 03:00

Ekonomik kriz ve savaş gibi olağanüstü durumlar, sadece yaşam tarzını değil moda sektörüne yön veren isimleri de etkisi altına alıyor. Koleksiyonlar, zaman zaman dönemin önemli olaylarına ışık tutan birer tarihi detay olarak karşımıza çıkıyor. Aynen 2011 yılında kendini gösteren militer çizgilerde olduğu gibi...

Haberin Devamı

Moda, geçmişte olduğu gibi bugün de yaşananlar ya da bizi bekleyen durumlarla ilgili sinyaller göndermeye devam ediyor. Örnek mi? Dünyanın pek çok noktasında devam eden çatışmalar, iç savaşlar, dış müdahaleler, patlayan bombalar, alevler, 2011 yılı tasarımlarına yansıdı. Militer duruş, bahar sezonuna adım attığımız şu günlerde etkisini güçlü bir şekilde hissettirmeye başladı. 

Vücudun rahat taşıdığı yün, koton ve keten gibi kumaşlarla hazırlanan mütevazı ve konservatif çizgilerdeki parçalar, 1940’lı savaş yıllarını anımsatıyor. Bel hattını ortaya çıkaran kısa kruvaze ya da düz uzun tek düğmeli ceketler, diz altına uzanan verev kesimli ya da kalem etekler, saça takılan eşarp ve şapkalar da sezonun gözdeleri listesinde baş köşede...

Sarah Burton’ın Alexander McQueen için hazırladığı gri kruvaze ceket-etek/pantolon takımlar, Chloe’de karşımıza çıkan şifon diz altı etek ve elbiseler, Riccardo Tisci’nin Givenchy için hazırlayıp leopar desenli gömlek ve pantolonlarla tamamladığı uzun ceketler, 2011 yılında hüküm sürecek çizginin habercisi... Beyaz, siyah, vizon gibi asil renkler de şapka, eşarp, bilezik ve kolye gibi aksesuvarlarla kullanılarak hareketlendiriliyor.

Haberin Devamı

Büyük beden şıklığı 

44-54 beden giyen kadınlara cazip seçenekler sunan Sumak XL Fashion, 15 gün arayla mağazalarında görülebilen Rocker, Modernist Resort, Pastoral Romance ve Marine koleksiyonuyla 2011 ılkbahar/Yaz sezonunu açtı.

Baharlık aksesuvarlar

So Chic, yeni tasarımlarla baharı karşıladı. Uzun kolyeler gündüzleri, Swarovski taşlarla süslenmiş küpeler ise özel gecelere favorileriniz arasında olacak. Zarif ve ince detaylarla zenginleştirilmiş ve yan yana kombinleyip takabileceğiniz yüzükler de So Chic’in bahar koleksiyonunun en hoş parçalarından. Özellikle kelebek koleksiyonuna göz atmanızı tavsiye ederim.

Marc Jacobs’tan 10. yıl özel koleksiyonu

Marc by Marc Jacobs, 10. yılında, bugüne kadar tasarladığı favori ürünlerini farklı renk ve baskılarla tekrar üretip müşterilerine sunuyor. Hem kadın hem de erkek koleksiyonlarında yer alan sınırlı sayıdaki bu tasarımlar, Beymen mağazalarında satılıyor. Bu arada Marc by Marc Jacobs’ın yeni çanta koleksiyonu “Bianca”nın da sezonun trendy parçaları arasına gireceğini belirteyim.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!