Sarmısak yaşlanmayı önlüyor

Güncelleme Tarihi:

Sarmısak yaşlanmayı önlüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yaşlanmayı önlemenin yollarını arayan bilim adamları ‘‘Genç kalmak için her gün sarmısak yiyin’’ önerisinde bulunuyorlar. Genç kalmanın bir diğer sırrını, ‘‘sigara içmemek’’ olarak açıklayan uzmanlar, günde üç beş fincan çayla, haftada iki üç kez yenen balığın da yaşlanmayı önleyeceğini belirtiyorlar.

Ortalama yaşam süresini 2050 yılında 90'ın üzerine çıkarmaya çalışan ve dinç kalmanın sırlarını araştıran bilim adamları, ‘‘Sigara içilmemeli. Bezelye, brokoli, kepekliler gibi lifli yiyecekler tercih edilmeli. Kolesterol limitinin 200'ün altında ve kilonun normal olmasına dikkat edilmeli. Haftada birkaç kez 30 dakikalık egzersizler yapılmalı. Dayanıklılık korunmalı, esnek olunmalı. Yeterli uyku alınmalı. Stresle yaşamayı öğrenmeli, ama elden geldiğince stresten uzak durulmalı. Aile ve arkadaşlarla ilişkiler sıkı tutulmalı. Olaylara pozitif yaklaşmalı’’ önerilerinde bulunuyorlar.

Her gün düzenli olarak sebze ve meyve ile sarmısak yenilmesi, günde üç beş fincan çay içilmesi, C, A ve E vitaminleri alınması ve haftada iki ya da üç kez balık yenilmesi, yaşlanmayı yavaşlatıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!