Şarkıcı Şahnaz

Güncelleme Tarihi:

Şarkıcı Şahnaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2010 03:00

Şahnaz Çakıralp, dördüncü kez şarkıcı rolüyle karşımızda... “Hatırla Sevgili”, “Asi” ve “Aşka Sürgün”ün ardından FOX’un yeni dizisi “Kirli Beyaz”da da bir şarkıcıyı canlandıran ünlü oyuncunun gönlünde yatan aslan da müzikal.

Haberin Devamı

ŞAHNAZ ÇAKIRALP FOTOĞRAFLARI     

Yeni bir diziyle karşımızdasınız. Bu kez nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz? 

- Arzu adında eski bir Türkiye güzelini oynuyorum. Neşeli ve havalı bir karakter. Şarkıcı olmaya özeniyor, restoran zinciri sahibi olan sevgilisinin de desteğiyle dans dersleri alıyor. Arzu, şaşaalı hayattan zevk alıyor ama zaman zaman da rüküşlükten komik durumlara düşüyor.

Bu sizin için pek de yeni bir rol sayılmaz, çünkü daha önceki dizilerinizde de şarkıcıyı oynamıştınız...

- Evet ama o karakterlerin hepsi birbirinden farklıydı. “Hatırla Sevgili”de çok asil, zarif bir şarkıcıyı, “Asi”de hayatı hiç umursamayan, dilediği gibi yaşayan bir pavyon kadınını, “Aşka Sürgün”de de şarkıcı olmak zorunda kalan fakir birini canlandırdım. Üçü de bakışlarından yürüyüşlerine ve ses tonlarına kadar apayrı karakterlerdi. “Kirli Beyaz”da ise şarkıcı olmaya özenen bir kadını oynuyorum.

Peki özel bir hazırlığınız oldu mu Arzu rolü için? 

- Senaryoyu okudum ve rolüm üzerinde neler yapabileceğime dair çok düşündüm. Yönetmenimiz Faruk Teber ve partnerimi oynayan Yıldırım Memişoğlu da bana çok yardımca oldu, onlarla da rolümle ilgili çalışmalar yaptık.

LAUBALİLİĞİ HİÇ SEVMEM

“Kirli Beyaz”da, “Aşk-ı Memnu” dizisindeki o şaşaalı hayat var. Bu anlamda iki dizinin birbirine benzediğini düşünüyor musunuz?


- Biz lüks mekânları, şık kostümleri, güzel kadınları ve erkekleri “Aşk-ı Memnu”da gördük. O çok tutan bir projeydi. Daha sonraki birçok dizide de zengin hayatlar konu alındı. Reytinglere baktığınızda da AB grubunun bu tarz dizileri daha çok izlediğini görürsünüz. Çok izliyorlar, çünkü ekranda güzel insanlar, güzel mekanlar, güzel kostümler görmek istiyorlar.

Siz kendinizi güzel buluyor musunuz?

- Evet, kendimi güzel buluyorum.

Sizi gören içinize kapanık ve mesafeli biri olduğunuzu düşünüyor. Dışarıdan göründüğünüz gibi misiniz?

- Ben kendini anlatmasını seven bir insan değilim. Mesafeli olduğum da doğru. Arkadaş çevremde samimi davranırım, içim dışım birdir ama hep bir mesafem vardır. Laubali olmayı hiç sevmem.

TAVLADA RAKİP TANIMAM

Kendinizi bir şehre benzetmenizi istesem, hangi şehri seçerdiniz?


- (Gülüyor) Dünyadaki bütün şehirleri görmedim, o yüzden bir şey diyemeyeceğim. Ama nereye gitmeyi istediğimi söyleyebilirim... Denizi çok seviyorum ve Maldivler’e gitmeyi de çok istiyorum. Kartpostallarını gördüğüm zaman bile içim gidiyor.

Hayatın yoğun temposundan uzaklaşmak için kaçtığınız yerler de hep deniz kenarları olur yanılmıyorsam...

- Evet, özellikle yazın mutlaka deniz olan yerleri tercih ederim. Çoğu zaman da tek başıma giderim. Sabah 8’den akşam 8’e kadar denizde kalırım.

AKLIM ERKEK GİBİ ÇALIŞIR

İşten fırsat buldukça yapmaktan keyif aldığınız başka neler var?


- Su kayağı, kar kayağı, basketbol ve eskrim sporlarıyla ilgileniyorum. Ayrıca yeni şeyler öğrenmeyi seviyorum. O nedenle hem yurtdışında hem de burada dans ve oyunculuk derslerine katılıyorum. Bu arada tavla oynamaya da bayılırım. Çok da iddialıyım bu konuda.

Sahi mi?

- Evet. Turnuvalarda birinciliklerim bile var. Tavla ve satranç oynamayı dokuz yaşındayken öğrendim. Ama artık satranç oynayacak partner bulamıyorum...

Güç, denge, konsantrasyon ve mantık isteyen işlerde iyiyim diyorsunuz yani...

- Benim aklım kadın aklı gibi değil, erkek aklı gibi çalışır. Hiçbir zaman duygum mantığımı aşmaz. Duygusal tarafım da vardır ama mantığım hep ağır basar. Hayatta her şeyi dengelemeniz lazım, yoksa ölçüyü kaçırırsınız. Aşırılığı hiç sevmiyorum. Kendinize güvendiğiniz zaman cesur oluyorsunuz. Yapabileceğimi bildiğim her şey için çok cesurumdur. Ama haddimi de bilirim.

Haberin Devamı

ÇOK ÜNLÜ BİR HOLLYWOOD YILDIZIYLA AYNI PROJEDE

“Kirli Beyaz” dışında yeni projeleriniz var mı?


- Çok tanınmış bir Hollywood yıldızıyla birlikte oynayacağım bir komedi filmi projesi var. Ön görüşmeleri yaptım. Ocak ayında toplantı için İngiltere’ye gidiyorum. Nisan-mayıs gibi tüm ayrıntıları belli olur, önümüzdeki yaz da çekimler başlar diye düşünüyorum. Şimdilik daha fazla detay veremem...

Haberin Devamı

MÜZİKAL İSTİYORUM

Canlandırmayı çok istediğiniz bir rol var mı?


- 15 yıl boyunca tiyatroda birbirinden farklı birçok rolü üstlendim. Dolayısıyla “İlla şunu oynayayım” dediğim bir rol yok. Ama bir müzikalde yer almayı isterim. 1998-2003 yılları arasında yurtdışında “Yarasa Opereti”nde oynamıştım. Avusturya’nın Devlet Operası’nda da oynadım. Şimdi kendi ülkemde bir müzikalde oynamayı istiyorum.

Dansa yeteneğiniz var mı?

- Evet, dansa çok büyük bir ilgim ve yeteneğim var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!