Sansürü kaldırdı

Güncelleme Tarihi:

Sansürü kaldırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2007 00:00

Berkant, 50.sanat yılını önceki akşam Cemal Reşit Rey Konser salonununda sanatçı dostlarıyla kutladı.

Sansürü kaldırdı
Geceden fotoğraflar için tıklayın
Haberin Devamı

Türk popunun duayeni Berkant, 50.sanat yılını önceki akşam Cemal Reşit Rey Konser salonununda sanatçı dostalarıyla kutladı. Sunuculuğunu Osmantan Erkır'ın yaptığı gecede sırasıyla İlham Gencer, Nukhet Duru, Selami Şahin, Selçuk Alagöz, Hepsi Grubu, Zeliha Sunal, Sezen Aksu ve Erol Büyükburç sahne aldı. Teknik aksaklıklar yüzünden yarım saat geç başlayan gecede ilk önce yoğun alkışlarla sahneye Berkant çıktı. Basının ilgi göstermediğini ve 50.yıl kutlaması haberlerinin yer almamasından yakınan Berkant "Dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Burada olan olmayan herkesin canı sağolsun. Dile kolay 50 yıldır sahnelerdeyim. 50 yıl herkes nasip olmaz" diyerek "Samanyolu" şarkısını seslendirdi. Daha sonra sahneye çıkan İlham Gencer kendi yazdığı "Reyting" adlı parçasını seslendirdi ve seyirciler nakarat bölümünde hep bir birlikte "az sonra" diye eşlik etti. Sırasıyla sahneye çıkan Nuket Duru, Selami Şahin, Zeliha Sunal, Hepsi, Erol Büyükburç seslendirdikleri nostalji şarkılarıyla konukları çoşturdu. Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş ve MÜYORBİR adına Ali Kocatepe yarım asırlık sanatçı Berkant'a birer onur plaketi verdi. Berkant'ta kadim dostu dediği Sezen Cumhur Önal'a pop müziğine katkılarından dolayı plaket verdi.
Berkant'a özel izin
Son dönemde basın mensuplarının görüntü almasını istemeyen Sezen Aksu yakın arkadaşı Berkant'ın 50. yılı nedeniyle basına bir şarkı için çekim izni verdirdi. Aksu, "Berkant'a Türk popuna yaptıklarından dolayı teşekkür ederiz. Burada olmaktan çok mutluyum, vefa borcumu ödemek için buradayım. Şükür ki, böyle gecelerde yer almaktan son derece mutluluk duyuyorum" dedi.
Onno hocam oldu
Seyircilerden birinin "Onno Tunç albümü çok güzel olmuş" diye bağırması üzerine Aksu, "Beğendiğinize çok sevindim. Ona da vefamızı ödememiz mümkün değil. Ne yapsak ödememiz mümkün değil. Onno Tunç aslında benim hocam. Ben İstanbul'a geldiğimde Unkapanı'nda plakçı plakçı dolaşıyordum. O dönem tanıştık. Sizden ders alabilir miyim dedim. Ben ilk önce öğrencisi oldum sonrada çok şükürler olsun anlarsınız ya ama o da bir öğrencilikti" demesi salonda kahkalara neden oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!