Sandıkları koyalım lideri halk seçsin

Güncelleme Tarihi:

Sandıkları koyalım lideri halk seçsin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2004 01:28

Mersin’de CHP Genel Başkanı Baykal’a açıkça meydan okuyan Mustafa Sarıgül, ‘Türkiye’nin her tarafına sandık kuralım. Noteri siz seçin, halkımız oy verip genel başkanı seçsin’ dedi. Sarıgül, bunun bir halk hareketi olduğunu söyleyip, ‘Korkunun ecele faydası yok’ diye konuştu.

CHP’den ihracı istenen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, dün Mersin mitinginde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a ‘Artık bu işin sonu yok Sayın Baykal. Gücün yetiyorsa, yüreğin varsa, demokrasiye inanıyorsan, ya herrü ya merrü’diye meydan okudu. Sarıgül, Baykal’a Türkiye’nin her tarafına sandık koyulmasını ve CHP Genel Başkanı’nın halkoyuyla seçilmesi çağrısı yaptı.

Sarıgül’ün haftalardır hazırlandığı Mersin mitingi dün Metropol Meydanı’nda yapıldı. Sarıgül, konuşmasına başlamadan önce otobüsün içinde oldukça heyecanlandı. Eski TRT spikerlerinden Mesut Mertcan’ın kendisini kürsüye çağırmak için yaptığı konuşmayı dinleyen Sarıgül, otobüsteki masayı yumrukladı ve eşi ile bazı milletvekillerini alınlarından öptü. ‘Baykal gidecek, Sarıgül gelecek’ anonsu ile kürsüye çıkan Sarıgül, konuşmasına, ‘Bizler bu ülkenin Türkleriyiz, Kürtleriyiz, Lazlarıyız, Çerkezleriyiz, Alevileriyiz, Sünnileriyiz’ diye başladı. ‘Aş için, iş için ve ekmek için’ yollara düştüğünü savunan Sarıgül, ‘Sayın Genel Başkanı, kaçtığı yere kadar kovalayacağım, kurultayda da hesaplaşacağım’ dedi. Sarıgül, hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk suçlamaları için, ‘Başım dik alnım açık. Allah’tan başka hesabımı veremeyeceğim kimse yok. Genel Başkanımı seviyorum. Beni çağırıp, Sarıgül evladım nedir bunlar deseydi, doğru bilgi verirdim. İş Bankası, Eczacıbaşı, Garanti Bankası ve iş dünyasını rencide ettirtmezdim’ diye konuştu. Sarıgül, şunları söyledi:

EVLAT BOĞAZLAYAN

Benden rahatsız olanlar, koltuğuna sevdalı olanlardır. Dava arkadaşlığı yaptığım ve dost bildiklerimden karalama yapılmasını beklemezdim. İktidarı uğruna kendi evlatlarını boğazlayan sultanları bilmiyordum.

BAYRAĞI DİKECEĞİZ

İçişleri Bakanı’na valilere mektup yazıyorlar. Sarıgül, CHP bayrağı asamaz diye. Bu altı ok halkın altı okudur. CHP’nin bayrağını taşımak için partide kayıtlı olmak şart değildir. Bu bayrak partiyi seçim barajına takmayacakların bayrağıdır. Mustafa Kemallerin, İnönülerin bayrağıdır. O bayrağı sandıktan çıkaracağız ve Ankara’da Başbakanlığın burcuna dikeceğiz.

DENİZLERİ AŞARIZ

Halkın rüzgarı yelkenleri doldurduktan sonra denizleri aşacağız. Ne Genel Merkez’in gülünç savları ne de Sayın Baykal’ın köhnemiş ağır topları ve baronları beni yolumdan döndüremez. Genel Merkez sevgi tohumları değil, kin tohumları ekiyor. Sayın Baykal, korktu Hikmet Çetin, Altan Öymen, Murat Karayalçın gibi değerleri kenarda bıraktı. Ben sosyal demokratların aldığı en büyük oya talibim.

SANDIK ÇAĞRISI

Sayın Baykal, noteri siz seçin, Türkiye’nin her tarafında sandık kuralım. Sayın Genel Başkanım sizi son kez uyarıyorum. Etrafınızdakileri de yanınıza alın Adıyaman’a, Sivas’a, Urfa’ya Türkiye’nin her yanına sandık koyalım.

24 MİLLETVEKİLİM

24 milletvekilim ile sesleniyorum. Bu sandıklarda halkımız oy versin. Kimi istiyorsa, o gelsin bunun için gereğini yapalım. Bu bir halk hareketidir, korkunun eceli faydası yoktur.

Köroğlu türküsü meydanı coşturdu

COŞKULU
mitingde, Mustafa Sarıgül alana gelmeden önce, ‘Köroğlu’ türküsü çalındı.

18 VEKİL KATILDI

Mitinge Genel Merkez’in yasağına rağmen 1’i bağımsız, 17’si CHP’li olmak üzere toplam 18 milletvekili katıldı:

Ersoy Bulut, Erdoğan Kaplan, Muzaffer Kurtulmuşoğlu, Hüseyin Özcan, Ahmet Güryüz Ketenci, Mehmet Tomanbay, İsmail Değerli, Turan Tüysüz, Feridun Ayvazoğlu, Muharrem Eskiyapan, Sefa Sirmen, Nejat Gencan, Mehmet Kesimoğlu, Züheyir Amber, Muharrem Toprak, Hasan Aydın, Vedat Melik, CHP’den geçen dönem istifa eden Bağımsız Mardin Milletvekili Muharrem Doğan.

Katılan eski CHP’li ve DSP’liler:
Bekir Kumbul, Ali Haydar Şahin, Yaşar Yılmaz, Turan Hirfanoğlu, Gani Aşık, Sabri Ergül, Halit Dikmen, Ali Tekin, Zeki Eker, Akif Serin, Onur Kumbaracıbaşı, Tuncer Karaytuğ, Rıdvan Budak, Celal Topkan, Feridun Pehlivanlı, Rüştü Kurt, Selahattin Çolak, Hasan Belovacıklı.

20 BİN Mİ, 40 BİN Mİ

Sarıgül’ün kurmayları meydanda 40 bin kişilik kalabalık olduğunu savunurken, gazetecilerin çoğunluğu ve polis 20 bin civarında kalabalık bulunduğunu tahmin ettiler.

Altı ok Aylin Hanım’da

CHP bayraklarının resmi olarak kullanılmadığı mitinge katılan vatandaşlar, kendilerine dağıtılan CHP bayraklarını ellerinde tuttu. Sarıgül’ün konuşması boyunca yanında duran eşi Aylin Sarıgül’ün yakasında da CHP’nin altı oklu bir yaka kokartı vardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!