Sandalla 2 bin mil

Güncelleme Tarihi:

Sandalla 2 bin mil
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2004 00:51

Doğa sporları tutkunu 42 yaşındaki Hüseyin Ürkmez, Piri Reis anısına, 120 mil kürek çekerek 8 günde Gelibolu’ya ulaşmak amacıyla önceki gün Ortaköy’ten yola çıktı.

Standart firması tarafından çivi kullanılmadan 4 ayda 8 milyar liraya mal olan özel sandalla yolculuk yapacak olan Ürkmez, sponsor bulduğu takdirde Yunanistan üzerinden Bodrum’a kadar yolculuğuna devam edecek. 2 bin deniz mili uzunluğundaki mesafeyi 2.5 ayda tamamlamayı planlayan Ürkmez, ‘Fırtına olmadığı taktirde günde en az 15 saat kürek çekeceğim’ dedi.

Alternatif Kampın sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nda Gelibolu’da olmayı hedefleyen Hüseyin Ürkmez’e görme engelli Murat Atabey de aynı sandalda, Ercan Tutal ve Bülent Evirgen de başka bir sandalla eşlik edecek.

Ortaköy iskelesinden Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ile doğa sporları tutkunları tarafından çiçeklerle uğurlanan Hüseyin Ürkmez, Murat Atabey, Ercan Tutal ve Bülent Evirgen yağmura rağmen yola çıktı. Hareketinden önce amaçlarının Piri Reis’i yaşatmak ve bu etkinliği geleneksel hale getirmek olduğunu belirten Hüseyin Ürkmez, ‘Hayatım dağlarda ve denizlerde geçti. Motorsuz deniz taşıtlarıyla seyahati özendirmeyi hedefliyorum. Umarım hedefime ulaşırım’ diye konuştu.

Yola çıkmadan önce Kunart Medical tarafından sağlık kontrolünden geçirilen Hüseyin Ürkmez ve 3 arkadaşını yolculuk boyunca sahilden bir ambulans takip edecek.

Sponsor bulursa Bodrum’a gidecek

Geçen yıl da İstanbul’dan Gelibolu’ya sandalla kürek çekerek 8 günde gittiğini anlatan Hüseyin Ürkmez, sponsor bulabildiği taktirde Gelibolu’dan yalnız başına yola çıkarak Saros, Kavala, Dedeağaç, Selanik, Atina, Yunan Adaları’nı takip ederek 2.5 ayda Bodrum’a ulaşmayı hedefliyor. Motorsuz araçları özendirmek için yıllardan beri insan gücüyle kullanılan bisiklet, kano ve kayık kullanarak çeşitli etkinlikler düzenlediğini belirten Ürkmez, ‘Doğa bizim bir parçamız. Onu korumak için elimizden gelen çabayı sarfetmeliyiz’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!