Sanat Güneşi unutulmadı

Güncelleme Tarihi:

Sanat Güneşi unutulmadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2007 00:00

Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz sesi Zeki Müren, ölümünün 11'inci yılında konserle anılacak.

Haberin Devamı

Bodrum Kaymakamlığı Zeki Müren Sanat Müzesi tarafından 24 Eylül'de Bodrum Kalesi'nde düzenlenecek konser, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Klasik Türk Müziği Topluluğu ve solist Yıldırım Bekçi'nin katılımıyla gerçekleşecek. Saat 21.00'de başlayacak Yıldırım Bekçi konserinde sanatçının sevilen eserleri seslendirilecek.

MÜZEYE AKIN
Öte yandan, bugüne kadar Zeki Müren'i anma konserlerine 30 bin kişi katılırken, sanatçının müze haline getirilen evini ise 280 bin kişi ziyaret etti. Sadece bu yılın ilk dokuz ayında 35 bin kişi Zeki Müren Müren Sanat Müzesi'ni gezdi. Zeki Müren şarkılarının çalındığı müzede, sanatçının bütün parçalarının yer aldığı CD ve kendi fotoğrafının bulunduğu bardakların da hediyelik olarak satışa sunulduğu belirtildi. Zeki Müren'in özel eşyalarının sergilendiği müzeyi gezenler, bol bol hatıra fotoğrafı çekti. 80 giysi, 90 ödül, 96 altın ve gümüş takı, 30 kristal ve gümüş takım, 100'e yakın kostümü, duvar halısı, 300'e yakın sanatçının yaptığı resim, bijuteri eşyaları, yatak odası, oturma odası ve mutfağıyla Zeki Müren'i yaşatan müzenin ziyaretçilerinin sürekli arttığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Öte yandan aralarında Nigar Uluerer, Saadet Sun, Bülent Özdemir, Emel Sayın, Can Dündar, İzel, Ülkü Erakalın, Zeynep Tunuslu, Atilla Yelken, Feraye, Orhan Gencebay, Ferdi Özbeğen, Ali Poyrazoğlu ve Berkant gibi ünlü sanatçılar da hemen her yıl müzeyi ziyaret edip anma günlerine katılarak sanatçıyı unutmadıklarını gösterdi. Zeki Müren Sanat Müzesi Müdürü Ayser Özbulut “Sanat güneşimiz Zeki Müren'i seven sanatçı dostları ve hayranları onu asla unutmadı. Müzemize ilgi ve ziyaret yoğunluğunun her geçen yıl artması bunu gösteriyor. Ziyaret edenler onun öldüğüne inanmadıklarını söylüyor. Bir gün ortaya çıkıp yeniden şarkı söyleyeceğine inanıyorlar. Sanatçıya olan bu sevgi tükenmez, bitmez” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!