Sahte kırtasiye ürünlerine dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Sahte kırtasiye ürünlerine dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2012 00:00

Boya kalemleri, kokulu silgiler, baskılı çantalar ve rengarenk kırtasiye malzemeleri... Her okul döneminde çocukların düşlerini süsleyen bu kırtasiye ürünlerinin merdivenaltı üretimleri birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.

Haberin Devamı

Okulların açıldığı bu dönemde kırtasiyeler de raflarını yeni ürünlerle doldurdu.
Piyasada yüzlerce çeşit ürün var. Haliyle de çocuklar gözlerini bu rengarenk ve güzel malzemelerden alamıyor. Ama bu çeşitliliğin arasında fark edemediğimiz durumlar da oluşabiliyor. Merdivenaltı üretimler en çok bu dönemlerde artıyor.
Merdivenaltı kırtasiye ürünlerini bilinçsizce alan anne babalar çocuklarının sağlığını riske atmanın yanında birçok hastalığa da davetiye çıkarıyor.
HASTALIK RİSKİ ARTIYOR
Kalitesiz ürünler alerjik reaksiyona neden oluyor. Bu ürünlere temas eden eller ağız ve göze sürüldüğünde ya da koklandığında başta egzama ve solunum yolu bozuklukları olmak üzere çeşitli hastalıklara sebep olabiliyor. Konu ile ilgili Pelikan Türkiye Genel Müdürü Pınar Ersoy şu açıklamaları yapıyor; “Kırtasiye ürünlerinin ana maddesi plastik. Ucuz hammadde kullanılarak üretilen ürünlerde kullanılan solvent, fitalat, azor, ağır metaller, formaldehit gibi maddelerin yalnızca çocuklara değil erişkinlere de zararlı olduğu bir gerçek.”
SOLVENTSİZ YAPIŞTIRICI KULLANILMALI
Anne ve babalar okul masraflarından ve büyük harcamalardan kaçınırken ucuz ve kalitesiz ürünler alıp, istemeden çocuklarının sağlığını riske atabiliyor.
Kırtasiye ürünlerinde solventiz yapıştırıcı ürünleri sağlıklı olmakla birlikte kuruma süresi solvent içeren yapıştırıcılara nazaran daha uzun süreli olarak biliniyor. Ancak özellikle okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklar için solventsiz ürünlerin kullanımı daha uygun.
DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
- Kırtasiye ürünü alırken tanınmış, güvenilir bir marka tercih edilmeli.
- Ürününün üzerinde yer alması gereken sağlık, kalite vb. gibi sertifikaların ibarelerine dikkat edilmeli. 
- Üretim tarihi ve kullanım amacına bakılmalı.
- Kırtasiye ürünlerinde kullanılması gereken CE/EN 71/ISO/TSE gibi sertifikaların bulunduğundan emin olunmalı.

Haberin Devamı

RESİTALE KATILSIN

Zihinsel Engelli Çocuklara Müzik Eğitimi Verilmesi Projesi kapsamında Çankaya Rotary Kulübü’nün Bilkent Konser Salonunda gerçekleştireceği etkinlikte ünlü keman virtüözü Suna Kan ve piyanist Cana Gürmen aynı sahneyi paylaşacak. 16 Ekim’deki konserin biletleri 17.50-100 TL arasında.

Haberin Devamı

Gösteri Zamanı

Kitap kurdu çocuklara müjde! ‘Derslerle Başım Dertte’ serisinin üçüncüsü ‘Gösteri Zamanı’nda çocuklar başkahraman Yağmur’un maceralarına tanıklık ederken kahkahalarına engel olamayacak. 3-10 yaş arası çocuklara hitap eden kitabın fiyatı 6 TL.

TİYATROYA GİTSİN

İstanbul 2. Uluslararası Küçük Harfler Büyük Düşler Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, 5-6-7-9 Ekim tarihlerinde Torium AVM’de. İran, Çin, Polonya, Sırbistan ve Azerbaycan olmak üzere beş ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek tiyatro oyunlarını çocuğunuzla birlikte ücretsiz izleyebilirsiniz.
Detaylı bilgi www.torium.com.tr’de.

SERGİ GEZSİN

Kadir Has Komşuluk Hakkı Projesi kapsamında, fotoğrafçılık dersi verilen Cibalili çocuklar, Haliç’teki gündelik hayatı belgeledi. Perşembe günü Kadir Has Cibali Kampüsü’nde açılacak olan sergi 10 Ekim’e kadar ziyaret edilebilir.

Haberin Devamı

DOĞA GÖNÜLLÜSÜ OLSUN

Beylikdüzü Migros AVM Çocuk Kulübü, ekim ayını ekolojiye ayırdı. Çocukları birer doğa gönüllüsü yapmayı hedefleyen etkinlikler, 7-14-21 Ekim’de. Etkinlik dahilinde 21 Ekim’de gerçekleştirilecek tiyatro gösterisi ücretsiz izlenebilecek.
Ayrıntılar www.beylikduzumigrosavm.com’da.

KİTAP OKUSUN

Akıcı anlatımı ve gerçekçi kahramanlarıyla, ‘Dedem ve Ben’ bir dedeyle torunun renkli ve komik maceralarını konu alıyor. İlk kitabı, ‘Geçtigitti Geçtigitti Geçtigitti’yle çocuk okuyucusuyla buluşan Marjolin Hof’un ikinci kitabı da raflarda yerini aldı. Kitap 10 TL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!