Sahneye çıkınca şaşkına döndük

Güncelleme Tarihi:

Sahneye çıkınca şaşkına döndük
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2010 00:00

Thrash metalin başarılı temsilcilerinden Megadeth, geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’da gerçekleşen Sonisphere Müzik Festivali’nde sahneye çıktı. Konserin ardından görüştüğümüz grubun kurucu üyesi ve gitaristi David Warren Ellefson, “Sahneye çıkıp da havadaki binlerce eli görünce şaşkına döndük” dedi.

Haberin Devamı

“Big Four” (Büyük Dörtlü: Metallica, Slayer, Megadeth ve Anthrax) İstanbul’daydı. Sizin konseriniz nasıl geçti?

- İnanılmazdı, rüya gibiydi! Çok eğlendik. Sahneye çıkıp da havadaki binlerce eli görünce şaşkına döndük. İstanbul’daki seyirci, bütün Sonisphere’ler arasında en enerjik olandı. Özellikle de pazar günü, öğle saatlerinde tepelerinde güneş varken bu kadar enerjik olmaları hayret vericiydi. İnsanlar yürüyerek stadyuma geliyordu. Bizim için güzel bir öğleden sonraydı.

Anthrax, Megadeth, Slayer ve Metallica, ilk kez aynı festivalde İstanbul seyircisinin karşısına çıktı... 

- Dört büyük grup olarak daha önce de büyük konserlere imza atmıştık ama dediğin gibi İstanbul’a ilk kez geldik. Hepimiz kariyerlerimize aynı dönemde başladık ve nereden bakarsanız 25-30 yıllık geçmişlerimiz var. Trash metal tarihinde kendimize has dinleyiciler kazandık. Aynı sahnede yer almamız gerçekten heyecan verici. Özellikle de aynı gün aynı sahneyi paylaşıp nereden nereye geldiğimizi görmek inanılmazdı.

YENİ ŞARKILARI NEDEN ÇALMADIK      

Dave Mustaine, Bulgaristan’daki konserde Metallica’nın sahnesine çıkmıştı. Burada aynı sürprizi göremeyince hayal kırıklığı yaşadık...
- Sofya’da “Am I Evil” şarkısını birlikte çaldık. Dave’in diğer grup elemanlarıyla birlikte sahnede olması hem James (Hetfield) hem de Lars’ı (Ulrich) büyüledi. Belki İstanbul’da sahneye Slayer katılır dedik ama olmadı ne yazık ki...

Konserde son albümünüz “Endgame”den hiç şarkı çalmadınız, neden?      

- Yeni şarkılarımızı kendi konserlerimizde çalıyoruz. İnsanların yeni şarkılara hemen adapte olması çok zor. Bu nedenle festivallerde en bilinen ve sevdiğimiz parçaları seslendirmeyi tercih ediyoruz.

“Endgame ile misyonumuzu tamamladık” demişsiniz, bir sonraki albüm için sürprizleriniz mi var?

- Daha önce de bir metal grubuyduk ama dönem içinde değişiklikler yaşadık, farklı anlayışlarla hazırladığımız albümler oldu. “Endgame” ile birlikte yaptığı işte gerçekten ciddi olan bir metal grubu haline geldik. Müzikteki sınırlarımızı bir kez daha gördük. Bu anlamda bir sonraki albümde yine yeni şarkılar olacak...

DAVE O KADAR ZOR BİR İNSAN DEĞİL

Festival izleyicisinin hep bir ağızdan şarkılarınızı söylemesi size neler hissettirdi?


- “Big Four”un bir araya gelmesinin en büyük özelliği de bu zaten. Megadeth hayranları Metallica konserine gitmeyebiliyor ya da Slayer hayranları Anthrax konserine. Ama bu vesileyle herkes bir araya gelip şarkıları hep bir ağızdan söylüyor. Mainstream (ana akım) gruplardan biri olduğumuzdan, bu duruma artık alıştık diyebilirim...

Grubunuz sürekli üye değiştiriyor. Dave Mustaine’in birlikte çalışması zor biri olduğu dedikoduları doğru mu?

- Dave hiçbir zaman o kadar zor bir insan olmadı. Ama gruptaki elemanlar bazen farklı müzik arayışlarına girebiliyor...

Haberin Devamı

CAMİLERİ ÇOK SEVİYORUM

İstanbul’da üçüncü kez konser verdiniz. Burada neler dikkatinizi çekiyor?


- Öncelikle havalimanınız çok güzel. Türk kahvesini çok sevdik ama Amerikalı olduğumuz için Starbucks’ınızı da çok sevdik. Camileri çok seviyorum. Buraya gelirken Avrupa ve Asya’nın bir araya geldiği noktaları gördüm, camiler inanılmaz bir görüntü yaratmıştı... Öte yandan önceki gelişimize göre daha çok bina var. İnsanlar daha da modernleşmiş. İstanbul, dünyanın başka bir köşesinden daha farklı değil. Bir müzisyen ve gezgin olarak, bu şehri çok güzel bulduğumu söyleyebilirim.

Buraya konserleriniz dışında, bir gezgin olarak gelmeyi istemez misiniz?

- Büyük bir grubun üyesi olarak gittiğim her şehirde bir ya da iki gün kalabiliyorum. Ama burada daha fazla kalıp şehre ve kültürünüze dokunmak isterdim. Bunu ileride yapmayı çok isterim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!