Sahibinden ikinci el dünya markaları

Güncelleme Tarihi:

Sahibinden ikinci el dünya markaları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2006 00:00

HemAlHemSat.com, bu sabahtan itibaren yeni bir uygulamaya başladı. Dior, Gucci, Chanel, Prada gibi dünyaca ünlü markalara ait giysi ve aksesuvarları, tek bir başlık altında, değerinin yaklaşık 10’da birine açık artırmaya çıkardılar. Hepsi ikinci el ama gayet iyi durumda. Bazıları ya bir kez kullanılmış ya da hiç kullanılmamış. Etiketi üzerinde duranlar var.

HemAlHemSat.com, yeni ya da ikinci el ürünlerin, sabit fiyatla veya açık artırma yoluyla satışa sunulduğu bir alışveriş sitesi. Bir kere üye olduktan sonra alıcı veya satıcı olmak size kalmış. Değiştirmek istediğiniz koltuk takımını bu site sayesinde elden çıkarabilir, nadir bulunan bir parçaya uygun fiyatla sahip olabilirsiniz.

Mağazalarda yüzlerce euro’luk etiketler taşıyan markalar da sitede sık sık karşınıza çıkabiliyor. Kimi küçük geldiği için bir kez bile giyemediği takımını, kimiyse sadece birkaç kez kullandığı çantasını HemAlHemSat.com üzerinden satıyor. Son zamanlarda markalara duyulan talep o kadar arttı ki, hepsini tek bir başlık altında toplayıp ziyaretçilerin hayatını kolaylaştırmaya karar verdiler. Talep artışının en büyük nedeni, kadın kullanıcı sayısındaki artış. Sitenin açıldığı günden bugüne tam 10 kat daha fazla kadın online alışveriş yapıyor.

Bugün HemAlHemSat.com’u ziyaret edenler, açılış sayfasında "Türkiye’de İlk Kez 2. Elde Seçkin Markalar" anonsunu görecekler. Bu başlık altında yaklaşık 130 ürün bulunuyor. Hepsi ünlü moda markalarının kadın
/images/100/0x0/55ea9437f018fbb8f8892cf1
koleksiyonlarına ait giysi, çanta ve ayakkabılar. Sayısal olarak bakıldığında ağırlık çanta ve ayakkabıdan yana. Tamamı ikinci el. Ama fotoğraflarına baktığınızda, hiç de ikinci el gibi görünmediklerini fark edeceksiniz. Aralarında bir kez bile kullanılmamış olanlar var. Kaldı ki, satıcılar küçücük kusurları dahi ürün bilgisine ekliyor. Bir sürprizle karşılaşmak olası değil yani.

JIMMY CHOO’NUN KAPAK OLAN ÇİZMESİ

İkinci el deyince, modası geçmiş şeyler olduğunu da sanmayın. Aralarından Jimmy Choo’ya ait bir çizme var ki, kendisi 2003 yılında Vogue dergisinin kapağını süslemiş ve "yılın çizmesi" ilan edilmişti. Valentino’nun üzeri tüylü, krem rengi ayakkabısına da dikkat.

Açık artırmaya katılarak, bu ürünlerden dilediğinize sahip olabilirsiniz. Açılış fiyatları satıcı tarafından belirleniyor. Ancak mağaza fiyatlarının çok çok altında olduğunu söyleyelim. Genellikle 10’da bir oranında seyrediyor. Hepsi Türk Lirası üzerinden fiyatlandırılmış. Kredi kartı veya EFT ile alışveriş yapabiliyorsunuz. Açık artırma 5-10 gün kadar sürecek. Bu sürenin sonunda eğer hálá satılmamış olanlar varsa, artırma yenilenecek. İleriki tarihlerde bu uygulamayı sık sık tekrarlamayı düşünüyorlar.

HANGİ MARKALAR VAR

Dolce&Gabbana, Prada, Gucci, YSL, Valentino, Sergio Rossi, Christian Dior, Jimmy Choo, Armani, DKNY, Ralph Lauren, Miu Miu, Channel, Trussardi, Alberta Ferretti, Louis Vuitton, Lacroix, Moschino, Helmut Lang, Beymen, Tods, Gina, Freelance, Paloma.

NASIL KATILACAKSINIZ?

Açık artırmaya katılmak için www.hemalhemsat.com web adresinize girin. "Türkiye’de İlk Kez 2. Elde Seçkin Markalar" anonsunu görünce tıklayın. Burada açık artırmaya çıkarılan 130 ürünün fotoğrafları ve hakkındaki tüm bilgiler yer alıyor. Bu sabahtan itibaren satıcıların biçtiği başlangıç fiyatı da yer alacak. Başlangıç fiyatının üstüne çıkarak fiyat teklifinizi veriyorsunuz. Başkalarının verdiği en yüksek teklifi gördüğünüz için, onun üstünde bir fiyat vermeniz mümkün. Sizin verdiğinizin üzerinde bir teklif gelip gelmediğini sık sık kontrol etmeniz gerekiyor. Açık artırma bittiğinde, eğer ürünü alabilmişseniz ücreti kredi kartı veya EFT ile ödüyorsunuz. Ürün adresinize geliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!