Zeynebin kalbi 15 ay dayanabildi

Güncelleme Tarihi:

Zeynebin kalbi 15 ay dayanabildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2013 15:26

Kayseri Tabip Odası eski Başkanı, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Anestezi Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Karamehmet Yıldız’ın 19 yaşındaki kızı, lise son sınıf öğrencisi Zeynep Tuğçe Yıldız, 15 aydır yoğun bakımda sürdürdüğü yaşam mücadelesini yitirdi. Genç kızın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Sema Yazar Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Zeynep Tuğçe Yıldız, üniversite sınavlarına hazırlanmak için bisikletiyle dershaneye giderken 15 Nisan 2012’de, Sivas Caddesi’nde bir otomobil sürücünün kendisine çarpması sonucu ağır yaralandı. Beyin kanaması geçirerek bitkisel hayata giren talihsiz genç kız, babası Prof.Dr. Karamehmet Yıldız’ın görev yaptığı Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi Anestezi servisindeki yoğun bakım ünitesinde 15 ay kaldı. 4 çocuklu ailenin ikinci kızı olan Zeynep Tuğçe, dün hayata veda etti.



Anne Hilal Yıldız, kızının tabutuna, Hunat Camii avlusunda konulduğu musalla taşında gözyaşları içinde bakarken, Sema Yazar Lisesinden ve oturdukları apartmandaki genç kızlar, arkadaşlarının tabutu başında gözyaşı döktü.



Baba Prof. Dr. Karamehmet Yıldız ise, cami avlusunda meslektaşlarının ve yakınlarının taziyelerini kabul etti. Kızının kaza geçirdiği ve bitkisel hayata girdiği andan itibaren kendi servisinde yattığını ve elinden gelen her şeyi yaptığını belirten ERÜ öğretim üyesi Prof.Dr. Yıldız, "Ben ve ERÜ’deki çalışma arkadaşlarımın yanı sıra Kayseri ve diğer illerdeki meslektaşlarımın yoğun ilgi ve desteğini gördüm. Elimizden gelen her şeyi tıbbi açıdan yerine getirdik, ama ne yazık ki kaybettik. Ailem ve arkadaşlarım, 15 ay boyunca hep bir mucize bekledik. Ancak, Zeynebimizi kaybettik” dedi.

Haberin Devamı


Hunat camisindeki cenaze törenine Melikgazi Belediye Başkanı ve nöroloji doktoru Memduh Büyükkılıç, ERÜ Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur, Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Suat Öktem, ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Muhammed Güven, Hastaneler Başhekimi Prof.Dr. Kudret Doğru, çok sayıda öğretim üyesi, doktor, Yıldız ailesinin yakınları, komşuları ve Zeynep Tuğçe Yıldız’ın okul arkadaşları katıldı. Genç kızın cenazesi kılınan namazın ardından Asri mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verildi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!