Zayıflamanın en seksi yolu

Güncelleme Tarihi:

Zayıflamanın en seksi yolu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2007 10:36

Aktif cinsel yaşam hem mutluluk veriyor hem de kalori kaybettiriyor. İşte zayıflamanın diyetsiz formülleri.

Haberin Devamı

Aktif cinsel yaşam hem mutluluk veriyor hem de kalori kaybettiriyor. Cinsel ilişki, kalori yaktırmada tenis ve yüzme ile yarışırken, 26 dakika aralıksız yapılan seks bir pizzanın yarı kalorisini götürüyor.

Mutlu bir ilişkinin, sağlıklı bir vücudun, zevkli bir yaşamın ön koşulu olan seks, hormonları harekete geçiriyor  ve sihirli değişimler sağlıyor

Seks… Şefkati, tutkuyu, uyumu, düşü, yaşamı, paylaşımı, sağlığı içinde barındıran, hem fiziksel hem de ruhsal ihtiyaç; hayatımızın bir parçası. Yemek yemek, su içmek kadar doğal ve bir o kadar da kuvvetli bir istek.

Doğanın oluşumuyla birlikte ortaya çıkan bu içgüdüye, din, kültür, ırk farkı ve bunlara bağlı olarak büyüyen tabulara rağmen çoğu kez engel konulamamıştır. İnsan doğasına aykırı bir şekilde bastırılmaya çalışıldığında ise psikolojik ya da fiziksel rahatsızlıklar ortaya çıkmıştır.

Seks, sadece bir zevk kaynağı değildir. Mutlu bir cinsel ilişki yaşamımıza renk getirmekle kalmaz, yaşanan ilişkileri düzenler, sayesinde salgılanan östrojen ve endorfin hormonuyla hayatımıza mutluluk verir. Ancak hepsinden önemlisi iyi yaşanan cinsel ilişki sağlıklı yaşamı da beraberinde getirir. Kimi zaman  ağır sporlar kadar enerji harcatır. Düzenli bir cinsel hayatla yakılan kalori miktarı artar. Cinsel aktivite sırasında vücuttaki bütün kaslar çalışır ve beynimizde yüksek miktarlarda glikoz tüketilir.

Haberin Devamı

Seksi hormonlar...

Östrojen hormonu; en temel tanımlamayla, kadını cinsel ilişkiye hazırlayan hormondur. Vajinayı nemli ve kaygan hale getirir. Östrojen salgılandığında, kadının cinsel organındaki damarlara kan pompalanır, bu da uyarılmayı ve zevk almayı sağlar.

Testosteron hormonu; cinsel isteği arttıran hormondur. Uzmanlar bu hormonun salgılanmasının pek çok dış etkene bağlı olabileceğini söylüyor. Fiziksel döngü içerisinde, kadınların yumurtlama döneminde artış gösteren testosteron, psikolojik nedenlerle azalabilir. Mutluluklar ya da gün içinde yaşanan sıkıntılar, eşlerin birbirlerine davranışları, bulunulan ortamlar cinsel isteği belirleyen etkenlerdendir.

Endorfin hormonu; beyin dokularında bulunan ve ağrı kesici özelliği olan bir hormondur. Beyindeki mutluluk ve haz merkezlerini harekete geçirdiği için halk arasında 'mutluluk hormonu' olarak da bilinir. Üzüntüde, sevinçte ya da fiziksel bir zorlamada da salgılanan endorfinin en yoğun salgılandığı aktivite cinsel ilişkidir. Uzmanların söylediği diğer bir özelliği de endorfinin iştah kestiğidir.

Serotonin hormonu; endorfin hormonunun ortaklarından biridir. Endorfin verdiği mutlulukla coşku yaratırken, serotonin rahatlık ve huzur verir. Serotonin eksikliği asabiyet, huzursuzluk ve strese neden olur.

Haberin Devamı

Partnerini soy, kalori harca!

İtalyan profesör Bruno Fabbri, 'Seks bir spordur' adlı kitabında seks yapmanın zayıflattığını söylüyor. Prof. Fabbri'nin yaptığı araştırmalara göre;

18 dakika aralıksız yapılan seks büyük bir dilim çikolatalı pastayı yakar.
Bir pizzanın yarı kalorisini yakmak için 26 dakika aralıksız seks yapmak gerekir.
Bir cheeseburgerden aldığınız kaloriyi 53 dakikalık Fransız öpücüğüyle yok edebilirsiniz.
Partnerini soyan bir kişi, soyarken tek elini kullanırsa 2 katı daha fazla kalori yakar.
Soyma işlemi 'dişlerle' yapılırsa 87 kalori harcanır.
Seviştikten sonra yatakta geçirilen rahatlama süresinde dahi kalori harcamaya devam edilir.

Haberin Devamı

Seks mi tenis mi?

Aktif cinsel yaşam kan akışını ve dolayısıyla kan dolaşımını hızlandırır. Bu da insanı zinde tutar.

En zevkli kilo kaybetme yöntemidir seks. Yapılan araştırmalara göre, cinsel ilişki sırasında vücuttaki tüm kaslar harekete geçer. 15 dakika süren bir cinsel ilişkide bile, en çok kalori yaktıran spor olarak bilinen tenisten çok daha fazla kalori yakılır.

1 saat yüzme ortalama 500 kalori harcattırır. 1 saat aralıksız ve yoğun bir seksle yine 500 kalori harcanır.

Cinsellikle birlikte yaşanan duygusal paylaşım, insanı ruhsal olarak doyuma ulaştırır. Hayata karşı daha sabırlı ve toleranslı olmayı sağlar.

Cinsellik, çiftler arasındaki ilişkiyi güçlendirir. 'Ait olmak-sahip olmak' duygusunu yaşatarak ilişkileri daha sağlıklı hale getirir. Karşılıklı uyumu ve sevgiyi de arttırır.

Hafif geçirilen depresyon zamanlarının en büyük ilacı sekstir. İlişki sırasında, halk dilinde mutluluk hormonu olarak da bilinen endorfin salgılandığı için, insan kendisini daha iyi hisseder. Orgazm olduktan sonra kasların gevşemesiyle gelen rahatlık, sinirleri de gevşetir.

Seks sırasında salgılanan diğer bir hormon ise serotonindir. Serotonin sayesinde kişi kendini daha huzurlu, sakin ve rahat hisseder. Anti-depresan ilaçların bir çoğu beyindeki serotonin hormonunu harekete geçirmek üzere formüle edilir.

Güzellik kaynağıdır. Araştırmalara göre, cinsel ilişkiye girildiğinde salgılanan östrojen hormonu oranı arttığı için saçlar ve cilt daha parlak hale gelir.

Doyurcu bir cinsel ilişki güven duygusunu geliştirir.

Haberin Devamı

Mutlu seks için  Afrodit sofrası!

Yunan mitolojisinde aşk ve seks tanrıçası Afrodit'in, sevişmeden önce, erkeklere uyarıcı etkisi olan karışımlar ve yiyecekler yedirdiğine, merhemler sürdüğüne inanılır. Bu nedenle seks isteğini arttıran yiyeceklere Afrodizyak deniyor.
İşte bilinen en etkili afrodizyak yiyecekler:

Muz-bal-ceviz: Muz, magnezyum açısından zengindir. Aynı zamanda mutluluk hormonu endorfin açısından da zengin olması, afrodizyak etkisi yaratır. Ancak afrodizyak etkiyi maksimuma çıkarmak isteyenler, muzu bal ve ceviz eşliğinde yiyebilirler. Tabii kilo problemleri yoksa.

Çilek-şampanya: Afrodizyak yiyecekler denildiğinde ilk akla gelen çilektir. İçeriğindeki vitaminler, cinsel organlara giden kan dolaşımını hızlandırdığından cinsel istek artar. Aynı zamanda endorfin ve serotonin salgılanmasını sağlar. Çilek, ayrılmaz parçası olan şampanyayla birlikte yenildiğinde afrodizyak etkisi fazlalaşır.

Badem-fındık-ceviz: İçeriğindeki doymamış yağ asitlerinin cinsel isteği arttırıcı etkisi nedeniyle en önemli afrodizyaklardandır. Ancak kalori bakımından günde 8 adetten fazla yenilmemesi öneriliyor.

Çikolata: Bilimsel açıklamalar, çikolatanın içeriğindeki 'Phenylethylamine' adlı kimyasal maddenin insana mutluluk hissi verdiğini, cinsel heyecanı arttırdığını ortaya koyuyor. 

İstiridye-havyar: Erkekler üzerinde etkilidir. Prostat bezlerine doğrudan etki eden çinko bakımından zengindir. Çinko, erkeklik hormonlarının yapımının artmasına neden olur. Cinsel isteği arttırır. 

Hindi: Hindi, çinko bakımından istiridyeden daha zengindir. Hem daha kolay bulunur, hem de fiyat bakımından ucuzdur. 

Tarçın-vanilya: Kokusuyla insanı büyüleyen bu baharatlar, merkezi sinir sistemine etki ederek cinsel isteği arttırır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!