Yer Fıstığı Sivilce Yapar Mı? Yer Fıstığı Ezmesi Yemek Sivilce Çıkarır Mı

Güncelleme Tarihi:

Yer Fıstığı Sivilce Yapar Mı Yer Fıstığı Ezmesi Yemek Sivilce Çıkarır Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2022 17:40

Yer fıstığı çikolataların içinde ya da tatlı içinde veya çayın yanında çok severek tüketiriz. Ceviz, fındık, badem, kaju, Antep fıstığının yanında yer fıstığının da ayrı bir yeri vardır. Diğer kuru yemiş türlerine göre çok daha ucuz olması yer fıstığı tüketimini daha da arttırıyor. Yer fıstığı sivilce yapar mı sizler için derledik.

Haberin Devamı

Akşam saatlerinde TV keyfine ve çay sohbetlerinin en sevilen eşlikçilerinden olan, kabuklu ve çiğ olarak satın alınan yer fıstığı çok daha da ekonomiktir. 

 Yer Fıstığı Sivilce Yapar mı? 

 Yer fıstığının içinde çok fazla yağ bulunur. Hatta yağ bakımından en zengin kuru yemişler arasında yer alır. Bu nedenle de yer fıstığı sivilce yapar mı sorusu sıkça merak ediliyor. Bu soruya verilebilecek cevapların çoğu da evet yönündedir. Yer fıstığı kabuklu bir şekilde alınarak kavrulmadan tüketildiği zaman hem daha sağlıklı hem de daha az yağ içerir. 

 Yer Fıstığı Ezmesi Yemek Sivilce Çıkarır mı? 

 Baklagiller ailesinin bir üyesi olan yer fıstığı, ülkemizde genellikle kıta sanayisinde kullanılır. Ülkemizde herkesin severek tükettiği bu besin hakkında insanlar çok fazla bilgiye sahip değildir. Zengin besin değeri sayesinde sağlığa pek çok önemli faydası bulunur. Yer fıstığı ezmesinin içinde ise bol miktarda yağ bulunur. Bu nedenle de yer fıstığını çok tüketmek sivilce oluşumuna ve kilo alımına neden olur. 

Haberin Devamı

 Yer fıstığın kavrulmuş olarak yenilmesi durumunda trans yağın açığa çıkmasının da etkisi ile içinde barındırdığı yağ miktarı da artar. Kavrulmuş olan yer fıstığının tüketim miktarına dikkat edilmemesi durumunda karaciğerde yağlanma ortaya çıkar. Bu duruma bağlı olarak kişilerin kilo alma ihtimali de önemli ölçüde artar. Fazla tüketilen yer fıstığının bir diğer önemli etkisi de cilt sağlığı ile doğrudan etkilidir. 

 Yer fıstığı porsiyonunun oldukça büyük tutulması ve bunun devamlı olarak tekrar edilmesi durumunda bazı cilt tiplerinde sivilce oluşumuna yol açıyor. Özellikle de yapılı cilt tipine sahip olan kişiler, fazla yağ içeren kuruyemişleri gereğinden fazla tükettiği zaman ciltte sivilce oluşumu tetiklenir. Yer fıstığı tüketirken birkaç adet ile sınırlı kalmaya dikkat etmeniz gerekir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!