Varis

Güncelleme Tarihi:

Varis
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2012 17:03

Varis, toplardamarların bozulması ve kanın katılaşması, kan dolaşımının bozulması neticesi, toplardamarların şişmesi şeklinde olur.

Haberin Devamı

Varis

Varis için kullanabileceğiniz şifalı taşlar, renk ve kokular. Ametist, akik gibi taşların yanı sıra kan dolaşımını düzenleyen taşlar varis hastalıklarında kullanılabilir.

Mor, yeşil, mavi gibi renklerin yanı sıra sandal ağacı ve lavanta kokusu kullanılabilir.


Varise yönelik pratik bitkisel formüller


/images/100/0x0/55eafb9bf018fbb8f8a3553b
- 1 bardak kaynar suya, 4 gram rezene konulur. 10 dakika bekletilip
günde 2-3 bardak içilir.
- Çobançantası taze bitkisi doğranıp bir kaba konulur. Üstüne keskin sirke konulup, 10 gün güneşte bekletilir. Elde edilen karışımla varisli bölgeler her gün aşağıdan yukarıya doğru ovulur.
- Fındık ağacı kabuğu, ceviz ağacı kabuğuyla kaynatılır. Suyuyla varislerin üzerine pansuman yapılır.
- Geleneksel bitkisel ilaçlardan olan atkestanesi tohumları, varis ve hemoroit tedavisinde kullanılır. Atkestanesinin içinde bulunan aescin maddesi kılcal damar hücrelerinin güçlenmesine yardımcı olur ve sıvı sızıntısını azaltır. 
- Soğan kabuğu en zengin “kuersetin” kaynaklarından bir tanesidir. Rutin gibi kuersetin de kılcal damarların kırılganlığını azaltır. Kuersetin etkisinden en üst düzeyde yararlanmak için, soğanları mümkün olduğunca kabuklarıyla birlikte pişirin. Servis yapmadan önce kabukları ayırın.
- Varis damarlarının açılabilmesi için yulaf, karabaş, alıç çayı kapsülü, ekstraktı ve yağı kullanılabilir.

Haberin Devamı


"Doğum sonrası fazla kilolarımdan nasıl kurtulurum"

Soru: Doğum sonrası oluşan fazla kilolarımdan kurtulmak istiyorum. Herhangi bir rahatsızlığım yok. Bana önerebileceğiniz bitkisel bir karışım mevcut mu? Teşekkürler. (Yasemin Albayrak)


Cevap: Fazla kilolar vücutta fazla miktarda yağ birikmesi sonucu ortaya çıkan bir sorundur. Doğumdan sonra ortaya çıkan kilo sorunlarınız için öncelikle bir diyetisyene başvurmanızı öneririm.
Diyetisyeniniz verdiği listeyle birlikte, çayınızı içerken beyaz şeker yerine kayısı, incir gibi doğal tatlandırıcılar kullanmanızın faydalı olacağı kanaatindeyim. Kilo kontrolü için öncelikle ilkbahar ya da sonbaharda yapılacak olan beden temizliğini tavsiye ederim.
Beden temizliği vücuttaki toksinlerden arınmak için oldukça faydalıdır. Ayrıca bir demet maydanozun saplarını, bir litre kaynamış suyun içinde 5 dakika kaynatıp sabah akşam aç karnına içilmesini öneririm. Soya, alfa, spirulina bitkilerinin yanı sıra her sabah aç karnına bir bardak ılık suyun içine 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyerek içmenizi tavsiye ederim.

Haberin Devamı

"Sigarayı bırakmak istiyorum"

Soru: Ben 10 yılı aşkın bir süredir sigara kullanıyorum. Çeşitli sağlık sorunlarım nedeniyle bırakmaya karar verdim. Bu konuda önerilerinizi bekliyorum. (Engin File)

Cevap: Sigara içmek, tütün dumanına maruz kalmak; kanser, kalp hastalıkları, karaciğer rahatsızlıkları gibi birçok tehlikeli hastalığa neden olmaktadır. Sigaranın içinde siyanür, amonyak, naftalin, karbon monoksit, kadmiyum, aseton, ansenik, vinil klorür gibi 4 binden fazla kimyasal madde bulunur.
Sağlığımız için bu kadar tehlikeyi bir arada tutan sigarayı içmek için ısrar edenleri anlamak mümkün değil. Kurutulmuş söğüt yaprağı, kavak yaprağı ve eğir kökü otunu sigara gibi içilip, çiğnenmesini öneririm. Yılda bir kere mutlaka kozmik beden temizliği yapmanız faydalı olacaktır. Bu konuda sitemizde yer alan video filmleri ile de bilgi sahibi olabilirsiniz.
Bir katılımcımız 3 günde, yıllardır kullandığı sigaraya veda etmiştir. Alfa, soya ve zencefil bitkilerini kullanmanızı tavsiye ederim. Zencefili sıcak suda eritip, gargara yapmanız da etkili olur.
Noktalarla belli bölgeler basınç uygulayarak da sigarayı bırakabilirsiniz. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye İgleroterapist Elmas Maranki ve Ahmet Maranki’nin “Noktalarla Mucizevi Tedaviler” kitabından da ulaşabilirsiniz.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!