Uyuz Geçmiyor Ve Uyuzdan Kurtulamıyorum Ne Yapmalıyım? Uyuzdan Kurtulmanın Yolları

Güncelleme Tarihi:

Uyuz Geçmiyor Ve Uyuzdan Kurtulamıyorum Ne Yapmalıyım Uyuzdan Kurtulmanın Yolları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2022 14:39

Evcil hayvanlarda bulunan akar böceklerinin insanlara geçmesi ve insan derisinde yaşamaya başlaması uyuz durumuna sebep olur. Uyuz insan derisindeki kaşınma ve sonrasında dökülmeye sebep olabilir. Doktorların verdiği jel ya da kaşıntı kremleri ile uyuzdan kurtulmak mümkündür. Aynı zamanda aloe vera jeli ve çay ağacı yağını da bu süreçte kullanabilirsiniz. Uyuz geçmezse yapılması gerekenler ve uyuzdan kurtulma yollarını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Uyuz hastalığı akar böceklerinin insan derisi altına girmesi ve yumurtalarını bırakması sonucu ortaya çıkan bir cilt sorunudur. Uyuzdan kurtulmak için aloe vera, çay ağacı yağı ya da kaşıntı kremleri kullanabilirsiniz. 

 Uyuz Geçmiyor ve Uyuzdan Kurtulamıyorum Ne Yapmalıyım? 

 Uyuz bulaşıcı olan bir deri hastalığıdır. Kendiliğinden geçebildiği gibi uzun süre geçmemesi de karşılaşılan bir durumdur. Çünkü akarlar derinin dibine yumurta bırakır ve bu nedenle akarlar da deride üremeye devam eder. Bundan dolayı eğer uyuz tanısı konduysa krem ve losyonlu tedavi uygulamış olabilirsiniz. 

 Uyuz sebebiyle kullanılan losyon ve kremlerin en çok şiddetin arttığı gece saatlerinde sürülmesi gerekir. Boyun bölgesinden başlayarak tüm cilde uygulanması gerekir. Eğer yatarken krem ya da losyon sürmüşseniz sabah mutlaka duş almanız gerekir. Genelde bu uygulama ortalama 10 günlük bir süre içinde tamamlanır ve uyuz geçmiş olur. 

Haberin Devamı

 Uyuz Geçmezse Ne Yapılır? 

 Eğer hala uyuzdan kurtulamadıysanız bitkisel bir yöntem olan Çay ağacı yağını aktarlardan satın alarak kullanabilirsiniz. Zerdeçal, beyaz sirke ve aloe vera da uyuzu iyi gelen doğa yöntemler arasındadır. Eğer evde uyuz varsa ve evin de temizlenmesini isterseniz bir su bardağı beyaz sirke ile bir su bardağı suyu homojen hale gelene kadar karıştırın ve pamuk ile en çok uyuz olduğunu düşündüğünüz bölgelere sürün. Beyaz sirke uyuzun bölgeden uzaklaşmasına yardımcı olur. 

 Uyuzdan Kurtulmanın Yolları 

 Uyuzdan kurtulmanın bir yolu da çay ağacı yağı kullanmaktır. Antifungal, antibakteriyel ve antiparazitik özelliklere sahip doğal bir yağ olduğu için uyuz üzerinde de etkilidir. Derinin altında yaşamını sürdüren akarların ölmesi için deriye çay ağacı sağını sürmek gerekir. Bir yemek kaşığı çay ağacı yağı ile bir yemek kaşığı zeytinyağını bir kaba koyarak karıştırın ve günde iki kez en çok kaşınan bölgelere sürün.

  Uyuzdan kurtulmanın diğer yolu da sirke kullanmaktır. Beyaz sirke sayesinde cildin PH derecesi değişeceği için cilt derisindeki uyuz böcekleri de ölür. Bir bardak su ile bir bardak beyaz sirkeyi karıştırarak kaşınan bölgede tutun. Uyuz böceklerinden tamamen kurtulmak için 10-15 gün süresince günde 3 kez bunu uygulayabilirsiniz. 

Haberin Devamı

 Uyuzdan Doğal Yollar İle Kurtulmak Mümkün mü?

  Tuz da uyuz böceklerinden kurtulmanızı sağlayabilir. Tuzu bir suyun içinde eriterek bu su ile banyo yapmak uyuz tedavisinde önerilen bir yöntemdir. Uyuzdan kurtulmanın son yolu da Aloe Vera jeli kullanmaktır. Aloe Vera jelini uyuz olan bölgeye sürün ve bir süre bekleyin. Eğer bu uygulamaya 10 gün boyunca devam ederseniz uyuzlardan kurtulursunuz.

  Uyuz Kendi Kendine Geçer mi? 

 Evcil hayvanlardan gelen akar böceklerinin insanlara geçmesi sonucu ortaya çıkan rahatsızlığa uyuz denir. Akarlar genelde dört ile sekiz hafta arasında yaşar ve bu süreçte her gün deriye dışkı ve yumurta bırakır. Bu nedenle çok çabuk çoğalır ve bazen uyuzlardan kurtulmak zor olabilir. Eğer bu durum süre olarak uzarsa kaşıntıya ve ilerleyerek deri dökülmelerine de sebep olabilir. 

Haberin Devamı

 Eşyaların üzerinde 2-4 gün arasında yaşayabilen akar böcekleri kıyafetlerde ise 1 haftaya kadar yaşayabilir. Uyuz olan kişilerin kıyafetlerini mutlaka hava almayan bir poşetin içinde bekletmesi ve akarların ölmesini bekleyerek sonrasında temizlemesi gerekir. Evi de sürekli sirkeli su ile temizlemek de akar böceklerinin çoğalmasını engeller. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!