Türklerin çay sevgisinin bedeli "sararan dişler"

Güncelleme Tarihi:

Türklerin çay sevgisinin bedeli sararan dişler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 13:57

Diş estetiğinin en önemli konularından biri diş minesinin rengi. Estetik olarak herkes bembeyaz dişlere sahip olmak ister. Dişteki renk değiştirme sebepleri çok farklıdır. Çay kahve, sigara, boyalı içecekler, kola, kırmızı şarap gibi içecekler dişlerin renginin koyulaşmasına neden olur. Diş rengi de ten renginiz gibi kalıtsaldır ve doğal olarak daha koyu olabilir. Çocuk yaşta kullanılan bazı ilaçlar da dişlerde koyu lekelere neden olur. Nedeni ne olursa olsun dişlerin daha beyaz ve estetik olması sağlanabilir.

Haberin Devamı

Diş Hekimi Yalçın Erdin diş beyazlatma yöntemleri hakkında bildi verdi. Evde diş beyazlatma işlemlerinin uygun koşullarda yapılmaması halinde diş eti ve dişlere zarar vereceği konusunda uyardı.

DİŞ BEYAZLATICI DİŞ MACUNLARINI KULLANIRKEN DİKKAT EDİN

Dişlerinde çeşitli nedenlerle sararma olanlar ve sigara tiryakileri, dişlerinin beyaz bir görünüme kavuşmasını sağlamak için beyazlatıcı etkili diş macunu kullandığında, bu tip diş macunlarının içeriğinde bulunan aşındırıcı maddeler nedeni ile dişlerinde tahribata neden olur. Minelerin zarar görmesi nedeniyle, dişlerinde sararma olanların uzun süre beyazlatıcı macun kullanmaları yerine normal macunlarla dönüşümlü olarak kullanması gerekir.

DİŞ BEYAZLATICI TOZLARIN ZARARLI ETKİLERİ OLABİLİR

Eczanelerde satılan beyazlatıcı tozlar dişin üst yapısını eroziv (aşındırıcı) bir etki ile yok eder, ilk başlarda bir beyazlama sağlar ama daha sonra çabuk bir kirlenme problemi ortaya çıkarır. Bu nedenle Florlu diş bakım ürünleri kullanıp pütürlü macunlardan ve diş temizleyicilerden uzak durmaya çalışılmalı.

Haberin Devamı

Türklerin çay sevgisinin bedeli sararan dişler

MAVİ IŞIKLA BEYAZLATMA

Son yıllarda ışık kaynakları kullanılarak yapılan beyazlatma işlemlerinin büyük ilgi görmekte. Bu teknikle diş minesinin herhangi bir zarar görmeden, kontrollü bir sıcaklık artışı elde edilerek dişlerin etkili bir şekilde beyazlatılabilir. Beyazlatma işlemi uzun süre etkisini korur,  bazı hastalarda beyazlatılan dişlerin uzun yıllar değişmeden kalır, bazı kişilerde ise renk değişimi görülebilir

AŞIRI ÇAY TÜKETİMİNİN BEDELİNİ DİŞLER ÖDÜYOR

Türkiye’de çay tüketimi çok fazla miktarda. Bunun yanı sıra renkli gıdalar, sigara, kahve, çay ve asitli içeceklerin diş renginde koyulaşmaya neden olur.

 Açılan rengin kalıcı olması özen ister. Aşırı sigara, kahve, kola ve çay tüketenler  beyazlatma işleminden sonra bu alışkanlıklarından vazgeçmez iseler, kısa zamanda renk %10-20 geriye dönebilir. Genellikle beyazlatma yaptıran hasta 6 aylık periyotlarla kontrol edilir.  Yaklaşık bir yıl sonra işlemin tekrarlanması gerekebilir. Beyazlatma sonrasında seyrek olarak sıcak-soğuk hassasiyeti görülebilir. Ancak bu durum 1-3 gün içerisinde tamamen kaybolur. Beyazlatma işlemi diş minesi üzerinde herhangi bir değişikliğe yol açmaz.

Haberin Devamı

Türklerin çay sevgisinin bedeli sararan dişler

 

BAKMADAN GEÇME!