Türkiye saç ekiminde neden lider?

Güncelleme Tarihi:

Türkiye saç ekiminde neden lider
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2016 12:59

Son zamanlarda Türkiye'de medikal turizmin en yeni trendi Brezilya tipi kalça kaldırma değil, saç ekimi.

Haberin Devamı

Son zamanlarda yayınlanan  turizm verilerine göre, geçtiğimiz yıl 60,000 kişi saç ekimi için Türkiye’ye gelmiş. Bu da her ay daha da artmakta olan 5 bin kişilik bir turist ordusuna işaret ediyor. Türkiye’ye akın eden turistler genellikle tek bir ülkeden gelmiyor; çoğunluğu İtayla, Yunanistan, Rusya, Suudi Arabistan ve Kuveyt'ten oluşuyor. Peki, nedir ülkemizi saç ekimi tahtına getiren etmenler?

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk Türkiye’nin saç ekiminde lider olmasının nedenlerini anlatıyor.

 

Türkiye saç ekiminde neden lider

TÜRKİYE'DE SAÇ EKİMİNİN DİĞER ÜLKELERE KIYASLA AVANTAJLARI NELER?

Haberin Devamı

Türkiye’de 4000 greft saç ekiminin fiyatı 1.900 $ gibi bir rakam olmasına karşın ABD’de aynı miktar saç ekimi 20.000 $ gibi uçuk rakamlarda fiyatlandırılabiliyor. Bu da şu anlama geliyor: ABD’de saç dökülmesinden mustarip bir kişi uçakla ülkemize gelip saç ekimi yaptırdıktan sonra, 1 ay keyif çatıp ABD’ye geri dönerek tasarruf edebiliyor.

Türkiye saç ekiminde neden lider

 

Düşük fiyatlar Türkiye’nin başarasının tek sırrı değil, çünkü aynı zamanda uzmanlık seviyesi ve teknolojik imkanları ile de ülkemiz saç ekiminde ajantajlı bir konumda. Birçok Türk cerrah yurtdışında araştırmalar yaparak çeşitli saç ekimi çalışmalarına katkıda bulunuyor.

 

Türkiye saç ekiminde neden lider

 

TURİSTLER ŞEHRİH TADINI ÇIKARTMAKLA KALMAYIP, MEDİKAL OLANAKLARDAN DA YARARLANIYOR

Markalaşma hikayesinde yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarımızın ve saç ekimi operasyonlarından fazlasıyla memnun kalan yabancı hastaların da katkısı var. Dünyanın her yerinde yaşayan Türk vatandaşlarımız tanıdıklarına, arkadaşlarına Türkiye’deki uygun fiyat ve yüksek kaliteli saç ekim hizmetinden bahsediyorlar. Böylece Türkiye, saç ekiminde bir marka olarak dünyaya yayılmaya başlıyor. Şimdi ise birçok Avrupalı şirket İstanbul’da medikal turlar organize ediyor. Ayrıca tatil politikaları sebebiyle Arap hastalar İstanbul’da bir hafta konaklamayı da tercih edebiliyorlar. Prosedürlerini yaptırıp şehrin tadını çıkarırken aynı zamanda herhangi bir durumda cerrahlarına yakın olmuş oluyorlar.

 

Haberin Devamı

Türkiye saç ekiminde neden lider

Yalnızca saç değil aynı zamanda sakal-bıyık ekimi de büyük rağbet görüyor. Bunun temel sebebi ise 90’larda kendini göstermeye başlayan metroseksüel akımı yerine son 10’yıl içerisinde yavaş yavaş daha erkeksi görüntünün öne çıkması. Daha erkeksi görüntü lafı sizi yanıltmasın, yine de birinci öncelik olarak estetik görüntünün korunması devam ediyor. Ayrıca sosyal medya ve selfie çekimi günlük hayatımıza egemen olmaya devam ettikçe talep daha artacak gibi duruyor.

 

BAKMADAN GEÇME!