Terlemek Kilo Verdirir Mi? Sıcaktan, Uyurken Ve Spor Yaparken Çok Terlemek Zayıflatır Mı

Güncelleme Tarihi:

Terlemek Kilo Verdirir Mi Sıcaktan, Uyurken Ve Spor Yaparken Çok Terlemek Zayıflatır Mı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 12:59

Terleme faaliyeti vücudun ısı dengesini korumak için geliştirdiği bir durumdur. Sıcaktan ya da oturarak terlemek zayıflamak ile ilgili olmayan durumlardır. Eğer yüksek yoğunlukla antrenman yaparken terliyorsanız bu da vücudun dengelenmeye ve kalp ritmine ayak uydurmaya çalıştığını gösterir. Terlemenin kilo üzerinde etkisini sizler için detayları ile derledik.

Haberin Devamı

  Terlemek vücudun verdiği bir tepkidir ve zayıflamak ile bir ilgisi yoktur. Fakat terleyerek vücutta fazla suyu ve tuzu atmak mümkündür.

  Terlemek Kilo Verdirir mi? 

 Yoğun ve yağ yakan bir sporun sonunda terlenebildiği gibi yalnızca sıcaktan da terlemek mümkündür. Terlemek yağ yakmaz, yalnızca vücut ısısının düzenlenmesine yardım eder. Eğer yoğunluğu yüksek bir egzersiz yapıyorsanız terleyebilirsiniz ve bu da kalori yaktığınız anlamına gelir. Terleme ile yağ yakımı ilişkili olabilir. Kaloriler atılan ter ile daha fazla yakılmaktadır. Fakat sıcak havada kişilerin kendilerini terlemeye zorlaması ya da daha kalın giyerek terlemeye çalışmak sağlıklı olmaz. 

 Vücudun ısısı yükselince terleme meydana gelir. Vücut da ısısını azaltmak için ter bezlerini çalıştırır ve tuz, şeker, atık maddeler de vücuttan ter sayesinde atılır. Terlerken yağ yakımının daha fazla olduğu ya da daha çok terleyenin daha fazla kilo verdiği gibi bir gerçek yoktur. Fakat terleyerek vücudun fazla su ve tuzlardan arındığı için hafiflediği ve ödem attığı doğrudur. 

Haberin Devamı

 Sıcaktan, Uyurken ve Spor Yaparken Çok Terlemek Zayıflatır mı? 

 Sıcak havalarda terlemek yalnızca havadan kaynaklı bir durumdur. Sıcak havalarda vücut ısısını düzenlemek için terler ve bunun zayıflamak ya da yağ yakmak ile bir ilgisi olmaz. Eğer spor yaparken çok terliyorsanız bu da vücut ısısının önce yükselmeye başladığını ve kalp ritminin de yükseldiğini gösteren bir durum olur. 

 Terleme ile vücut kendi ısı dengesini korur ve bu sayede kalbin yükselen ritmi ile daha çok fayda sağlanır. Kardiyo antrenmanları yapmak ve vücudu terlemeye alıştırmak uzun vadede daha sağlıklı bir yaşam için önemlidir. Uyurken terlemenin de zayıflamakla bir ilgisi yoktur. Bu kabus görmekten, sıcaktan ya da kalp ritimlerinden kaynaklanabilir. Zayıflamak ile bir ilgisi yoktur. 

 Terleyince Vücutta Neler Olur? 

 Terleme durumunda vücut ısı dengesini korumaya ve aşırı ısınmanın önüne geçmeye çalışır. Vücut gözenekleri açılır ve ciltten alınan faydalı ürünlerden de daha fazla fayda sağlanır. Ayrıca terleme ile hastalığa sebep olan mikropların da dışarı atılması daha kolay olur. Vücutta fazla su ve tuz ödem yaptığı ve şişkinliğe sebep olduğu için bunu da terleyerek vücuttan atmak mümkündür.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!