Süzme, Sarımsaklı Ve Probiyotik Yoğurt Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır? (Yetişkinlerde Ve Bebeklerde)

Güncelleme Tarihi:

Süzme, Sarımsaklı Ve Probiyotik Yoğurt Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır (Yetişkinlerde Ve Bebeklerde)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 21:14

Karın bölgesinde meydana gelen şişkinlik ve gaz insanların hayatını olumsuz yönde etkiler. Özellikle de sosyal hayatımızda çoğumuzu zor durumda bırakan gaz sorunu genellikle yediğimiz yiyeceklerden ve aşırı yutulan havadan kaynaklanır. Süzme, sarımsaklı ve probiyotik yoğurt gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

Gaz oluşumu, insanların sindirim sisteminde meydana gelir. Sindirim kanalında ortaya çıkan gaz nedeni ile çıkan sesler, bazı zamanlar insanları rahatsız eden ve utandıran bazı şekillere sokabilir. Bunlardan kurtulmanız için de bazı faktörlere çok daha fazla dikkat etmeniz gerekir. 

 Süzme Yoğurt Gaz ile Şişkinlik Yapar mı ve Yapmaması için Ne Yapılır? 

 Aşırı bir şekilde yutulan havadan ve yediğiniz yiyeceklerden içeceklerden kaynaklanan durumlar meydana gelebilir. Her insanda görülebilecek olan mide şişkinliği ve gaz rahatsızlığı, sindirim sistemi ile on iki parmak bağırsağına kadar ilerleyen boşlukta sıkışma yaratan gazlardır. Gaz sıkışmasına yol açan faktörler arasında süzme yoğurt da yer alır. Bazı insanların süzme yoğurdu fazla miktarda tüketmesi, gaz sorununa neden olabilir. Aynı zamanda süt ve süt ürünleri bazı kişilerde şişkinlik ve gaz sorunlarına sıkça yol açar. 

Haberin Devamı

 Sarımsaklı Yoğurt Gaz ile Şişkinlik Yapar mı ve Yapmaması için Ne Yapılır? 

 İnsanlarda gaz sıkışmasına ve şişkinliğe neden olan yiyecekler içinde sarımsak ve soğan da yer alır. Süt ve süt ürünleri bazı kişilerde özellikle de emziren anne ve bebeklerde kimi zaman gaz sorununa yol açar. Özellikle de sarımsaklı yoğurt tüketmek, gaz oluşumunu tetikler. Bu nedenle sarımsaklı yoğurdu az miktarda tüketmek gerekir. 

 Probiyotik Yoğurt Gaz ile Şişkinlik Yapar mı ve Yapmaması için Ne Yapılır? 

 Probiyotik yoğurt, mide hareketlerini hızlandırmaya ve şişkinliğin azaltılmasına yardımcı olur. Özellikle de gaz ve şişkinlik sorunu yaşayan kişilerin probiyotik yoğurtları bol miktarda tüketmesi gerekir. Fakat bazı kişilerde süt ve süt ürünleri gaz sorununa ve şişkinliğe neden olabilir. Bu gibi durumlarda probiyotik yoğurdun sizde şişkinlik yaptığını hissederseniz tüketimi azaltmaya yönelmeniz gerekir. İnsanların besin hassasiyeti kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle de özellikle de süt ve süt ürünleri sizi rahatsız ediyorsa bu ürünlerden uzak durmanız gerekir. Fakat genellikle probiyotik takviyeleri, bağırsaktaki bakteri ortamını önemli ölçüde iyileştirdiği için şişkinlik ve gaz semptomlarını önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olur. Hangi yiyeceklerin size daha çok gaz yaptığını anlamak için yiyecek günlüğü de tutabilirsiniz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!