SORU VE CEVAPLAR 46

Güncelleme Tarihi:

SORU VE CEVAPLAR 46
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 13, 2007 13:10

Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.

Haberin Devamı

SORU
selamlar ben öğrenciyim ve öss yi kazanmak istiyorum beynimin daha iyi çalışması için neyapmalıyım şimdiden çok teşekkürler
CEVAP
Bunun için bir ilaç kullanmana gerek yoktur.
  Â
SORU
eşimde yıllardan beri varis sorunu var ne gıbi tedavi uygulamasınıönerirsiniz. teşekkürler
CEVAP
Varis tedavisinde amaç yaşam kalitesini artırmaktır. Hastalık genellikle iyi huylu seyir gösterip hastaların çoğunda ameliyat gerekmez ve konservatif tedavi yöntemleriyle iyi sonuçlar alınır. Bu nedenle semptomlar, çok ciddi değilse girişimsel tedavilerden kaçınılmalıdır. Semptomlar hastanın yaşam kalitesini ciddi olarak etkiliyorsa tedavi düşünülmelidir. Bazen büyük varisleri bulunan hastalarda, kanama veya ülserasyon gibi komplikasyonlar gelişirse daha agresif cerrahi tedavi yöntemleri denebilir. 
  Â
SORU
Daha öncede yazmıştım ama beni cevaplamadınız.47 yaşındayım geçen yıl historaktemi ameliyatı oldum.'0 yaşında ve 34 yaşlarında hipo tiroid nedeniyle 2 kez çok kilo alıphem diyet hemde levotiron kullanarak normal kiloma indim.Ama ameliyat öncesi ve sonrası yine kilo aldım ve veremiyorum.Tahlil yaptırdım 3 ay önce ve şimdi .TSH:1,88, Free T3:4,76 FreeT4:12.65 ne dersiniz yine ilaç kullanmalımıyım.Bilgilendirebilirmisiniz lütfen.Saygılar.
CEVAP
Hormonların normal seviyeleri incelemelerin yapıldığı laboratuardan laboratuara fark edebilir.Uygun olan sizi takip ve tedavi eden doktorunuza danışmanızdır.

Haberin Devamı

SORU
merhaba.benim sorunum sol yumurtalığımda 23 mm kis vardı 4 ay boyunca orgametril ilacını kullandım.devam etmem gerekiyormu,büyüme ihtimali varmı.Ve adet düzensizliğim var en fazla 3 gün oluyor.şimdiden teşekkür ediyorum.İyi çalışmalar.
CEVAP
USG ile takip edilmesi uygun olacaktır.İlaç tedavisi kesilebilir.Endişe edilecek bir durum yoktur.
    Â
SORU
Hocam,Yaklaşık iki yıldır ailece ben.eşim ve 7 yaşında bir çocuğumla helokobakteri üremesi bizde tespit edildi endoskopi yaptırdık,kanda yaptığımız tahlilerden halen geçmediği Acaba bizim ne yapamamız gerekir 1 ay önce kontolle gitmemiz gerekirken bir doktor pratisyen baştabip yardımcısı kontrole gitmenize gerek yok ne yapamamız gerekir .18 yaşında bir kız kardeşimde mide ca !da öldü saygılarımla
CEVAP
Endoskopinin yapılmasından bir yıldan uzun bir süre geçti ise yeniden endoskopinin yenilenmesi gerekmektedir.İlaçla tedavinin devam etmesi uygun olacaktır.

Haberin Devamı

SORU
merhaba muhtemelen psikolojik bir rahatsızlığım var ama çare bulmakta zorlanıyorum. ben saçlarımı koparıyorum. genelde işim olmadığında tekrarladığım bu olayda yapısı bozuk yada kalın telli saçlarımı koparıyorum.dalayısıyla saçımın bazı yerlerde açılmalar oluyor. sizden ricam bana bir çözüm yolu göstermeniz.ayrıca bu saçların yeniden çıkışını hangi ilaçla hızlandırabilirim? şimdiden teşekkürler.
CEVAP  Â
Bu psikolojik bir sıkıntı olabiir. Bir uzman yardımı almanız uygun olacaktır.
  Â
SORU
ben 30 yaşında birbayanım.evime bir misafir gelse ya da müdürüm iş verse ben hemen heyacanlanıp ellerim titriyor.ben 9 yaşındayken trafik kazası geçirdim. ondan sonra ellerim titremeye başladı.sorunumun derdi nedir
CEVAP
Ellerinizdeki titremenin tiroid bezinin fazla çalışması sonucu olabilir.Bir iç hastalıkları uzmanına danışarak gerekli tetkik ve tedavilerin yaptırmanız uygun olacaktır.
   Â
SORU
yumurtalıklarımda ağrı var damarlar çıkmış ne yapmalıyım
CEVAP
Bir üroloji uzmanına danışımanız gerekli olan tetkik ve tedavileri yaptırmanız uygun olacaktır.
 Â
SORU
İyi akşamlar.öncelikle ACIBADEM HASTANESİNE TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM HİZMETLERİ İÇİN.Size danışacağım konuya gelirsek göğüslerime dokununca acı hissediyorum,ama ağrı olmuyor.Acaba bir hastalığın belirtisi mi diye düşünür oldum.Sizce dokununca acı hissetmem normal mi?Çok dokunursam acıyla beraber sızlama da hissediyorum.Umarım derdimi anlatabilmişimdir.şimdiden teşekkürler,kolay gelsin..Bu arada yaşım 21..
CEVAP
Acı ile beraber ele gelen her hangi bir kitle olup olmadığı önemlidir.Kendinizi muayene ederek fikir sahibi olabilirsiniz.Şikayetinizin devam etmesi halinde bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına danışmanız uygun olacaktır.

Haberin Devamı

SORU
benim kilo problemim var yardım edermisniz? bir diyet yazar mısnız? boyum 1.70 kilom84 teşkkürler
CEVAP  Â
Boyunuza ve kilonuza uygun olmakla beraber aynı zamanda metabolizmanızında ölçülerek onada uygun bir diyet olması gerekmektedir.
 Â
SORU
saclarım dökülüyor saclarım yağlı saclarım inceldi
CEVAP
Öncelikle saç dökülmesinin gerçek bir şa. dökülmesi olup olmadığının anlaşılabilmesi ve saçınızı için uygun bir tedavini başlanabilmesi için bir cilt hastalıkları uzmanına danışmanız uygun olacaktır.

SORU
5 ay once safra kesem alındı.şu an çok az yememe ragmen şişkinlik oluyor,karnım devamlı rahatsızlık veriyo,bu boyle devam edicek mi. Teşekkür ederim
CEVAPÂ
Bir süre daha şişkinlik şikayetleri devam etmektedir.Zaman içerisinde hafifleyecektır.Hafifleme oomaz ve şikayetinizin giderek artması durumunda sizi takip ve tedavi eden doktoruunuza danışmanız uygun olacaktır. 
    Â
SORU
meraba,vücudumda bikini bölgesi ve bacaklarda kıl dönmesi nedeniyle sürekli olarak sivilce olmakta.Jiletle alma,kese,limon,pudra ve birkaç krem olmak üzere birçok yol denememe rağmen geçmiyorlar.Lazer epilasyon dışında kesin tedavisi nedir??
CEVAP
Lazer tedavi bu durumda en uygun tedavi gibi görülmektedir.Bunun dışında sizin şikayetlerinize uygun bir tedavi seçeneğini en doğru olarak bir cilt jastalıkları uzmanının kara vermesi faydalı olacaktır.

Haberin Devamı

SORU
iki senedir tansiyon düşüklüğü var ( 8/4 , 9/5) devamlı uykum geliyor ve yorgunluk var.
CEVAP
Tansiyon, ateşli hastalıklar sırasında, büyük kanamalardan sonra, iç salgı bezi bozukluklarında veya herhangi bir hastalıktan sonraki iyileşme döneminde düşer. Bazı kadınların aybaşı hallerinde, veya sıcakta fazla ter kaybından sonra veya sinirli kimselerde de tansiyon düştüğü görülür. Devamlı olarak tansiyon düşüklüğü önemli bir hastalığın işareti olabilir.

SORU
merhaba 35 yaşında 1 çocuk annesiyim doğum sonrasında göğüslerim sarktı ve küçüldü estetik operasyon dışında büyütmek için uygulanabilen sağlıklı başka yöntemler olup olmadığını öğrenmek istiyorum , eğer yoksa ameliyat ücreti yaklaşık olarak nedir? estetik operasyonlar hakkında netden takip etdiğim kadarıyla bilgi sahibiyim birde ssk lı olarak çalışıyorum kurum böyle bi ameliyat masraflarını karşılarmı? tşk ederim..
CEVAP
Bu gibi bilgileri bir plastik ve rekonstriktif cerrahi uzmanınadan edinmeniz daha doğru olacaktır.

Haberin Devamı

SORU
Aksesuar sinir felci nedeniyle omuz düşüklüğü ve kanat skapula problemi var.Ne önerirsiniz?
CEVAP
Bİr nöroşirurji uzmanına danışmanız uygun olacaktır.Cerrahi tedavi denenebilir.

SORU
14 yıllık bipolar affektif bozukluk hastasıyım.depakin-cr kullanıyorum.6 yıllık evliyim,çocuk istiyorum.İlacımı bırakınca hasta oluyorum.Acaba aşılama yöntemi vb yöntemle hamile kalabilirmiyim.Psikiyatristim hamilelik döneminde hasta olmamın zayıf bir ihtimal olduğunu söylüyor.Gerekirse EKT yapacaklarmış.Bütün mesele hamile kalmamda,3 deneme yaptık başarısız olduk.tüp bebek yada aşılama denemedik. aydınlatırsanız sevinirim,saygılarımla
CEVAP
Bİr kadın hastalıkları ve doğum uzmanından ayrıntılı bir muayene yapılması uygun olacaktır.Gerekli görülür ise tüp bebek yöntemi denenebilir.

SORU
merhaba eşimle cinsel ilişkiye girdiğim zaman çok sık olmasada ağrılarım oluyor
CEVAP
Kadın hastalıkları ve doğum uzmanına danışmanız uygun olacaktır.
 Â
SORU
24 yaşındayım bi süredir sağayağımda yanma baskı ağırlık hissi aynı sekılde sağ gözümde yanma sulanma görüş azalması gibi rahatsızlıklar oluyo sağ kolumdada aynı şekilde yani vücudumun ağ tarafı rahatsız sağ burnumdada aynı sekılde nefes alırken yanma oluyo bazen ve hafif ağrılar hissediyorum sağkol ve bacağımda çok nadir sola dageçiyo 2 yıl önce bel soğukluğu gecirdim tedavioldum acaba zührevibaşka bi hastalığamı yakalandım yardımcı olursanız sevinirim biçok doktora gittim biçok ilaç kullandım
CEVAP
Bİr uzman doktora danışarak enfeksiyon seviyelerinin kontrol edilmesi ve omurganın bie MR incelemesinin yapılması uygun olacaktır.

SORU
merhaba ben akne için yaklaşık 2 aydır roaccutane kullanıyorum fakat yüzümdeki sivilceler dahada arttı ve kuryanların yerleri kırmızı kırmızı lekeleri duruyor.sivilcelerin artması normalmi.ve benim cildim pul pul olmadı henüz sadece hafif bi kuruluk var yüzümde dudaklarım çatladı.günlük 30 mg kullanıyorum az mı acaba bu doz
CEVAP
bu ilacın muhakkak doktor kontrolunden kullanılması uygun olacaktır.İlacı kullanırken belirli aralıklar ile karaciğer enzimlerine bakılması ve ilacın Tedavi uzman tarafından izlenmelidir..
Â
SORU
mrb öncelikle böyle imkan sağladığınız için sizlere teşekkür ederim.benim sorunum bir haftadır dişlerimde sanki benimle beraber nefes alıyorlar gibi çok rahatsız oluyom dişlerimi fırçalıyom geçmiyor bide fıçalarken miydem bulanıyor evliyim ama hamilelikde yok dişeti kanaması da var cevabınız için şimdiden teşekkürler
CEVAP
Problem diş eti iltihaplanması olabilir.Bİr diş uzmanına danışarak gerekli tedavileri yaptırmanız uygun olacaktır.Sigara kullanıyor iseniz bu devrede bırakmanız faydalı olacaktır.
 
SORU
merhaba benim sorunum şu geçen yaz yüz felçi geçirdim ve bunun sebebi yirmilik dişlerimin çıkamayıp sinirlerime baskı yapmasıymış dişlerimi ameliyatla aldırdım ama boyun bölgemden kulak arkama kadar bi iltihap kaldı.Bİ SERTLİK var ve yüz felcimden etkiler kaldı yüzümde!doktorlara gittim ama hap verip geçiştirdiler ne yapmam lazım lütfen yardımcı olun bu iltihap için hangi bölüme başvurmam lazım tedavisi varmıdır bu iltihabın!çok teşekkür ederim
CEVAP
Öncelikle o sertleşmmenin iltihap olup olmadığının anlaşılması için bir takım kan tahlıllerinin yapılması , gerekli görülür ise film çekilmesi uygun olacaktır.YÜz felcinden kalan etkiler zaman içerisinde geçebileceği gibi kalıcıda olabilir.Uzun vadeli bir tedavi olduğu için takibide önemlidir.Yüz felciniz açısından bie nöroloji uzmanı tarafından değerlendirilmesi uygun olacaktır.
  Â
SORU
annem hamile ne yemeli?ne yememeli?ya da neleri az neleri çok yemeli?
CEVAP 
Hamilelikte şeker hastgalığı tansiyon hastalığı gibi bir şikayeti yok ise her türlü besini yiyebilir.Gebelikte bol su içmek önemlidir.
  Â
SORU
bazen ensemde ve ense bölümündeki saç diplerime şidetli bir ağrı saplanıyor kasılıp kalıyorum ve başımı oynatamıyorum sebebi nedir
CEVAP
bölgedeki ağrılar kas ağrılarından kaynaklanıyor olabileceği gibi gerilim tipi baş ağreısıdaq olabilir.Tansiyon yüksekliklerindede ense kökünden başlayan baş ağrıları görülebilmektedir.Bir nöroloji uzmanına danışaraqk gerekli tetkik ve tedavilerin yapılması uygun olacaktır.

SORU
slm.bana vaskülit ve reyno teşhisi koydular hiç bir tedavi görmedim,ellerim de ve ayaklarım da iltahap tarzı kabarcıklar çıktı ellerimde fazlasıyla var,ellerimde yanma oluyo bileklerim de ve sol kolum da ağrılar oluyo bunların sebebi vaskülit veya reyno dan olabilirmi? zaman zaman burnum dan az bi miktar kan geliyo!şimdiden teşekkürler
CEVAP
Bu şikayetlerininzin neden bir damar hastalığı olan reyno fenomenidir.Ellerde , Parmaklarda yanma ve ağrı şikayetleri yapabilir.Sizi takip ve tedavi eden doktorunuz ile irtibatta olmanız önem

SORU
anksiyete bozuklugu nasıl bir hastalık tedavisi var mı
CEVAP
Anksiyetenin en iyi tanımı, somatik belirtilerin de eÅŸlik ettiÄŸi, normal dışı, nedensiz bir tedirginlik ve korku halidir.Â

SORU
merhaba iyigünler ben 23 yaşındayım bazen göğsümde yanma hissediyorum ve aşırı şekilde canım yanıyor.ayrıca 4 ay önce kulak arkasında ele gelen şişlikler yüzünden kan tahlili yaptırdım ama temiz çıktı.doktor bademciklerden kaynaklanabileceğini söyledi ancak bazen aşırı dercede ağrı hissediyorum neden olabilir.
CEVAP
Bu şişliklerin hala devam ediyor olması halınde buradakş bezelerden örnek alarak incelenmesi uygun olacaktır.İltihabi durumlarda bu gibi şikayetler olabilmektedir.Antibiyotik tedavileri ile bu bezelerde düzelmeler olacaktır.Düzelmenin olmaması dırımında örnek alımı açısından bir genel cerrahi uzmanına danışmanız uygun olacaktır.

SORU
düzenli spo yapmama ve sağlıklı beslenmeme rağmen vücudumda çatlaklar oluştu.Fazla kilolarım yok vücdumdaki kas kütlesi de normal düzeyde selülit de yok ama çatlakların neden oluştuğuna anlam verebilmiş değilim. Ndenleri ve tedavi yöntemleri konusunda bilgi verirseniz sevinirim.
CEVAP
Çeşitli etkenlerle cildin sağlığını kaybedebildiğini ve cilt dokusunun zayıf düşebilir.Cilt dokusu zayıf düştüğünde ise ortaya çıkan başlıca sorunlardan biri de cilt çatlakları. Çatlaklar, cildin aşırı gerilmesi sonucu derideki elastik dokunun kırılması ile oluşuyor. Başlangıçta kırmızı ile mor arası bir renkte olan büyüklü, küçüklü bu çizikler zamanla sedefli beyaz bir renge dönüşüyor. En çok, karın, kalça, baldırlar ve göğüslerde görülen çatlakların oluşumuna önemli kilo değişimleri, hamilelik gibi durumlar neden oluyor. Cilt, üst üste sıralanmış 3 katmandan oluşmakta: Epidermis, derm ve hipoderm. Derm, gerçek bir yorganı andırıyor. İçerdiği lifler sayesinde, cildin temel çatısını oluşturuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!