Sinüzit Bulaşıcı Mı Ve İnsandan İnsana Geçer Mi?

Güncelleme Tarihi:

Sinüzit Bulaşıcı Mı Ve İnsandan İnsana Geçer Mi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 18:59

Pek çok kişinin farklı zaman dilimlerinde yaşadığı sorunlar içerisinde sinüzit gelir. Özellikle ağır şekilde ortaya çıktığı zaman günlük hayatı olumsuz etkileyen sorunlar arasında bulunur. Peki, Sinüzit bulaşıcı mı ve insandan insana geçer mi tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Burun boşluğunun etrafındaki hava dolu cepler olarak bilinen sinüzit, aynı zamanda bir enfeksiyon olarak öne çıkar. Zaman içerisinde ciddi bir rahatsızlık ortaya çıkarması ile beraber, günlük hayatı etkileyecek noktaya gelir. Aslında normal şartlarda solunan havayı yumuşatan bir görevi ve özelliği bulunur. Ancak yaşanan problem ile beraber bazı olumsuz durumlar ortaya çıkarır. Bu doğrultuda ayrıca sinüzitin bulaşıcı olup olmadığı merak edilen konular içerisinde geliyor. 

 Sinüzit Bulaşıcı mı? 

 Özellikle söz konusu soğuk havalar olduğu zaman sinüzit ciddi anlamda artış gösterir ve günlük hayatı etkiler. Bunun önüne geçebilmek için ise uzman bir doktor kontrolünde tedavi süreci ele alınır. Tabii aynı zamanda sinüzit hastalığının bulaşıcı olup olmadığı yine merak edilen durumlar içerisinde geliyor. Bu doğrultuda sinüzit rahatsızlığı bulaşıcı bir hastalık değildir. Genel çerçevede enfeksiyona bağlı olarak ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Aynı zamanda tedavisi olan bir hastalık olduğunu söylemek mümkündür. Uzman bir doktor kontrolünde ilaçlar vasıtasıyla ya da bitkisel yöntemler üzerinden de tedavi süreci bulunur.

Haberin Devamı

  Sinüzit İnsandan İnsana Geçer mi? 

 Sinüzit genel olarak sadece bireyi etkileyen bir rahatsızlık olarak öne çıkar. Yani herhangi bir şekilde insanın insana geçen ve bulaşıcı olan bir hastalık değildir. Enfeksiyona bağlı olarak meydana gelir. Burun boşluğunun çevresinde hava dolu cepleri olarak bilinen sinüzit, böylece enfeksiyon rahatsızlığı şeklinde günlük hayatı olumsuz etkiler. Ancak hava ya da temas gibi birçok farklı yol üzerinden herhangi bir şekilde bulaşma göstermez. Yine de böyle bir sorun ile karşı karşıya kalındığında mutlaka uzman bir doktora başvurmak önemli yer taşır. Yapılan tedavi yöntemleri ile birlikte çözümü olan bir hastalıktır.

  Sinüzit Belirtileri Nelerdir? 

 Çeşitli belirtiler ile beraber kişi sinüzit olduğunu anlayabilir. Özellikle ortaya çıkan bu belirtiler ve bulgular doğrultusunda uzman bir doktora görünmek gerektiğini söylemek mümkün. 

Haberin Devamı

 - Burunda dolgunluk tıkanıklık

 - Koyu kıvamlı burun akıntısı

 - Boğaz ağrısı

 - Geceleri kötüleşen öksürük

 - Geniz akıntısı

 - Baş ağrısı

 - Yüz bölgesinde sinirlerde basınç hissi

 - Kulak ağrısı 

 Bu ve benzeri birçok farklı belirti ile beraber sinüzit ortaya çıkar. Günlük yaşamda önemli oranda etkileyecek rahatsızlıklar arasında olduğunu ifade etmek gerekir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!