Sarımsak Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır? (Emziren Anneye Ve Bebeğe)

Güncelleme Tarihi:

Sarımsak Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır (Emziren Anneye Ve Bebeğe)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 21:00

Sarımsak, sıklıkla kullanılan sebzeler arasında yer almaktadır. Özellikle kullanım alanı bakımından oldukça zengin içeriği bulunmaktadır. Bu bakımdan sarımsağın insan vücuduna faydalarını ve içeriklerini öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla farklı versiyonlarda kullanabilirsiniz. Sarımsak gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır (Emziren anneye ve bebeğe) sizler için derledik.

Haberin Devamı

 Sarımsak özellikle sağlık açısından tüketilmesi oldukça faydalı besin ögeleri arasında yer almaktadır. Besin değeri yüksek olan sarımsak çiğ tüketilmesi veya pişirilmesi halinde farklı faydaları ortaya çıkmaktadır. Bağışıklık sistemi için çok önemli sebze grubunun başında yer almaktadır. 

 Sarımsak Gaz İle Şişkinlik Yapar mı? (Emziren Anneye Ve Bebeğe)

 Sarımsak faydalı besin kaynakları arasında yer alan insan vücudunun bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Fazla tüketilmesi, özellikle çiğ tüketilmesi halinde midede şişkinlik ve gaz söz konusu olmaktadır. Emziren anne ve bebeğe olan etkisine bakılacak olursa, Anne almış olduğu besinler anne sütüne geçmektedir. Dolayısıyla emziren annenin almış olduğu besinleri yeteri kadar alması oldukça önemlidir. Sarımsak gaz yapan besin maddesi olması ve fazla tüketilmesi halinde hem anne hem de bebeğe süt aracılıyla geçebilmekte ve gaz oluşturabilmektedir. 

Haberin Devamı

 Sarımsak Gaz İle Şişkinlik Yapmaması İçin Ne Yapılır? (Emziren Anneye Ve Bebeğe) 

 Sarımsak çiğ tüketilmesi halinde emziren anneye ve dolayısıyla bebeğe gaz yapmaktadır. Bu durumun en önemli sebebi sarımsakta karbonhidrat miktarının fazla olmasından kaynaklanmaktadır. Bu sebeple sarımsağın pişirilerek tüketilmesi ısı ile sarımsağın yoğunlaşması karbonhidrat miktarını azaltmakta ve sonuç olarak gaz yapması engellenmektedir. Yine sarımsak miktarını azaltmak sarımsağın gaz yapmaması için başka bir alternatif olarak tercih edilebilmektedir. Bebeklerin sindirim sistemi çok hassas olması sindirim sisteminin yavaş yavaş düzene oturması zaman gerektirmektedir. 

 Sarımsak, doğal antibiyotik olarak tanımlanmakta ve bağışıklık sistemini oldukça güçlendirmektedir. Bu sayede özellikle soğuk ortamlarda gribal enfeksiyon durumu söz konusu olması halinde kullanılması çok fayda sağlamaktadır. Fazla tüketilmesi özellikle çiğ yenmesi durumunda mide hassasiyeti olan kişilerde mide yanması söz konusu olmaktadır. Özellikle emziren anneler için gaz yapması söz konusu olup süt ile bebeğe geçmektedir. Emziren annelerin sarımsağı pişirerek tüketmesi daha yararlı olacaktır. 

Haberin Devamı

 Sarımsak kokusu ve ağızda bıraktığı tat sebebiyle tercih edilmeme sebepleri arasında yer almaktadır. 

 Ancak faydalarına detaylı olarak bakıldığında aslında tüketilmesi çok yerinde karar olacaktır. Emziren annelerin bebekleri eğer çok gazlı bir dönem geçiriyorsa uzman hekimlerine başvurarak yenmesi ve yenmemesi gereken besinleri öğrenebilir farklı pişirme şekillerine göre kendi listelerini oluşturabilirler

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!