Sağlıklı nesiller için ilk hedef çocuklar

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı nesiller için ilk hedef çocuklar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2016 14:09

Türk Böbrek Vakfı ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sağlıklı nesiller yetiştirmek için verdiği beslenme eğitimler devam ediyor. Aşırı tuz ve şeker tüketimine bağlı olarak gelişen hastalıklar, her yıl önemli bir oranda artış gösteriyor. Hastalıkların önüne geçmek ise beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesinden geçiyor.

Haberin Devamı

Eğitimler kapsamında bugüne kadar, İstanbul’da 44 okulda 6.800 öğrenciye ulaşıldı. Ülke genelinde ise toplam 67 okulda, 12.500’ün üzerinde öğrenciye ulaşma imkanı bulan   “Sağlıklı Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri” eğitimleri ile direk olarak öğrenciler, dolaylı olarak ise ailelerini kapsayan bilinçlendirme ve farkındalık yaratma çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

FARKINDALIK ARTTI

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk; “Bu kadar kısa sürede bu kadar çok öğrenciye ulaşmış olmak büyük bir başarı. Ulaştığımız öğrencilerin yanı sıra aileleri de düşünüldüğünde ‘Sağlıklı Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri’  eğitimlerini son derece önemli buluyoruz. Eğitim ilk olarak 2013 yılında başladı ve maalesef o dönem tuz tüketimi farkındalığı bu kadar değildi. Fakat bugün gördüğümüz tabloda özellikle 3-4. sınıf öğrencilerini çok başarılı buluyoruz. Bu eğitimlerle çocuklar ailelerini ve çevrelerini uyarıyorlar bu ve bunun gibi girişimlerle tuz tüketiminde bir azalma olduğunu gözlemliyoruz. Restoranlarda, yemekhanelerde tuzluklara erişim zorlaştırılıyor ve pek çok gıda üreticisi- satıcısı kullandıkları şekerin cinsi konusunda tüketiciyi bilgilendiriyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Sağlıklı nesiller için ilk hedef çocuklar

 

EĞİTİMLER HİÇBİR ŞEY YASAKLAMIYOR

Eğitimlerde hiçbir şey yasaklanmıyor. Saece miktar ve sıklık konularında uyarılarda bulunuluyor. Gençleri bekleyen tehlikelerden biri de moda ve TV endüstrisindeki beden algısı. Kızları '0 beden' ile erkeleri 'karın kası' ile kalıba sokan algıları yeni nesil için son derece sakıncalı.

Sağlıklı nesiller için ilk hedef çocuklar

 

BAKMADAN GEÇME!