Poleni kimler kullanamaz? Polenin yan etkileri ve zararları var mıdır

Güncelleme Tarihi:

Poleni kimler kullanamaz Polenin yan etkileri ve zararları var mıdır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2022 15:59

Poleni kullanmaması gereken kişiler hamileler, karaciğer sorunu olanlar ve emziren annelerdir. Bu kişilerin polen kullanması bazı yan etkilerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Eğer bu kişiler polen tüketmek isterlerse mutlaka bir uzmana danışmaları gerekir. Polenin yan etkileri ve zararları hakkında ayrıntıları derledik.

Haberin Devamı

Polenin fazla tüketilmesi dökülme, şişme, kaşıntı ya da nefes darlığına sebebiyet verebilir. Özellikle arı ve arı ürünlerine alerjisi olanlarda daha ciddi sonuçlar da ortaya çıkabilir.

Poleni Kimler Kullanamaz?

İnsanlar için faydalı olsa da bazı kişilerin poleni kullanmaması gerekir. Bu kişiler:

Hamileler: Arı polenini hamilelerin tüketmesi önerilmez. Polen rahmin kasılmasına sebep olur ve bu da hamileliğin tehlikeye girmesine neden olabilir.

Emziren anneler: Emzirme döneminde ne gibi bir etkiye sahip olduğu bilinmediğinden emziren annelerin polen tüketmesi önerilmez.

Polen ya da arı ürünlerine alerjisi olanlar: Arı ürünlerine ya da polene alerjisi olan kişilerde polen tüketimi sonucunda ciddi alerjik sorunlar ortaya çıkabilir. Bu belirtiler genelde şişme, nefes darlığı ya da kaşıntı gibi etkilerdir.

Haberin Devamı

Karaciğer sorunu yaşayanlar: Arı polenini uzman eşliğinde tüketmesi gereken kişiler arasında karaciğer sorunu olanlar vardır.

Polenin Yan Etkileri ve Zararları Var mıdır?

Arı poleninin bilinen çok fazla bir yan etkisi yoktur. Yalnızca hamilelerin ve alerjisi bulunan kişilerin dikkatli olması gerekir. Arı ve arı ürünlerine alerjisi olan kişiler üzerinde polenin ciddi yan etkileri olabilir. Bu etkiler şişme, dökülme, kaşıntı, nefes darlığı ve halsizlik olarak bilinmektedir. Zengin içeriği sayesinde insanlar tarafından sevilen ve tüketilen polenin ne kadar tüketilmesi gerektiğini da bilmek gerekir. Polenin günlük olarak önerilen kullanım miktarı yarım tatlı kaşığıdır. Dozunu kaçırmak ya da bilinçsiz bir şekilde fazla tüketmek faydadan daha çok zarar görmenize sebep olabilir.

Polen Nasıl Kullanılır?

Hastalıklar için önerilen polenin bir tatlı kaşığını geçmemesi önemlidir. Polen kullanım şekilleri şu şekildedir:

Yarım tatlı kaşığı yaş ya da kuru poleni bir bardak meyve suyuna ya da süte karıştırarak tüketebilirsiniz.

Yarım tatlı kaşığı yaş ya da kuru poleni yulaf ya da granolaya karıştırarak kahvaltı ile ara öğünlerde tüketebilirsiniz.

Yarım tatlı kaşığı kadar kuru ya da yaş poleni bal ile beraber tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

Genelde polenin sabah kahvaltıdan önce ya da sonra tüketilmesi önerilir.

Polen Hangi Hastalığa İyi Gelir?

Arı poleni ağrıları azaltma özelliğine sahiptir. Menopoz durumunda yaşanan semptomların ve etkilerin de hafif hissedilmesine yardımcı olur. Osteoporoz tedavisinde de kullanılan polen kolesterol hastalığına da iyi gelerek yüksek kolesterolün düşmesine yardım eder. İshal, kabızlık ya da kolit gastrointestinal problemlerde de uzmanlar tarafından polen kullanımı önerilir. Poleni dikkatli ve dozunda tüketmek insan sağlığı açısından önemlidir. Fazla tüketilmesi halinde yan etkiler yaşamak ve zarar görmek kaçınılmazdır. Hamilelerin ve emziren annelerin ise mutlaka doktorlarına danışarak tüketmeleri gerekir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!