Pişmiş Ve Çiğ Domates Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır? (Yetişkinlerde Ve Hamilelikte)

Güncelleme Tarihi:

Pişmiş Ve Çiğ Domates Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır (Yetişkinlerde Ve Hamilelikte)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 19:49

Domates pek çok yönden sağlıklı besinler arasında yer almaktadır. Sağlık açısından tüketilmesi gereken besinlerden olan domatesin gaz yapıp yapmadığı son yıllarda en sık araştırılan konular arasında yer almaktadır. Peki, pişmiş ve çiğ domates gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır? Sizlere domatesin yetişkinlerde ve hamilelikte gaz sorunu oluşturup oluşturmadığı hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Domates C vitamini, potasyum ve yararlı antioksidanlar deposu olan düşük kalorili besinlerden birisidir. İçeriğinde yüksek miktarda su bulunan domates sindirimi kolay ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlamaktadır. 

 Pişmiş ve Çiğ Domates Yemek Gaz Yapar mı? ( Yetişkinlerde ) 

 Pişmiş ve çiğ domates tüketmek sağlık açısından yararlı besinlerden birisidir. 1 su bardağı dilimlenmiş domates 2 gr lif ve %95 sudan oluşmaktadır. Bu özelliği sayesinde de bağırsaklara faydası bulunmaktadır. 

 Çiğ ve pişmiş domatesin gaz yapıp yapmadığı araştırıldığında herhangi bir sorun oluşturmadığı görülür. Fakat çok fazla domates tüketmek mide va bağırsaklarda sorun yaratabilmektedir. Özellikle domates alerjisi olanlar ve çok domates tüketen kişilerde gaz ve şişkinlik gibi semptomların görüldüğü bilinmektedir. 

Haberin Devamı

 Pişmiş ve Çiğ Domates Midede Şişkinlik Yapar mı? 

 Domates yüksek su içeriğine sahiptir. Fakat bunun yanında asidik bir sebzedir. Bu nedenle özellikle hassas midesi olanlar için sorun teşkil edebilir. 

 Midesi rahatsız olan kişilerde çiğ ve pişmiş domates tüketilmesi mide zarını tahriş edebilir ve gaz oluşumunu tetikleyebilir. Bunun yanı sıra domatesi çok fazla tüketen ve yüksek oranda lifli gıdalarla beslenen kişiler domates yedikten sonra gaz problemleri ile karşılaşabilir. 

 Pişmiş ve Çiğ Domates Emzirirken Bebekte Gaz Yapar mı? 

 Domates yedikten sonra belirgin bir şişlik ve gaz sorunu söz konusu olduğunda bu durum domates intoleransı olduğunun işareti olabilir. Süt ürünleri, turunçgiller ve çikolata gibi besinler gıda intoleransına sebep olabilmektedir. 

 Ayrıca çok fazla çiğ ve pişmiş domates tüketmek gaz problemlerine de sebep olabilmektedir. Bu nedenle emzirirken çiğ ve pişmiş domatesi çok tüketmek veya gıda intolerasına sahip kişilerin bu besini çok tüketmesi bebeklerde gaz problemlerine sebep olabilmektedir. 

 Pişmiş ve Çiğ Domates Hamilelikte Gaz Yapar mı? 

 Hamilelik döneminde gaz yapan besinleri dikkatli tüketmek çok önemlidir. Bu nedenle gaz yapan yiyecekler sıklıkla araştırılmaktadır. Pişmiş ve çiğ domates de gaz yapabilen yiyecekler arasındadır. Çok fazla domatesin tüketilmesi halinde midede şişkinlik ve gaz gibi problemler görülebilir. Bu sebepte domates hamilelikte de gaz yapabilmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!