Patlamış Mısır Sivilce Yapar Mı? Yağsız Ve Tuzsuz Patlamış Mısır Yemek Sivilce Çıkarır Mı

Güncelleme Tarihi:

Patlamış Mısır Sivilce Yapar Mı Yağsız Ve Tuzsuz Patlamış Mısır Yemek Sivilce Çıkarır Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2022 17:26

Sağlıklı atıştırmalıkların başında gelen yiyeceklerden biri de patlamış mısır olmaktadır. bu atıştırmalığın sağlıklı olarak kabul edilmesi için gereken hususlar bulunmaktadır. Bunlardan biri az yağ ile hazırlanması ikincisi tuz oranının fazla olmaması olarak belirtilmektedir. Yağ oranı fazla olduğu taktirde sivilce oluşumunu desteklediği ifade edilmektedir. Peki, patlamış mısır sivilce yapar mı? Yağsız ve tuzsuz patlamış mısır yemek sivilce çıkarır mı? İşte, patlamış mısırın cilt sağlığı üzerindeki etkisi hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.

Haberin Devamı

 Mısır çok farklı şekillerde sunumu yapılan bir besin olmaktadır. Büyük küçük herkes tarafından sevilen mısır ile farklı ve lezzetli tarifler hazırlamak mümkün olmaktadır. 

 Patlamış Mısır Sivilce Yapar mı? 

 Patlamış mısır, atıştırmalık olarak kabul edilen diğer yiyeceklere göre daha sağlıklı olarak belirtilmektedir. Lif oranın yüksek olduğu bu besin kişilerin uzun süre tok kalmalarına yardımcı olmaktadır. Besin değeri yüksek olan patlamış mısır belirli ölçülerde tüketildiği taktirde sivilceye neden olmamaktadır. Ancak yağ oranı normalden daha fazla bir şekilde hazırlanan patlamış mısırların cilt sağlığını olumsuz etkilediği ifade edilmektedir. 

 Diyet yapanların dahi tüketebildiği patlamış mısır yağsız ve tuzsuz bir şekilde hazırlandığı taktirde zararı ve kalorisi olmayan bir atıştırmalık haline gelmektedir. Bir tahıl olan mısırı bu şekilde tüketmek sivilce oluşumuna neden olmamaktadır. Sivilceye neden olan ana etkenin sebum olduğu göz önüne alınarak bu etkeni iyileştirici tedavilerin uygulanması gerekmektedir. 

Haberin Devamı

 Yağsız ve Tuzsuz Patlamış Mısır Yemek Sivilce Çıkarır mı? 

 Yağsız ve tuzsuz bir şekilde hazırlanmış patlamış mısır sivilceye neden olmamaktadır. Aksine mısırın bu şekilde hazırlanmış halinin tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Çünkü mısır sahip olduğu vitamin ve mineraller bakımından vücut sağlığına katkıda bulunan bir besin maddesi olmaktadır. Sindirim sistemi başta olmak üzere cilt sağlığına hatta kalp sağlığına kadar pek çok alanda hastalıkların tedavi edilmesine destek olmaktadır. 

 Patlamış mısır hazırlanırken içine farklı maddelerin eklenmesi cilt sağlığını olumsuz etkileyebilmektedir. Örneğin, karamel, çikolata, hardal, bal ve çeşitli soslar katılarak hazırlanan patlamış mısırlar içerdikleri yağ oranından dolayı ciltte sivilce ya da buna benzer sorunların ortaya çıkmasını desteklemektedir. Bu nedenle sade bir şekilde tüketmenin en sağlıklı hali olduğu belirtilmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!